-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο: Χυμός, στο φαγητό και όπου φαντάζεστε... - ΓΕΥΣΕΙΣ - news.gr Το ρόδι είναι ένα φρούτο της εποχής. Αλλά όχι μόνον! Γιατί το ρόδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερτροφή (superfood), σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα του οργανισμού, ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι μας δίνει σπόρους περίπου 3/4 του φλυτζανιού και μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες.Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Κ, ...
Πηγή news.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η σολανίνη είναι μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζαλάδα αλλά και νευρολογικά προβλήματα. Πατάτες οι οποίες υποβάλλονται σε παρατεταμένη έκθεση στο φως αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγουν μεγάλες ποσότητες σολανίνης. Οι πράσινες πατάτες είναι επικίνδυνες για την υγεία, για αυτό θα πρέπει και να τις αποφύγετε!
Πηγή press-news.gr >>>
Ποιά Είναι Τα Ψάρια Με Χαμηλή Περιεκτικότητα Σε Υδράργυρο
Τα ψάρια με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο είναι κυρίως τα μικρά ψάρια όπως οι αθερίνες, ο γαύρος, οι σαρδέλες, οι μαρίδες αλλά και ο σολομός και ο μπακαλιάρος. Μάλιστα τα μικρά ψάρια που τα τρώμε με τα κόκκαλα, μας προσφέρουν εκτός των άλλων και πολύτιμη ποσότητα ασβεστίου. Τα πιο επικίνδυνα είναι τα μεγάλα ψάρια όπως ο ξιφίας, ο καρχαρίας, το βασιλικό σκουμπρί, ο τόνος, η παλαμίδα και ο μεγάλος κολιός. Συνεπώς, είναι καλό είτε να τα αποφεύγουμε είτε να περιορίσουμε την ποσότητα τους. Γενικότερα, είναι καλό να επιλέγουμε καταστήματα που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε για να αγοράζουμε ψάρια και θαλασσινά και να τα καταναλώνουμε την ίδια ή το αργότερο την επομένη ημέρα της αγοράς τους. Από τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή είναι καλό να τα περιορίσουμε σε ένα γεύμα την εβδομάδα (μόνο εαν είναι μαγερειμένα, διαφορετικά απαγορεύονται) και να αποφεύγουμε τελείως τα στρείδια, τα ωμά και καπνιστά θαλασσινά, όπως το σούσι. Ο κύριος λόγος είναι πως υπάρχει πιθανότητα να περιέχουν λιστέρια που είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο. Τέλος, ας δώσουμε και μια απάντηση στο ερώτημα κατεψυγμένα ή φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Φρέσκα μόνο εαν είμαστε σίγουρες ότι είναι όντως φρέσκα και κατεψυγμένα μόνο εαν έχουν καταψυχθεί με σωστές συνθήκες. Θα ήταν καλό, εαν επιλέξουμε κατεψυγμένα ψάρια να προτιμήσουμε επώνυμες μάρκες από αξιόπιστες εταιρίες. Καλή όρεξη!...
Πηγή entertv.gr >>>
Η βρώμη είναι τέλεια πηγή φυτικών ινών, που μας χορταίνουνκαι μας διατηρούν χορτασμένους για ώρες. Τα καρύδια προσθέτουν ακόμα περισσότερες, μαζί με μια γερή δόση φυτικής πρωτεΐνης, καλών λιπαρών, και τέλειας γεύσης! Αυγά + Μαύρα φασόλια + Πιπεριές Ναι, εντάξει, αυτά είναι τρία φαγητά, αλλά αν προσθέσουμε τις θερμίδες μας, εξακολουθούν να μας προσφέρουν λίγες σε σχέση με τα τεράστια οφέλη τους. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι που τρώνε αυγά για πρωινό καταναλώνουν μέχρι και 22% λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη ημέρα. Τα φασόλια κάνουν το γεύμα ακόμα πιο χορταστικό, όπως και οι πιπεριές, με έξτρα φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Σούπα λαχανικών + Φασόλια Φτιάξτε μια σούπα από ζωμό λαχανικών για μεσημεριανό. Καθώς αποτελείται κυρίως από νερό, γεμίζει το στομάχι μας και μας χορταίνει. Τα λαχανικά, μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικ και τα φασόλια δίνουν την πρωτεΐνη που έχουμε ανάγκη. Και όλα αυτά με πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα άλλο γεύμα. Μπριζόλα + Μπρόκολο Επιλέξτε μια μοσχαρίσια μπριζόλα, με όσο τον δυνατόν λιγότερο λίπος γίνεται, και έχετε ήδη μια πολύ, πολύ γερή δόση πρωτεΐνης. Έπειτα, το μπρόκολο προσθέτει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία μας βοηθά να απορροφήσουμε τον πολύτιμο σίδηρο του κρέατος. Για να μην αναφέρουμε όλα τα αντιοξειδωτικά και μέταλλα που περιέχει το μπρόκολο από μόνο του Πράσινο τσάι + Λεμόνι Όχι στο μπαλκόνι, είναι χειμώνας. Συγγνώμη. Λέγαμε, λοιπόν, ότι το τσάι έχει πρακτικά μηδενικές θερμίδες, αλλά πολλά αντιοξειδωτικά, τις κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν το κάψιμο λίπους. Το λεμόνι, εκτός από γεύση και βιταμίνη C, βοηθά τον οργανισμό μας να απορροφήσει αυτά τα αντιοξειδωτικά. Σολομός + Γλυκοπατάτα Ο σολομός περιέχει τα σημαντικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που μας βοηθούν να κάψουμε λίπος (ανάμεσα σε πολλά άλλα οφέλη που έχουν), και για την ακρίβεια είναι η καλύτερη πηγή τους, όπως ...
Πηγή iatronet.gr >>>