-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Φυστικοβούτυρο
Το φυστικοβούτυρο είναι σχετικά μη επεξεργασμένο τρόφιμο. Είναι λίγο πολύ σκέτα φιστίκια, ψημένα και αλεσμένα μέχρι να μετατραπούν σε φυστικοβούτυρο. Συχνά όμως, σε πολλές εμπορικές μάρκες, προστίθενται ζάχαρη, αλάτι και επιπλέον πρόσθετα που αλλάζουν αρκετά το τελικό προϊόν. Εν προκειμένω βέβαια, θα ασχοληθούμε με το πραγματικό φυστικοβούτυρο, μόνο από φιστίκια και ίσως λίγο αλάτι. Πόσο θρεπτικό πραγματικά είναι; Το φυστικοβούτυρο είναι σχετικά μια ισορροπημένη πηγή ενέργειας, παρέχοντας ανά 100 gr προϊόντος (1): 20 gr υδατανθράκων (13% των θερμίδων) με 6 gr φυτικών ινών, 25 gr πρωτεΐνης (15% των θερμίδων) και 50 gr λίπους (72% των θερμίδων). Από το τελευταίο, το 50% είναι μονοακόρεστα, 20% κορεσμένα και το υπόλοιπο 30% πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (σ.σ. κυρίως το προβληματικό ω-6 λινελαΐκό οξύ). Αφετέρου, αν και έχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης για φυτικό τρόφιμο, δεν περιέχει σημαντικές ποσότητες από ...
Πηγή milessis.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνη K, η οποία προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύει τα οστά. Οι αντιβακτηριαδιακές της ιδιότητες είναι εντυπωσιακές και αντιμετωπίζει τη λοιμώδη διαρροϊκή ασθένεια γιαρδίαση αποτελεσματικότερα από το επίσημο φάρμακο. Είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγγάνιο, ίνες και λιπαρά οξέα ωμέγα-3. —Μαϊντανός Ο μαϊντανός δεν είναι απλώς το πράσινο αρωματικό στη σαλάτα ή το πιάτο μας. Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα με τις βιταμίνες A και C, δυναμώνει τα οστά και συνθέτει το λίπος με τη βιταμίνη K. Τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει, όπως η λουτεολίνη, βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη. Βασιλικός Δενδρολίβανο Δυόσμος Θυμάρι Λεβάντα Μαϊντανός Ρίγανη econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Οι Δίαιτες Χαμηλές Σε Λιπαρά
Οι δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά τείνουν να είναι πλούσιες σε σάκχαρα και επεξεργασμένους υδατάνθρακες –γεγονός- που δεν ευνοεί την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εμποδίσουν την μείωση του σωματικού βάρους . Χρειάζεται το λίπος στην διατροφή ώστε ο οργανισμός να παράγει ορμόνες οι οποίες είναι απαραίτητες στην διατήρηση της ρευστότητας της κυτταρικής μεμβράνης και για την ομαλή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Επιπλέον, κάποια μικροθρεπτικά συστατικά απαιτούν το λίπος για να απορροφηθούν από τον οργανισμό . Η απορρόφηση του αντιοξειδωτικού β-καροτίνη αυξάνεται με την παρουσία λίπους στην διατροφή, οπότε μην αποκλείετε και το ελαιόλαδο από την διατροφή σας. Αναπροσαρμόστε την διατροφή σας προσθέτοντας υγιή λίπη όπως είναι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί. Μεταβάλλοντας τις αναλογίες ω-6 και ω-3 λιπαρών μπορείτε να ρυθμίσετε τις φλεγμονές. Ω-6 λιπαρά έχουν τα φυτικά έλαια, τα σπορέλαια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ ω-3 λιπαρά περιέχονται στα λιπαρά ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στον λιναρόσπορο. The post Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για την σωστή –αθλητική- διατροφή. (Μέρος Γ’) appeared first on Sela .
Πηγή: sela.gr –...
Πηγή bikerace.gr >>>
Τα καβούρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι ωφέλιμα για τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ βοηθούν και τη μείωση της πίεσης. Ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 6.500 είδη καβουριών; Ο κάβουρας είναι καρκινοειδές μαλακόστρακο, ανήκει στην οικογένεια Καρκινίδες και ζει κυρίως στη θάλασσα. Το σώμα του καλύπτεται γενικά από έναν σκληρό εξωσκελετό (με σχήμα πολυγωνικό ή στρογγυλό) και είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι δαγκάνες, Είναι γνωστά 6.793 είδη καβουριών, ωστόσο μερικά από τα πιο γνωστά είναι: η καβουρομάνα -που θεωρείται το πιο νόστιμο μαλακόστρακο του είδους του-, ο πάγουρας, ο πράσινος κάβουρας, ο σιδηροκάβουρας, ο κάβουρας της Αρκτικής, ο κοινός ευρωπαϊκός κάβουρας, ο γαλάζιος κάβουρας και τα βασιλικά καβούρια. Τα καβούρια στην κουζίνα Τα καβουράκια, λόγω της εξαιρετικά εύγευστης σάρκας τους, είναι μεζές ιδιαίτερα αγαπητός στους καλοφαγάδες. Γίνονται ωραιότατη σούπα με σπάνια νοστιμιά, ενώ μπορείτε να τα κάνετε και ψητά ή τηγανιτά, να βράσετε ή να τα μαγειρέψετε στον ατμό. Βέβαια, μιας και το καθάρισμα του ολόκληρου καβουριού είναι χρονοβόρα και όχι τόσο εύκολη διαδικασία, υπάρχει πάντα η καλή λύση της κονσέρβας, που δίνει πολλές νόστιμες επιλογές σερβιρίσματος. Με ψίχα καβουριού μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς, μακαρονάδες, σαλάτες και κροκέτες. Επιπλέον, μπορείτε να τους προσθέσετε σε ομελέτες και αλμυρά muffins για να τους δώσετε ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση....
Πηγή entertv.gr >>>