-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το κρίταμο είναι κάπως εθιστικό: το δοκιμάζεις, η γεύση και το άρωμά του μένει και θες λίγο κρασί ή τσίπουρο για να το συνοδεύσεις. Μετά, θες λίγο κρίταμο ακόμα και πάει λέγοντας... Το κρίταμο έχει τη δική του χαρακτηριστική, μοναδική γεύση. Στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα (αλλά και στην κουζίνα άλλων μεσογειακών λαών) χρησιμοποιείται ως «ενισχυτικό γεύσης», σε προσεκτικά προσδιορισμένη ποσότητα, λόγω των συμπυκνωμένων αρωμάτων του. Ταιριάζει καταπληκτικά με σαλάτες, όσπρια και θαλασσινά, αλλά και σε μια σειρά από άλλες συνταγές . Έχοντας εξελιχθεί ως φυτό που επιβιώνει σε ακραίες συνθήκες, στους βράχους που βρέχονται από τη θάλασσα, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό, πολύτιμο για την υγεία, κοκτέιλ συστατικών. Η συνεισφορά του στην υγεία ήταν γνωστή από την αρχαιότητα, ενώ πολλοί αρχαίοι λαοί το χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Σύμφωνα δε με τη σύγχρονη έρευνα, 100 γραμμάρια κρίταμο καλύπτουν την ημερήσια δόση που χρειαζόμαστε σε βιταμίνη C.
Πηγή ipaideia.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Πώς Είναι Το Αυθεντικό Ρύζι
Το αυθεντικό ρύζι είναι πιο πυκνό και θα βουλιάξει στον πάτο του ποτηριού. Το πλαστικό ρύζι θα επιπλεύσει. 2. Μύκητες Μαγειρέψτε μια μικρή ποσότητα ρυζιού και βάλτε την σε ένα δοχείο. Αφήστε το να κάτσει μέσα στο δοχείο και αν σε μερικές μέρες δεν έχει αρχίσει να σχηματίζεται μούχλα (όπως θα έπρεπε με το κανονικό ρύζι), τότε είναι πλαστικό. 3. Μουντζούρα Να είστε παρατηρητικοί όταν μαγειρεύετε το ρύζι σας. Αν έχει σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα κατάλοιπο πάνω από το νερό κατά τον βρασμό, τότε έχετε λόγο να ανησυχείτε. 4. Βάλτε του φωτιά Όταν μπαίνει φωτιά στο ψεύτικο ρύζι, τότε το “ρύζι” θα βγάλει μια μυρωδιά πλαστικού ή γλυκοπατάτες. Ναι, θα καεί όπως φαντάζεστε ότι καίγεται το πλαστικό. Γι’αυτό αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, βάλτε του φωτιά! Δείτε κι άλλους τρόπους να ελέγξετε το ρύζι σας παρακάτω: Το πιο πιθανό είναι ότι το ρύζι στο σπίτι σας είναι μια χαρά, αλλά καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με τέτοια θέματα και να τα ελέγχουμε…...
Πηγή katohika.gr >>>
Τα καβούρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι ωφέλιμα για τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ βοηθούν και τη μείωση της πίεσης. Ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 6.500 είδη καβουριών; Ο κάβουρας είναι καρκινοειδές μαλακόστρακο, ανήκει στην οικογένεια Καρκινίδες και ζει κυρίως στη θάλασσα. Το σώμα του καλύπτεται γενικά από έναν σκληρό εξωσκελετό (με σχήμα πολυγωνικό ή στρογγυλό) και είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι δαγκάνες, Είναι γνωστά 6.793 είδη καβουριών, ωστόσο μερικά από τα πιο γνωστά είναι: η καβουρομάνα -που θεωρείται το πιο νόστιμο μαλακόστρακο του είδους του-, ο πάγουρας, ο πράσινος κάβουρας, ο σιδηροκάβουρας, ο κάβουρας της Αρκτικής, ο κοινός ευρωπαϊκός κάβουρας, ο γαλάζιος κάβουρας και τα βασιλικά καβούρια. Τα καβούρια στην κουζίνα Τα καβουράκια, λόγω της εξαιρετικά εύγευστης σάρκας τους, είναι μεζές ιδιαίτερα αγαπητός στους καλοφαγάδες. Γίνονται ωραιότατη σούπα με σπάνια νοστιμιά, ενώ μπορείτε να τα κάνετε και ψητά ή τηγανιτά, να βράσετε ή να τα μαγειρέψετε στον ατμό. Βέβαια, μιας και το καθάρισμα του ολόκληρου καβουριού είναι χρονοβόρα και όχι τόσο εύκολη διαδικασία, υπάρχει πάντα η καλή λύση της κονσέρβας, που δίνει πολλές νόστιμες επιλογές σερβιρίσματος. Με ψίχα καβουριού μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς, μακαρονάδες, σαλάτες και κροκέτες. Επιπλέον, μπορείτε να τους προσθέσετε σε ομελέτες και αλμυρά muffins για να τους δώσετε ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση....
Πηγή entertv.gr >>>
Τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε ζάχαρη και ηλεκτρολύτες με αποτέλεσμα να τροφοδοτούν τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν στο σώμα σας. Έτσι, συμβάλλουν στην αποφυγή του hangover ή στην πρόληψη του πονοκεφάλου. Καταπολεμά τη δυσοσμία Μόλις τελειώσατε από ένα επαγγελματικό γεύμα και συνειδητοποιήσατε ότι δεν έχετε τσίχλα; Πάρτε μια φέτα αγγουριού και πιέστε την στον ουρανίσκο σας με τη γλώσσα σας για 30 δευτερόλεπτα για να εξαλείψει την κακή αναπνοή. Αυτό σίγουρα θα σκοτώσει τα βακτηρίδια που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της κακής αναπνοής. Χαρίζει ενέργεια Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι το απόγευμα, η λύση δεν βρίσκεται στον καφέ από τα mikel. Επιστρέψτε γρήγορα σπίτι και φάτε ένα αγγούρι. Περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες και βιταμίνη Β για να σας χαρίσει ενέργεια με υγιεινό τρόπο. Η σόδα, ο καφές και τα ενεργειακά ποτά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Κοινοποίηση: on Twitter on Facebook on Google+...
Πηγή life2day.gr >>>