Τι Είναι Τα Trans Λιπαρά Οξέα : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Τα Trans Λιπαρά Οξέα
Τα trans-λιπαρά οξέα είναι ακόρεστα λιπαρά τα οποία υπάρχουν σε τροφές που παράγονται από μηρυκαστικά καθώς και σε βιομηχανικά παραχθέντα, μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια....
Πηγή riknews.com.cy >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το ξίδι θεωρείται ότι είναι ένα σούπερ συστατικό λόγω της απίστευτης χρήσης γύρω από το σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει να έχει μια θέση στην κουζίνα σας. Εκτός από το να είναι ένα ουσιαστικό καρύκευμα στην κουζίνα, παρακάτω θα δείτε 10 καταπληκτικές χρήσεις του ξιδιού που θα σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού σας. 1 Βουλωμένος νεροχύτης Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα φραγμένο νεροχύτη, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό της βρύσης. Έτοιμο! Δεν θα είναι πλέον φραγμένος. 2 Κολλώδη υπολείμματα Ψεκάστε μια μέτρια ποσότητα ξιδιού στην περιοχή με το υπόλειμμα. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα, μετά τρίψτε και θα φύγει. 3 Αποσμητικό του κάδου απορριμμάτων Βουτήξτε ένα κομμάτι ...
Πηγή idiva.gr >>>
Τι Είναι Η Λέξη Μπουρέκι Ναι Μεν
Η λέξη μπουρέκι, ναι μεν είναι τούρκικη, αλλά το κολοκυθομπούρεκο είναι μια καθαρά κρητική συνταγή η οποία δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, μπόλικο αλεύρι στις πατάτες και στα κολοκύθια, που λεπτοκομμένα ανακατεύονται με τον δυόσμο, και μπόλικη σπιτική μυζήθρα. Ο φούρνος ολοκληρώνει την τέχνη της νοικοκυράς, προσφέροντας ένα εκπληκτικό έδεσμα για το οποίο δεν έχει ακουστεί «κακός λόγος», όπως χαριτολογώντας λένε οι γιαγιάδες.Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ ποτήρι λάδι, 1 με 2 σφηνάκια τσικουδιάς, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, περίπου 800 γραμμάρια πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες κατά μήκος, 800 γραμμάρια κολοκύθια κομμένα, όπως οι πατάτες, ψιλοκομμένο δυόσμο, μπόλικη μυζήθρα, περίπου 400 γραμμάρια, αν θέλετε ξύστε και ξερό ανθότυρο. Προσθέστε οπωσδήποτε μία μεγάλη κούπα αλεύρι, το ίδιο σε λάδι, το ίδιο σε γιαούρτι, 4 αβγά και κρατείστε στην άκρη σουσάμι για να ρίξετε πάνω από το φύλλο πριν βάλετε το μπουρέκι στο φούρνο. Φτιάξτε το ζυμάρι ανακατεύοντας τα υγρά υλικά και το αλάτι και προσθέτοντας σιγά - σιγά το αλεύρι. Ξεκουράστε το ζυμάρι για μισή ώρα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε και παρομοίως τις πατάτες. Τους ρίχνουμε το αλάτι, τα στραγγίζουμε, το ίδιο και στις πατάτες. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Το ένα μέρος το απλώνουμε στο ταψί μεσαίου μεγέθους αφού έχουμε λαδώσει καλά. Απλώνουμε καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Στρώνουμε τα υλικά της γέμισης ξεκινώντας με τις πατάτες, απλώνουμε το αλεύρι, μετά τα κολοκυθάκια, απλώνουμε το αλεύρι, τρίβουμε το ξερό ανθότυρο, ρίχνουμε μισό δυόσμο, απλώνουμε τη μισή μυζήθρα, και πάλι από την αρχή την επόμενη στρώση ακριβώς το ίδιο με την πρώτη Χτυπάμε το γάλα, το λάδι και τα αβγά και το μίγμα το περιχύνουμε στο ταψί. Το υπόλοιπο ζυμάρι το απλώνουμε πάνω από τα υλικά μας. Σπρώχνουμε το ζυμάρι μέσα στα τοιχώματα για να κλείσει το μπουρέκι, ρίχνουμε το σουσάμι, και το κόβουμε στις μερίδες που θα το σερβίρουμε το σταυρώνουμε, και το φουρνίζουμε στους 180μ βαθμούς για μιάμιση ώρα σίγουρα.Όταν αρχίσει και μοσχομυρίζει το σπίτι και η αυλή ή η βεράντα, σερβίρετε κόκκινο κρασί στα ποτήρια, ευχηθείτε στους γύρω σας και απολαύστε το ζεστό, που μόλις βγάλατε από το φούρνο, μπουρέκι Ό,τι σας περισσέψει, είναι απολαυστικό ακόμα και δροσερό.Συνταγή για ψητό στις κληματόβεργες στο φούρνοΌσο κρέας επιλέξετε για την παρέα σας, κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια, προτείνονται τα πλευρά, τα χεράκια και τα πλαϊνά ενός σχεδόν χρονιάρικου αρνιού. Βάλτε κληματόβεργες ξερές στο ταψί κι απλώστε επάνω το κρέας , το οποίο θα είναι στεγνό. Τίποτε άλλο Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις θερμανθεί βάλτε το ταψί και κάθε ένα τέταρτο να γυρνάτε το κρέας. Στη μισή ώρα ψησίματος αλατίστε το με χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές. Τίποτε άλλο Ελέγξτε εσείς πόσο μαλακό το θέλετε και σβήστε τον φούρνο. Αφήστε το κρέας στον σβησμένο φούρνο για ένα τέταρτο. Καλή σας όρεξη και του χρόνου με υγεία.Παραδοσιακό στιφάδο στην ΕύβοιαΞεχωριστό είναι το πανηγύρι στο χωριό Οξύλιθος στην Κεντρική Εύβοια.Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παναγίας Πετριώτισσας ή Παναγίας Χατηριάνισσας τους επισκέπτες τους καλωσορίζουν σερβίροντάς τους παραδοσιακό στιφάδο.Οι κάτοικοι προσφέρουν κρέας, κρεμμύδια, ντομάτες, κρασί για την παρασκευή του και πολλές φορές λέγεται ότι τα καζάνια όπου μαγειρεύεται ξεπερνούν τα 170.Σιγομαγειρεύεται από την παραμονή. Το έθιμο είναι πολύ παλιό και τηρήθηκε ακόμη και στην Κατοχή, έστω κι αν τότε φτιάχνονταν με ό,τι υλικά ήταν διαθέσιμα.Παστιτσάδα η κερκυραϊκήΚάθε χρόνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην Κέρκυρα, πρωτοστατεί στο γιορτινό τραπέζι, η φημισμένη ...
Πηγή news.gr >>>
Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνεςΤο μέλι είναι μία τροφή που είναι συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση. Είναι ενδεχομένως το πιο αρχαίο γλυκό. Όσο ωραίο χρώμα ή γεύση και να έχει, με οποιονδήποτε τρόπο και να παρασκευάζεται το μέλι δεν είναι «πλούσιο» σε βιταμίνες. Ενδεικτικά, 100 γραμμάρια μέλι έχουν περί 0,5 mg βιταμίνης C (κοντά στο 1% των αναγκών του μέσου ανθρώπου) ενώ 100 γραμμάρια κόκκινης πιπεριάς έχουν 190 mg (δηλαδή υπερκαλύπτει τις ανάγκες) και 100 γρ σπανάκι έχουν περίπου 28 mg.H πολλή πρωτεΐνη συσχετίζεται βλάβες στα οστά και τα νεφρά Μπορεί όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά (νεφρική ανεπάρκεια) να πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση πρωτεΐνης, όμως οι κατά τα άλλα υγιείς άνθρωποι/ασκούμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν. , ακόμα και σε αθλητές που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες, έχουν δείξει ότι η ς είναι . Για την ακρίβεια, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου ΙΙ, στην εμφάνιση Κι ας μη ξεχνάμε ότι η πρωτεΐνη βοηθά στον και . Το πρωινό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την απώλεια λίπους Την διατύπωση αυτή δεν θα το βρείτε σε κανένα πανεπιστημιακό βιβλίο και σε καμία μελέτη. Μία μελέτη από το πανεπιστήμιο του Μονάχου διερεύνησε το αν και κατά πόσον το μεγάλο πρωινό έχει επίπτωση στην ρύθμιση του βάρους. Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν πως η υπερβολική κατανάλωση τροφής στο πρωινό μπορεί να δράσει αρνητικά στην ρύθμιση του βάρους, αφού το μεγάλο πρωινό φάνηκε να δρα σαν παρότρυνση σε μία αυξημένη κατανάλωση θερμίδων και την υπόλοιπη μέρα. Αντίθετα, όσοι συμμετέχοντες στην μελέτη έτρωγαν λίγο το πρωί, έτρωγαν λίγο και το υπόλοιπο της μέρας. Ο ανθρώπινος οργανισμός, αν κρίνουμε από τους προγόνους μας, στηρίζεται σε γονίδια που προήλθαν από μεγάλες διατροφικές στερήσεις, δεν είναι τόσο εύθραυστος, και λειτουργεί κανονικότατα χωρίς πρωινό. Επιπρόσθετα, κλασσικές μελέτες σε πιθήκους έχουν δείξει πως ακόμα σε ακραία στέρηση τροφής ο εγκέφαλος αντί να χάνει ενέργεια, αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας του.Το αυγό (και ειδικά ο κρόκος) ανεβάζει ...
Πηγή in2life.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016