Τι Είναι Το Δίκοκκο Σιτάρι Triticum Dicoccum : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Δίκοκκο Σιτάρι Triticum Dicoccum
Το δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα γνωστά είδη σιταριού. Η καλλιέργειά του είναι χαμηλή σε απαιτήσεις νερού και ανθεκτική σε ασθένειες, έτσι ενδείκνυται για αειφόρο γεωργία. Για να δημιουργηθούν τα ζυμαρικά Melissa από δίκοκκο σιτάρι, το δίκοκκο σιτάρι μετατρέπεται σε αλεύρι με τη παραδοσιακή μέθοδο του πετρόμυλου. Έτσι το ζυμαρικό έχει ευχάριστα πλούσια υφή και επίγευση ξηρών καρπών ενώ παράλληλα είναι ζυμαρικό υψηλής διατροφικής αξίας. Τα ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μαγγάνιο ενώ αποτελούν και πηγή πρωτεϊνών και φωσφόρου....
Πηγή tlife.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιά Είναι Η Εναλλακτική Στο Ψωμί
Η εναλλακτική στο ψωμί είναι τα σαρκώδη λαχανικά όπως η μελιτζάνα και τα μανιτάρια Portobello, όταν το μπιφτέκι δεν κάνει απλώς solo εμφάνιση στα μαρουλόφυλλα. Σε αυτή τη λογική, και με λίγη έμπνευση από το μοναδικό στιλ της τρομερής Ιζαμπέλα Μπλόου, το βετζετέριαν μπέργκερ φόρεσε ένα φλατ καπέλο από τηγανητές μελιτζάνες (που όμως, μπορούν να γίνουν και ψητές), με ένα οβάλ ντοματίνι κόκκινο, καρφωμένο πάνω του. Η άσπρη σάλτσα είναι μια κρέμα γιαουρτιού και φέτας, με μια πρέζα πάπρικα, αλλά στη θέση της φέτας θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και κατίκι Δομοκού. Στην νηστίσιμη βερσιόν μπορείτε να βάλετε και πολτό ελιάς ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας. Με δυο λόγια: ένα ιδιαίτερα νόστιμο βετζετέριαν μπέργκερ, σε δύο εξίσου τερψιλαρύγγιες εκδοχές και συνταγή-βάση για να την ακολουθήσετε ή να πειραματιστείτε, αν θέλετε, ακόμη περισσότερο. Προετοιμασία: 35-40 λεπτά, αν τα κάνετε όλα απ’ την αρχή. 15-20 λεπτά, αν έχετε έτοιμες (βρασμένες) τις φακές και το ρύζι. Αν κάνετε τα βετζετέριαν μπέργκερ από το μηδέν, ετοιμάστε τα υπόλοιπα, όσο βράζουν οι φακές. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4-5 άτομα) 2 φλ. (500 ml) βρασμένες φακές 2 μεσαία καρότα, στον χοντρό τρίφτη 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.γ. πάπρικα 1-1.5 κ.γ. κύμινο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4-6 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι 1/2 μεσαίο κρεμμύδι (50-55 γραμ.) ψιλοκομμένο 4-5 κ.σ. φρυγανιά 3 γεμάτες κ.σ. βρασμένο ρύζι καστανό ή βρασμένο κινόα 1 αυγό (κανονικού μεγέθους) χτυπημένο ή 1 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου καλά ανακατεμένη με 3 κ.σ. νερό 4 κ.σ. φρυγανιά για τις μελιτζάνες 2 μεσαίες φλάσκες μελιτζάνες κομμένες οριζόντια σε φέτες 1-1.2 εκατ. 80 ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 4 κ.σ. φέτα 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγισμένο 1/2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 πρέζα πάπρικα αλάτι, λευκό πιπέρι για το σερβίρισμα με μελιτζάνες μαρουλόφυλλα και 4 ντοματίνια/μπέργκερ, τα 3 κομμένα στη μέση σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 2-3 κάππαρες πλυμένες για το κλασικό σερβίρισμα ροδέλες ντομάτας ή ρόκα και φέτες αβοκάντο φέτες τσένταρ και σάλτσα ΒΒQ πίκλες Ετοιμάζετε τις φακές και το μείγμα: Στραγγίζετε καλά τις φακές και τις βάζετε σε μεγάλο σχετικά μπολ με το αυγό. Ανακατεύετε. Αν χρησιμοποιήσετε τον λιναρόσπορο, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το όπως το αυγό. Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί (μέτρια φωτιά) και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κάρυ, πάπρικα, κύμινο) και τα αφήνετε να βγάλουν το άρωμά τους. Μετά από 4-5 λεπτά, σβήνετε με το μπαλσάμικο ξίδι και μόλις αυτό εξατμιστεί, αποσύρετε. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τις φακές και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι. Σημείωση: Η φρυγανιά απορροφά την υγρασία του μείγματος. Βάλτε την στο τέλος, ελέγχοντας την ποσότητά της ώστε τα μπιφτέκια να πλάθονται εύκολα και να στέκονται κανονικά. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη. Για τις μελιτζάνες: Βάλτε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά (μέτρια φωτιά) και προσθέστε τις μισές φέτες από τις μελιτζάνες. Τηγανίστε για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Βγάλτε σε χάρτινη πετσέτα και συνεχίστε με τις υπόλοιπες φέτες. Εναλλακτικά, αν δεν τις θέλετε τηγανητές, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο (200 C) για 20 περίπου λεπτά. Βάλτε τις φέτες σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τις (με πινέλο) με ελαιόλαδο. Ψήστε τα βετζετέριαν μπέργκερ: Πλάστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα σε ζεστό, στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ή με ελάχιστο ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Γυρίστε τα μπέργκερ με σπάτουλα και μην τα πιέζετε όσο ψήνονται. Ετοιμάστε την σάλτσα γιαουρτιού-φέτας: Χτυπήστε στο μούλτι όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι, πιπέρι. Σερβίρισμα: Σε μαρούλι βάλτε 1-2 φέτες μελιτζάνας, το μπέργκερ, σάλτσα (πάνω του ή κάτω), κομμένα στη μέση ντοματίνια (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω), μελιτζάνα και καρφώστε πάνω το ολόκληρο ντοματάκι. Για κλασικό βετζετέριαν μπέργκερ με τυρί, προσθέστε τις φέτες τσένταρ πάνω στα μπιφτέκια και βάλτε τα στο φούρνο (100-120 C) για λίγα λεπτά -δείτε περισσότερα στην συνταγή εδώ. Ολοκληρώστε με τη διαστρωμάτωση των υλικών, παίζοντας με τα χρώματα και την υφή τους. Τα βετζετέριαν μπέργκερ είναι επίσης ωραία σκέτα, συνοδεία σαλάτας ή με ψητές στο φούρνο, τραγανές γλυκοπατάτες με μυρωδικά (βλ. φωτό επάνω, η συνταγή θα ακολουθήσει). Πηγή Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Το αλάτι είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού αλλά η υπερβολική κατανάλωση προκαλεί κατακράτηση υγρών, κάτι που δημιουργεί πρήξιμο στην κοιλιά. Ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την υπερβολική πρόσληψη αλατιού είναι να μην προσθέτετε αλάτι στα φαγητά σας και να περιορίσετε τα fast food.Μείνετε μακριά από αυτάΥπάρχουν εκείνες οι τροφές που βοηθούν τη μέση σας να κρατιέται λεπτή και εκείνες που σας κάνουν να αισθάνεστε σαν φουσκωμένο μπαλόνι. Αποφύγετε λοιπόν τα τρόφιμα που προκαλούν φούσκωμα, όπως το μπρόκολο και το λάχανο, όταν τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν.Προσέξτε τη στάση του σώματός σαςΑν είστε από αυτούς που καμπουριάζουν τότε μάθετε ότι φαίνεστε πιο χοντροί από ότι στην πραγματικότητα. Αν θέλετε να δείξετε άμεσα πιο αδύνατοι/-τες φροντίστε να κρατάτε ίσια την πλάτη σας, ψηλά το κεφάλι, πίσω τους ώμους και ρουφηγμένη την κοιλιά κάτι που θα ενεργοποιήσει τους κοιλιακούς σας μυς και θα σας χαρίσουν σύντομα μια πιο επίπεδη κοιλιά.Κάντε μερικά βάρηΤα βάρη θα σας βοηθήσουν σε συνδυασμό με τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους που αναφέραμε να αποκτήσετε ένα καλό six-pack! Δοκιμάστε να εντάξετε ένα 15λεπτό ασκήσεων με βάρη στο πρόγραμμά σας και θα δείτε σύντομα μείωση του λίπους. Πηγή:...
