Τι Είναι Τα Γιαπράκια : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τα γιαπράκια είναι το «εθνικό» φαγητό της Κοζάνης, που κάθε νοικοκυριό φτιάχνει τα Χριστούγεννα, όπως θέλει η τοπική παράδοση. Σύμφωνα με την ίδια παράδοση, οι νοικοκυρές ανήμερα του Αγίου Φιλίππου (14 Νοεμβρίου) βάζουν τα λάχανα για να γίνουν αρμιά, το κύριο συστατικό για το ξεχωριστό αυτό έδεσμα! Για την παράδοση αυτή μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η Ματίνα Τσικριτζή Μόμτσιου, συλλέκτρια λαογραφικού υλικού της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής . Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια: «Του Αη Φίλιππα πέφτει ακριβώς 40 ημέρες πριν την παραμονή και η ημέρα αυτή είναι καθοριστική για την αρμιά . Είναι η μέρα που παραδοσιακά ...
Πηγή prlogos.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Μελιτζάνες Στη Γαστρονομική Μόδα
Οι μελιτζάνες είναι τόσο στη (γαστρονομική) μόδα αυτή την εποχή, που οι vegan τις χρησιμοποιούν για να φτιάξουν “fakon”, δηλαδή ψεύτικο μπέικον. Ένας λόγος είναι, φυσικά, ότι εκτός από νόστιμες είναι και σούπερ υγιεινές, λόγω της ανθοκυανίνης τους που τους δίνει το μοβ χρώμα και είναι φουλ αντιοξειδωτική, ενώ η φλούδα τους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοθρεπτικά συστατικά και χλωρογενικό οξύ. Εκτός, όμως, από τα μενού των εστιατορίων, η μελιτζάνα κάνει θραύση και γενικότερα, με το χρώμα της να κυριαρχεί στη μόδα, ενώ υπάρχει και online startup, η EggplantMail, η οποία στέλνει για λογαριασμό των πελατών της ανώνυμες μελιτζάνες με ένα μήνυμα χαραγμένο στη φλούδα τους, εκμεταλλευόμενοι το σχήμα και το συμβολισμό της, που της δίνει μια πιο σεξουαλική σημασία. Η εταιρία, μάλιστα, έγινε τόσο δημοφιλής, που ...
Πηγή nooz.gr >>>
Τα μύδια είναι καλοδεχούμενα στη σούπα, άλλωστε το πιο συνηθισμένο chowder γίνεται με μύδια. Εάν τα επιλέξετε, θα τα αχνίσετε πρώτα για να ανοίξουν σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα, θα πετάξετε όσα δεν ανοίξουν και θα τα προσθέσετε στη σούπα την τελευταία στιγμή γιατί εάν παραμαγειρευτούν, σκληραίνουν και η υφή τους θυμίζει λάστιχο.
Πηγή in2life.gr >>>
Η βρόμη είναι υποαλλεργική και περιέχει αμινοξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση και την άμυνα του δέρματος. Τέλος, το γιαούρτι, χάρη στο γαλακτικό οξύ και το α-υδροξύ, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, χωρίς όμως να διαταράσσει το pH του δέρματος. Τι χρειάζεστε: 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι 2 κουταλιές βρόμη 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα Προετοιμασία και εφαρμογή Αν έχετε τάσεις ευαισθησίας, αποφύγετε το τρίψιμο, για να μην προκαλέσετε κάποιον ερεθισμό. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να φτιάξετε αυτήν την ανακουφιστική μάσκα ανανέωσης, η οποία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο χωρίς τριβή: Αρχικά, βάλτε το χαμομήλι και τη βρόμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα και έπειτα ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε τη μάσκα για 5΄ στο πρόσωπό σας και αφού στεγνώσει, αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό και ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα. Θα παρασύρει μαζί της νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα και το πρόσωπό σας θα λάμπει από υγεία χωρίς ίχνος κοκκινίλας. Κατά της κυτταρίτιδας: ...
Πηγή vita.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017