-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Η ξυλιτόλη είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε οδοντόκρεμες, γλυκά και μερικά φαγητά διαίτης. Αν την καταναλώσουν σκυλιά, θα τους ρίξει κατακόρυφα το σάκχαρο και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Τα πρώτα συμπτώματα είναι ο εμετός, η κόπωση και οι αποσυντονισμένες κινήσεις. Αβοκάντο Το αβοκάντο περιέχει μια ουσία, την περσίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τους σκύλους. Αλκοόλ Το αλκοόλ έχει ακριβώς την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο και το συκώτι των σκυλιών με τους ανθρώπουςμε τη διαφορά ότι ο σκύλος σας θα αντιμετωπίσει προβλήματα με πολύ μικρότερες ποσότητες, από εμετό και διάρροια, μέχρι και θάνατο. Κρεμμύδι και σκόρδο Σε οποιαδήποτε μορφή (φρέσκο, σε σκόνη, μαγειρεμένο), αυτά τα δύο φαγητά σκοτώνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων, προκαλώντας αναιμία. Καφεΐνη Η καφεΐνη είναι θανατηφόρα για τους σκύλους. Αυτό σημαίνει πως καφές, τσάι και σοκολάτα είναι απαγορευτικά. Γάλα και γαλακτοκομικά Μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως και να πυροδοτήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Λίπος και κόκαλα Όταν μαγειρεύετε κρέας, μην δίνετε το περιττό λίπος στον σκύλο σας, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα στο πάγκρεας. Επίσης, αποφεύγετε να τους δίνετε να μασουλάνε τα κόκαλα, καθώς μπορεί ...
Πηγή iatronet.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα αυγά δεν είναι μόνο λευκά ή καφέ. Κάποια είναι μπλε, κοκκινωπά και κάποια έχουν και στίγματα. Μια κότα γεννά κατά μέσο όρο περίπου 250 με 279 αυγά το χρόνο. Δεν τρώγονται μόνο τα αυγά της κότας. Μπορούμε να καταναλώσουμε επίσης και τα αυγά της πάπιας, της χήνας, της στρουθοκαμήλου, του ορτυκιού και πολλών άλλων πουλερικών. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτή η λεπτή διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τον κρόκο; Λέγεται χάλαζα και βοηθά τον κρόκο να αιωρείται μέσα στο κέλυφος. Μπορείτε να υπολογίσετε το πόσο παλιό είναι ένα αυγό από το ασπράδι του. Το φρέσκο αυγό έχει ένα διαφανές ασπράδι ενώ στα πιο μπαγιάτικα αυγά το ασπράδι είναι έντονα λευκό. Όσο πιο φρέσκο είναι ένα αυγό τόσο πιο δύσκολα καθαρίζεται γιατί το κέλυφος απομακρύνεται από το εσωτερικό του όσο περνά ο καιρός. Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε αν το αυγό είναι φρέσκο είναι να το βάλετε μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Το φρέσκο αυγό θα επιπλεύσει, ένδειξη ότι ο κρόκος του είναι υγιής. Το μπαγιάτικο αυγό, από την άλλη, θα βουλιάξει, απόδειξη ότι ο κρόκος έχει συρρικνωθεί και το αυγό έχει γεμίσει αέρα. Το χρώμα του κρόκου δεν αποτελεί ένδειξη της διατροφικής του αξίας. Το χρώμα του εξαρτάται από τις χρωστικές ουσίες που περιέχει η τροφή. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να καταναλώνετε ολόκληρο το αυγό. Στην επιφάνεια κάθε αυγού υπάρχουν περίπου 7.000 με 17.000 μικροσκοπικοί πόροι που απορροφούν τις μυρωδιές. Γι’ αυτό το λόγο, όταν βάζετε τα αυγά σας στο ψυγείο βεβαιωθείτε ότι τα έχετε βάλει μέσα στην χαρτονένια τους συσκευασία αν υπάρχει κάτι άλλο με έντονη μυρωδιά σύγχρονος. Τέλος αν θέλετε να ελέγξετε εάν ένα αυγό είναι βρασμένο χωρίς να το σπάσετε; Γυρίστε το πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια. Το ωμό αυτό θα περιστραφεί ακανόνιστα ενώ το βρασμένο θα γυρίσει πιο γρήγορα και αρμονικά. Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού Κράτα ...
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Το Βεργάδι Ή Δευτερομίλιορο
Το βεργάδι ή δευτερομίλιορο είναι κατσίκι μεγαλύτερο των 2 ετών. Και με τα δύο πάντως κάνεις το γνωστό πιάτο κατσικάκι με χυλοπίτες. Το μαγείρεμά τους δεν έχει κάποιο μυστικό. Οταν σχεδόν γίνει το κρέας το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στη σάλτσα θα προσθέσουμε λίγο νερό. Εκεί θα βράσουν οι χυλοπίτες και στο τέλος θα επαναφέρουμε το κρέας και αδελφωμένα θα πάνε μαζί ως το τραπέζι. Αθερινόπιτα Εδώ το όνομα δεν κρύβει πολλά, όμως πώς φτιάχνεται κάτι τέτοιο; Στη Σύμη τουλάχιστον, που τα νερά της θρέφουν ακόμη ψάρια, φτιάχνουν έναν χυλό από αλεύρι, αβγό και κρεμμύδι. Ρίχνουν την αθερίνα μέσα να κολυμπήσει και μετά στο τηγάνι δίνουν ένα σχήμα τηγανίτας με τα ψαράκια να είναι κολλημένα μεταξύ τους χάρη στον χυλό. Τρώγεται προτού προλάβει να κρυώσει. Γιαλίτικο Αν δεν το ξέρεις, δεν το μαντεύεις. Πρόκειται για παστουρμά κατσικίσιο σε αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό. Στην Κάρπαθο και στην Αμοργό γνωρίζουν καλά να το φτιάχνουν με τη βοήθεια μπόλικου αλατιού και με την επίδραση του θαλασσινού αέρα που θα στεγνώσει το κρέας μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα. Το όνομα προέρχεται μάλλον από την Αιγιάλη>Γιάλη, το όμορφο αμοργιανό λιμάνι. Λαδένια Τι έχει μέσα η λαδένια, με ρώτησαν φίλοι από το εξωτερικό καθώς διαβάζαμε τον κατάλογο σε εστιατόριο ξενοδοχείου κάτω από την Ακρόπολη που έχει εντάξει στα προσφερόμενα φαγητά και μερικά από την παραδοσιακή νησιώτικη κουζίνα. Ξεροκατάπια, αλλά όσο και αν προσπάθησα να θυμηθώ δεν μπόρεσα να τους φωτίσω εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς το έκανε η κυρία που ήρθε για την παραγγελία. ...
Πηγή tovima.gr >>>
Η ελληνική ελιά είναι πιο παραγωγική από τον Έλληνα. Έτσι κάπως αισθάνονται οι Έλληνες. Σαν να τους έχουν πάρει τα σπίτια, τους έχουν πετάξει από τα τραπέζια που τρώγανε, σαν να τους πήραν την χαρά. Σαν να σκορπίσαν δάκρυα και πόνο και θυσίες. Είναι ένα αίσθημα που το νοιώθεις καθημερινά παντού. Ανοίγεις το στόμα σου να αναπνεύσεις κι αναπνέεις μια απελπισία, μια στεναχώρια.Γυρνώντας προς το σπίτι μέσα στα σοκάκια κάποια στιγμή, από μια πόρτα ανοιχτή είδα ένα ζευγάρι, ήταν καθισμένο, η πόρτα του ψυγείου τους ήταν ανοιχτή. Χαιρετηθήκαμε , η γυναίκα μου είπε να περάσω να με κεράσουν έναν καφέ. Κοντοστάθηκα εκεί στην πόρτα, ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες και μου λέει «Του λέω του άντρα μου, θα βρεις καμιά δουλειά να βάλουμε τίποτα στο ψυγείο γιατί έχει μείνει μόνο του κι αυτό χωρίς ούτε ένα φρούτο να του κάνει παρέα. Κι αυτός τι μου λέει; Ψυγείο να υπάρχει! Όσο υπάρχει το ψυγείο υπάρχει και η ελπίδα να έρθει το φρούτο».Έτσι ακριβώς μοιάζει και η Ελλάδα ολόκληρη. Σαν ένα ψυγείο που περιμένει. Ψυγείο να υπάρχει!!Υ.Γ.: Συζητείται, έμαθα, ότι αυτοί που βρέθηκαν με πλαστά πτυχία θα δώσουν εξετάσεις για να παραμείνουν στο δημόσιο. Αν είναι ας ειδοποιήσει κάποιος και τους νέους ανθρώπους που κάθονται και σπουδάζουν ότι δεν χρειάζεται να παλεύουν για πραγματικά πτυχία. Ας πάρουν ένα πλαστό να κάνουν την δουλειά τους κι αργότερα θα βρεθεί μια κυβέρνηση να τους τα νομιμοποιήσει. SHARE loading... ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ 19-11-2016 - 13:22μμ 19-11-2016 - 9:16πμ 18-11-2016 - 21:00μμ 18-11-2016 - 19:20μμ 18-11-2016 - 18:07μμ 18-11-2016 - 17:05μμ 18-11-2016 - 16:05μμ 18-11-2016 - 15:01μμ 18-11-2016 - 14:31μμ 18-11-2016 - 14:00μμ 18-11-2016 - 13:26μμ 18-11-2016 - 11:37πμ 18-11-2016 - 11:00πμ 17-11-2016 - 21:18μμ 17-11-2016 - 20:10μμ ...
Πηγή altsantiri.gr >>>