Πηγή mylady.gr >>>
Ο μάραθος είναι ένα υπέροχο μπαχαρικό με γεύση σαν της γλυκόριζας. Εκτός από την ικανότητά του να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, ο μάραθος έχει πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία, χαρίζοντας και δροσερή αναπνοή. Βοηθά το στομάχι (προωθεί την όρεξη και βοηθά την πέψη), δρα ως καρμινικό (ανακουφίζει από τον τυμπανισμό), δρα ως γαλακταγωγό (αυξάνει το μητρικό γάλα), επίσης έχει αντι-σπασμωδικές, αντι-φλεγμονώδεις, αντι-μικροβιακές, αποχρεμπτικές, διουρητικές ιδιότητες, είναι εμμηναγωγό (διεγείρει τη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου και της μήτρας), αιμοκαθαρτικό (καθαρίζει και αποτοξινώνει), αντι-καρκινογόνο και αντιοξειδωτικό (10). Πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για έναν τόσο μικροσκοπικό σπόρο! Για την καύση του λίπους της κοιλιάς, ο μάραθος δρα ως κατασταλτικό της όρεξης και βοηθά να αισθάνεστε πλήρης και κορεσμό. Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύθηκε στο Clinical Nutrition Research, έδειξε ότι το τσάι μαράθου είναι «αποτελεσματικό για την καταστολή της βουλιμίας των υπέρβαρων γυναικών.» (11) Επίσης, ο μάραθος βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας και στην καύση του λίπους, απελευθερώνοντάς το στην κυκλοφορία του αίματος για να να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια. Ο μάραθος προστίθεται συχνά σε συμπληρώματα για απώλεια βάρους, επειδή είναι ισχυρό διουρητικό που βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρών και τοξινών (12). Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μπορείτε να μειώσετε το πρήξιμο στα μάτια όταν ξυπνάτε, που προκαλούνται από την κατακράτηση υγρών, τοποθετώντας ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσάι μαράθου κάτω από τα μάτια σας. 4. τσάι με Τζίνσενγκ Το τζίνσενγκ είναι ένα βότανο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αύξηση της ενέργειας, τη διέγερση του ανοσοποιητικού και την αύξηση της μακροζωίας (13). Όσον πρόκειται για την απώλεια βάρους, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytotherapy Research Journal έδειξε ότι ένα συστατικό στο κόκκινο ginseng μπορεί πραγματικά να αναστείλει την αποθήκευση λίπους (14). Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό δείχνει ότι το άγριο ginseng δεν προκαλεί μόνο απώλεια βάρους αλλά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ένας άλλος παράγοντας που συνδέεται με το υπερβολικό λίπος (15). Μια μετανάλυση πάνω σε αυτή τη μελέτη το 2008 έδειξε ότι συγκεκριμένες σαπωνίνες στο ginseng μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση χημικών ουσιών που συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους (16). Πώς να επιλέξει ποιο τσάι να καταναλώσετε για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς Μπορείτε να πιείτε οποιοδήποτε από αυτά τα τσάγια ή μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό που να τα περιλαμβάνει όλα ή μερικά από τα παραπάνω. Η διαφορά που έχουν στην ποιότητα και στην τιμή, θα πρέπει να να σας κάνει να προσέξετε κατά την επιλογή. Εδώ έχουμε μερικές συμβουλές για να ξεκινήστετε: Το βιολογικό τσάι είναι πάντα καλύτερο, γιατί δεν ψεκάζεται με χημικά. Αυτό βοηθά στο να μην εκτεθείτε σε φυτοφάρμακα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία (17). Διαλέξτε φύλλα που έχουν διατηρήσει την ελαστικότητά τους κατά την αποξήρανση, καθώς τείνουν να είναι υψηλότερης ποιότητας και να διατηρούν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Επιλέξτε ένα εμπορικό σήμα που το εμπιστεύεστε ή κάποιο που σας το σύστησε ο γιατρός, ο βοτανολόγος ή ο διατροφολόγος σας. Αποθηκεύστε το τσάι σε μια σκοτεινή περιοχή μέσα σε ένα σφραγισμένο δοχείο για να εξασφαλίσετε την φρεσκάδα και την ισχύ του....
Πηγή share24.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 23/01/2017