Τι Είναι Το Ξύσμα Ενός Λεμονιού Ή Πορτοκαλιού : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Ξύσμα Ενός Λεμονιού Ή Πορτοκαλιού
Το ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού είναι ίσως από τα πιο αρωματικά υλικά σε ένα φαγητό ή γλυκό όμως δεν πρέπει να αφήνετε αυτό το υλικό να "περιμένει"πολλή ώρα, καθώς χάνει το άρωμα και τη γεύση του, χάνοντας ταυτόχρονα την υγρασία και τα έλαιά του. Μπορείτε, μάλιστα, να δοκιμάσετε να πάρετε ξύσμα όχι με τον τρίφτη, αλλά με το μαχαίρι, κόβοντας μακριές λωρίδες της φλούδας, αφήνοντας την πικρή, άσπρη ψίχα, κι έπειτα ψιλοκόβοντάς τες με το κατάλληλο μαχαίρι. Για τη ζύμη: 150 γρ. αμυγδαλόψιχα 150 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 150 γρ. βούτυρο μαλακό 200 γρ. αλεύρι Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 πράσινου λεμονιού Ξυσμα 1 πορτοκαλιού 2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού Για τη διακόσμηση: φρουί γλασέ πορτοκάλι Εκτέλεση: Χτυπάμε το αυγό προσθέτοντας τον χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την άχνη και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και τα ξύσματα ...
Πηγή infokids.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το μουρουνέλαιο είναι πλούσι και σε καροτενοειδή. Μάλιστα η βιταμίνη Α στην πραγματικότητα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε λιπαρές ουσίες βουτύρου και στο μουρουνέλαιο το 1913! • Στεφανιαία νόσος Η ημερήσια πρόσληψη ποσότητας μουρουνελαίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στεφανιαίας αθηροσκλήρωσης. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lipids κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μόλις 1,5γρ από Ν-3 λιπαρά οξέων ανά ημέρα οδήγησε σε σημαντική μείωση της ανάπτυξης της στεφανιαίας νόσου. • Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη Αρκετές μελέτες έχουν δείξει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ των συγκεντρώσεων βιταμίνης D στον οργανισμό και τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου-2. Σε άτομα με αυτό τον τύπο διαβήτη, τα ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην έκκριση και την αντίσταση σε ινσουλίνη και γλυκόζη. Σε μια συγκεκριμένη μελέτη, βρέφη που έπαιρναν 2.000 IU/ημέρα βιταμίνης D είχαν 88% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη-1 μέχρι την ηλικία των 32 ετών. • Υγιής εγκυμοσύνη Οι έγκυες γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση προεκλαμψίας και είναι πιο πιθανό να χρειάζονται καισαρική τομήστον τοκετό. Η μειωμένη βιταμίνη D στον οργανισμό συνδέεται επίσης με τον σακχαρώδη διαβήτη κύησης και την βακτηριακής κολπίτιδα σε έγκυες γυναίκες. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζονται με την αύξηση των τροφικών αλλεργιών του παιδιού κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής. • Γνωστική ικανότητα Μια σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D και της γνωστικής απόδοσης προσδιορίστηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βιταμίνη D μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου στην τρίτη ηλικία....
Πηγή stogiatro.gr >>>
Τι Είναι Το Λάχανο Τύπου Σαβόι Savoy
Το λάχανο τύπου σαβόι (savoy) είναι αυτό που έχει τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προκειμένου να αποκομίσετε όσο το δυνατό περισσότερα αντιγηραντικά οφέλη από το λάχανο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά, προτιμάτε να τα καταναλώνετε ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα. ΤΑ ΜΟΥΡΑ Τα φραγκοστάφυλα, τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σμέουρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση. Για παράδειγμα, τα φραγκοστάφυλα έχουν περισσότερες ανθοκυανίνες -μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών- από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και τριπλάσιες ανθοκυανίνες σε σχέση με τις αμέσως επόμενες πλουσιότερες πηγές αυτών των αντιοξειδωτικών ουσιών που είναι το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Τα φραγκοστάφυλα και τα βατόμουρα συμβάλλουν στην αποτροπή των ουρολοιμώξεων. Επίσης, μια μελέτη έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα φραουλών είχαν το μικρότερο ποσοστό καρκίνου όλων των ειδών. Τα μούρα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, που αποτελεί ελιξίριο νεότητας. Στo βατόμουρο οι σπόροι περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ελλαγιταννίνες και ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υποστήριξη πολλών λειτουργιών του σώματος και τη συνολική καλή υγεία. Στην πραγματικότητα, τα σμέουρα κατατάσσονται στα 10 πρώτα υψηλής αντιοξείδωσης φρούτα και λαχανικά. Τα Αντιοξειδωτικά αναζητούν και εξολοθρεύουν κύτταρο- καταστροφικές ουσίες, που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να έρθουν σε ύπαρξη φυσιολογικά από τον οργανισμό ή από την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ελλαγιταννίνες στα περισσότερα μούρα, τα μαύρα σμέουρα περιέχουν τα πιο ισχυρά επίπεδα. Ο σπόρος του μαύρου βατόμουρου είναι μια πλούσια πηγή των πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η έρευνα έχει δείξει ότι το έλαιο σπόρου του μαύρου βατόμουρου υποστηρίζει πολλές σωματικές λειτουργίες.
