Τι Είναι Το Ξύσμα Ενός Λεμονιού Ή Πορτοκαλιού

Το ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού είναι ίσως από τα πιο αρωματικά υλικά σε ένα φαγητό ή γλυκό όμως δεν πρέπει να αφήνετε αυτό το υλικό να "περιμένει"πολλή ώρα, καθώς χάνει το άρωμα και τη γεύση του, χάνοντας ταυτόχρονα την υγρασία και τα έλαιά του. Μπορείτε, μάλιστα, να δοκιμάσετε να πάρετε ξύσμα όχι με τον τρίφτη, αλλά με το μαχαίρι, κόβοντας μακριές λωρίδες της φλούδας, αφήνοντας την πικρή, άσπρη ψίχα, κι έπειτα ψιλοκόβοντάς τες με το κατάλληλο μαχαίρι. Για τη ζύμη: 150 γρ. αμυγδαλόψιχα 150 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 150 γρ. βούτυρο μαλακό 200 γρ. αλεύρι Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 πράσινου λεμονιού Ξυσμα 1 πορτοκαλιού 2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού Για τη διακόσμηση: φρουί γλασέ πορτοκάλι Εκτέλεση: Χτυπάμε το αυγό προσθέτοντας τον χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την άχνη και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και τα ξύσματα ...

Πηγή infokids.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: