Το ντονέρ κεμπάπ, είναι ένα πιάτο με κρέας, συνήθως αρνί ή μοσχάρι και σπανιότερα κοτόπουλο σε ψωμί ή πίτα, με ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί, τσίλι και αποτελεί έναν όχι και τόσο μακρινό συγγενή του δικού μας «πίτα γύρο απ’ όλα». Είναι από τα πιο αγαπημένα έτοιμα φαγητά στον κόσμο. The place to eat στην Αθήνα – Συναγματάρχη Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 982 2320 6. Παέγια θαλασσινών, Ισπανία Ένα αγαπημένο και πολύ δημοφιλές ισπανικό φαγητό, διάσημο σε όλον τον κόσμο. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι (Ανάμικτη Παέγια). Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. The place to eat στην Αθήνα – Χάρητος 45, Κολωνάκι, τηλ. 210 7210155 7. Φαχίτας, Μεξικό Αν και η αρκετά πικάντικη -για τα ελληνικά δεδομένα- μεξικανική κουζίνα δεν είναι τόσο συμπαθής συνήθως στο «άμαθο» στομάχι μας, οι φαχίτας έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Tα φαχίτας είναι ζεστή τορτίγια με γέμιση με κρέας, κρεμμύδι, γουακαμόλε, ξινόκρεμα και σάλτσα. Κι όσο κι αν υπόσχεστε στον εαυτό σας «άλλο ένα και τέλος», ξέρετε ότι ο δρόμος των φαχίτας, δεν έχει γυρισμό! The place to eat στην Αθήνα -Ευδήλου 15, Γουδή, τηλ. 210 ...