Πηγή crete-news.gr >>>
Τι Είναι Τα Μούρα Τύπου Cranberry
Τα μούρα τύπου cranberry είναι γνωστά για την ικανότητά τους να καταπολεμούν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εμποδίζοντας τα βακτήρια από το να κάθονται πάνω στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Μπορείτε να πιείτε χυμό cranberry, να φάτε μούρα cranberries, ή να πάρετε συμπληρώματα με κράνμπερι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που να έχει οριστεί από έρευνες, ως προς την ανακούφιση για το έλκος στομάχου. Η υπερβολική κατανάλωση μούρων σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο στομάχι, είτε έχετε έλκη, είτε όχι, γι' αυτό συνιστάται να ξεκινήσετε με μικρές ποσότητες και να τις αυξήσετε σταδιακά. Επιπλέον, πολλοί από τους χυμούς που υπάρχουν στο εμπόριο έχουν πολύ ζάχαρη ή/και σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο μπορεί επίσης να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και να σας προσθέσει κενές θερμίδες. Μαστίχα Η μαστίχα είναι ο χυμός του αντίστοιχου δέντρου στο νησί της Χίου. Υπάρχουν αντικρουόμενες μελέτες για την αποτελεσματικότητα της μαστίχας στο έλκος στομάχου, αλλά τουλάχιστον έχει δείξει ότι το μάσημα της μαστίχας βοηθά στην καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Αν τα έλκη σας δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες, αξίζει να δοκιμάσετε την μαστίχα, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να σχετίζεται με τυχόν παρενέργειες. Μπορείτε να την μασάτε ως τσίχλα, ή να την πίνετε σε μορφή συμπληρώματος. Φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης Μια διατροφή με επίκεντρο τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης δεν είναι μόνο καλή για τη γενική υγεία σας. , μια πλούσια σε βιταμίνες διατροφή μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να επουλώσει το έλκος σας. Τρόφιμα που περιέχουν πολυφαινόλες (είδος αντιοξειδωτικών) μπορεί να σας προστατεύσουν από έλκη και να βοηθήσουν στην επούλωσή τους. Τα πλούσια σε πολυφαινόλες τρόφιμα και καρυκεύματα περιλαμβάνουν: Αποξηραμένα δεντρολίβανο Ρίγανη Μαύρη σοκολάτα Μύρτιλλα (μούρα) Μαύρες ελιές Έλκος στομάχου: Ποιες τροφές να αποφεύγετε Μερικές τροφές μπορεί να προκαλέσουν επιδείνωση των ελκών, ενώ άλλες έχουν προληπτική και θεραπευτική δράση. Τα λιπαρά και όξινα τρόφιμα είναι πιο πιθανό να ερεθίσουν το στομάχι σας, όπως και οι πικάντικες τροφές. Για να μειώσετε τον πόνο του έλκους, αποφύγετε: Καφέ, συμπεριλαμβανομένου και του decaf (χωρίς καφεΐνη) Ανθρακούχα ποτά Καυτερές πιπεριές Επεξεργασμένες τροφές Κόκκινα κρέατα Τηγανιτά τρόφιμα Γάλα και αλκοόλ Η ιδιότητα του γάλακτος να επικαλύπτει το εσωτερικό ενός ποτηριού μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε ότι δημιουργεί επίσης ένα προστατευτικό φράγμα στο εσωτερικό του στομαχιού σας. Και όντως, αρχικά το γάλα κατανάλωσης μπορεί να απαλύνει τον πόνο του έλκους. Αλλά μακροπρόθεσμα, δεν είναι καλό για τα έλκη. Έχει αποδειχτεί ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα προκαλώντας το στομάχι σας να παράγει περισσότερο οξύ. Εάν είχατε ποτέ hnagover, ξέρετε τα αποτελέσματα που το αλκοόλ μπορεί να έχει στο στομάχι σας. Το αλκοόλ συνδέεται άμεσα και με λοιμώξεις του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, που σημαίνει ότι συμβάλλει στην δημιουργία ελκών στο στομάχι και μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και πάνω από δύο για τους άνδρες....
Πηγή iatropedia.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/02/2017