Τι Είναι Η Γευστική Μνήμη

Η γευστική μνήμη είναι απαραίτητο να επιστρατευτεί για να επαναφέρει στο προσκήνιο υλικά και συνδυασμούς. Η καλή διάθεση αποτελεί προϋπόθεση δημιουργικότητας, είναι σαφές άλλωστε ότι το καλό φαγητό δεν μπορεί να προκύψει σε συνθήκες αυξημένης δυσθυμίας. Οι καλοί φίλοι είναι απαραίτητοι γιατί καθώς δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου σε καινούργιες συνταγές εμπνεύσεις, υλικά , συνδυασμούς πρέπει κάποιοι να είναι πρόθυμοι να γευτούν τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες και να διατυπώσουν την κριτική τους. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία είναι γοητευτική. Μπαίνω στην κουζίνα, ζώνομαι με την μακριά ποδιά μου, σερβίρω ένα ποτήρι κρασί που θα με συντροφεύσει στο μαγείρεμα και ξεκινώ τις δοκιμές. Τι επιδιώκατε όταν γράψατε το πρώτο σας βιβλίο; Θεωρείτε ότι σήμερα έχετε πετύχει τους στόχους σας; Τόσο το παλιό όσο και το καινούργιο βιβλίο μου τα συνόδευε η ευχή και η πρόθεση να παρακινήσουν τον αναγνώστη τους να εκτιμήσει την αξία της μαγειρικής και τις συνταγές που ευωδιάζουν Ελλάδα. Να παίξει το ρόλο του οδηγού στην απόλαυση του κρασιού και του φαγητού. Να ξεσηκώσει τον αναγνώστη να μπει στην κουζίνα και να μαγειρέψει, να αγαπήσετε ή να ερωτευτεί το κρασί και να εμβαθύνει στα μυστικά του, να γνωρίσει το ρόλο του κρασιού στην μαγειρική και να αφεθεί σε ένα ευφάνταστο παιχνίδι χρωμάτων και αρωμάτων. Πως αισθανθήκατε όταν το βιβλίο σας «Οινομαγειρέματα» (η πρώτη συγγραφική σας δουλειά), βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο με συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί στον κόσμο, ενώ απέσπασε Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Best book on cooking with wine & spirits in the world»; Υπάρχουν πολλών ειδών διακρίσεις. Επιβράβευση της δουλειάς μου θεωρώ το γεγονός ότι άνθρωποι πολύ σημαντικοί από το χώρο του ελληνικού κρασιού και του φαγητού εξέφρασαν θετικά σχόλια για το βιβλίο μου. Όπως επίσης θεωρώ επιβράβευση ότι πολλοί «ανώνυμοι» αναγνώστες μού ομολογούν ότι βρήκαν σε αυτό στοιχεία χρήσιμα στην ...

Πηγή popaganda.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: