-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Μαγειρεμένο Στην Κατσαρόλα Φαγητό Σωστή Διατροφή
Το μαγειρεμένο στην κατσαρόλα φαγητό είναι υγιεινό, αρκεί να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση λαδιού. Το ψήσιμο στα κάρβουνα επίσης πρέπει να αποφεύγεται, ενώ τα ξεροψημένα φαγητά καλό είναι να μην καταναλώνονται. Η τακτική κατανάλωση γάλακτος και γιαουρτιού (δύο μερίδες καθημερινά), καταλήγει ο κ. Χρύσου, με μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι απαραίτητη, αφού συμβάλλει στην επαρκή πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D που με την σειρά τους καθυστερούν την οστική αποδόμηση και εμφάνιση οστεοπόρωσης....
Πηγή iator.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Τα Ελεύθερα Γεύματα
Τα ελεύθερα γεύματα είναι απαραίτητα προκειμένου να αισθανόμαστε λίγο πιο χαλαροί με τη διατροφή μας, χωρίς αυτό να έχει επίδραση στο βάρος μας. Από την άλλη, τα ελεύθερα γεύματα στη διατροφή έχουν σκοπό και να μας εκπαιδεύσουν , να δούμε δηλαδή πώς αντιδρά ο εαυτός μας όταν νιώσει την ελευθερία της επιλογής και έτσι να μπορούμε μετά μαζί να φτιάξουμε τα κακώς κείμενα!». Ζητήσαμε από τη Βασιλική να μας φτιάξει μία λίστα με τους σημαντικότερους άξονες της διατροφής της: -«Τρώω πολλά γεύματα και σνακ μέσα στην ημέρα! Έτσι, μπορώ να ανταποκριθώ στις πολύωρες προπονήσεις χωρίς να νιώθω πείνα, αλλά και χωρίς να αισθάνομαι το στομάχι μου βαρύ». -«Τρώω πολλά φρούτα! Μου αρέσουν πολύ τα φρούτα και έτσι κάποιες μέρες μπορεί να καταναλώσω έως και 4-5 φρούτα, είτε σε χυμό είτε κομμένα σε φρουτοσαλάτα. Γενικά, έχω καταλάβει ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υγρά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, με γεμίζουν ενέργεια». -«Αποφεύγω τα τηγανιτά». -«Δεν παραλείπω γεύματα. Πλέον, έχω καταλάβει ότι η παράλειψη ενός κυρίως γεύματος μπορεί να μου χαλάσει τη μέρα, είτε επειδή θα με κάνει να αισθάνομαι πείνα, είτε επειδή θα είμαι περισσότερο ευάλωτη στο επόμενο γεύμα και μπορεί να φάω περισσότερο». -«Πίνω πολύ, πάρα πολύ νερό. Οι πολύωρες προπονήσεις σίγουρα το απαιτούν, οπότε το έχω βάλει στη ζωή... και στην τσάντα μου». -«Μαγειρεύω εγώ το φαγητό μου. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να ξέρω τί ακριβώς τρώω αποφεύγοντας τις “κρυφές θερμίδες”». -«Επιλέγω εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά, όταν καταναλώνονται στην εποχή τους αφενός είναι πιο γευστικά και αφετέρου με κάνουν να αισθάνομαι το δέρμα μου καλύτερο». -«Πιστεύω ότι η στέρηση έχει πάντα αρνητικές συνέπειες. Θεωρώ πολύ σημαντικό να ξέρω ότι μπορώ να φάω τα πάντα, να μην νιώθω ότι στερούμαι μέσω της διατροφής μου. Επειδή παλιότερα το έκανα, πλέον πιστεύω πως, ό,τι στερούμαστε συστηματικά, θα το ...
Πηγή dutchesss.queen.gr >>>
Ποιά Είναι Η Πεντανόστιμη Σπεσιαλιτέ Της Σίφνου
Η πεντανόστιμη σπεσιαλιτέ της Σίφνου είναι τα ρεβίθια στο φούρνο! Υλικά Για 2-4 άτομα 1/2 κιλό ρεβίθια 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πράσο σε ροδέλες 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας σόδα 1 φύλλο δάφνης 6 φλιτζάνια νερό χυμό 1 λεμονιού 3 κουταλάκια αλάτι πιπέρι 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για το σφράγισμα του πυρίμαχου σκεύους ή της γάστρας Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια και τα καλύπτουμε με χλιαρό νερό. Τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε από το βράδυ μέχρι το πρωί στο νερό. Τα στραγγίζουμε, και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με σόδα. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά της ώρας. Μετά τα ...
Πηγή entertv.gr >>>
Τι Είναι Η Υπομονή Στα Cookies
Η υπομονή στα cookies είναι χρυσός! Όταν φτιάχνετε cookies καλό είναι να μην βιάζεστε ανάμεσα στα ψησίματα ή αλλιώς να περιμένετε να κρυώσει λίγο ένα ταψί πριν βάλετε μέσα την επόμενη παρτίδα μπισκότων για ψήσιμο. Επιπλέον, αφού ψηθούν περιμένετε να κρυώσουν καλά πριν τα κλείσετε στα μπολ που θα τα αποθηκεύσετε. Λίγα λόγια για την απίστευτη Dorie Greenspan Γεννήθηκε στο Brooklyn και σε ηλικία 12 ετών έκαψε ολοκληρωτικά την κουζίνα στο πατρικό της, γεγονός που την απέτρεψε από το να μαγειρέψει ξανά, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που παντρεύτηκε. Η αγάπη της για τη μαγειρική την οδήγησε να παρατήσει το διδακτορικό της στη γεροντολογία για να ψήνει cookies στο υπόγειο ενός εστιατορίου και μάλιστα, την απέλυσαν αλλά καθόλου δεν την πείραξε! Έχει μια στήλη στο γαστρονομικό κομμάτι της εφημερίδας Washington Post, έχει γράψει 12 βιβλία μαγειρικής και έχει κερδίσει πολλά βραβεία....
Πηγή olivemagazine.gr >>>