-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Σπιτικό Ζυμάρι
Το σπιτικό ζυμάρι είναι εύκολο και πεντανόστιμο! Αν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη δική σας ζύμη, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα απαρνηθείτε την έτοιμη. Υλικά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κύβο νωπή μαγιά 350 γρ. χλιαρό νερό 1 κ.γλ. ζάχαρη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γλ. αλάτι Λίγο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπολ, βάλτε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήστε το μπολ σκεπασμένο με μία μεμβράνη για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια –δείγμα ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί. Όταν η μαγιά είναι έτοιμη, ρίξτε λίγο-λίγο ...
Πηγή xnews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Αγκινάρα Της Ιερουσαλήμ
Η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, όπως είναι το άλλο του – επίσης παράξενο – όνομα (sunroot ή topinambur), διατίθεται αρκετές φορές και στα μανάβικα των μεταναστών. Προσοχή όμως: δεν πρέπει να καταναλώνεται ωμό, γιατί περιέχει τοξικές ουσίες που καταστρέφονται μόνο με τη θερμότητα του μαγειρέματος και πρέπει όχι απλώς να πλένεται εξωτερικά αλλά να ξεφλουδίζεται καλά και μάλιστα σε βάθος. Εχει μεγάλη διατροφική αξία και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και πρωτεΐνες. Σερβίρεται μαζί με τη σκορδαλιά. Φωκιανό Η ποικιλία του σταφυλιού που συνδέεται πιο πολύ με τον ικαριώτικο Πράμνιο οίνο, ένα κρασί με δυνατότητα να φθάσει στους 16 αλκοολικούς βαθμούς. Τα τσαμπιά του Φωκιανού δεν είναι πυκνόρωγα, έχουν κωνικό σχήμα και είναι μεγάλα με κόκκινες ρώγες μετρίου μεγέθους. Δίνουν ωστόσο κρασιά όλων των αποχρώσεων.
Πηγή tovima.gr >>>
Τα τουρσί είναι ωμά λαχανικά ψημένα σε χυμό από ξύδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν μεγάλο μικροβιακό περιεχόμενο, που ενισχύει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. (120 θερμίδες / 100 γραμ.) Οι ελιές είναι ενισχυμένες σε αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες, λινολεϊκό οξύ, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και ποικιλία θρεπτικών στοιχείων, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος και οδηγούν σε αποτοξίνωση τον οργανισμό. (6 τεμάχια = 50 θερμίδες) Το γλύκισμα της ημέρας είναι ο γνωστός σε όλους χαλβάς. Βασικό συστατικό του είναι το ταχίνι που προέρχεται από την πολτοποίηση του σουσαμιού, το οποίο είναι φορτωμένο με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία αλλά και φυτοστερόλες. Δεν περιέχει χοληστερόλη αλλά απαραίτητα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα καθώς και φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Να σημειωθεί πως η συχνή αλλά ελεγχόμενη κατανάλωσή του μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. (300 θερμίδες / 100 γραμ.) Επειδή αυτή ημέρα είναι η πρώτη της μεγάλης νηστείας των χριστιανών, περιλαμβάνει τροφές με πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, ώστε από την αρχή της να προμηθεύεται ο οργανισμός τις αναγκαίες πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που θα στερηθεί με την μακροχρόνια αποφυγή γαλακτοκομικών, κρέατος, ψαριού, αβγών και ελαιολάδου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η νηστεία αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους αποτοξίνωσης του σώματος, αλλά μην πέσουμε στην παγίδα της αυξημένης κατανάλωσης νηστίσιμων πιάτων προκειμένου να επέλθει ο ίδιος κορεσμός με ένα γεύμα πλούσιο σε ζωικές πρωτεΐνες, καθώς θα οδηγηθούμε ταχύτατα σε αύξηση βάρους....
Πηγή iator.gr >>>
Τα πεπόνια, ανεξαρτήτως ποικιλίας, είναι καλοκαιρινά φρούτα πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, φυτικές ίνες και νερό. Έτσι, η κατανάλωση πεπονιού ενυδατώνει τον οργανισμό. Επίσης, τα πεπόνια περιέχουν το αμινοξύ κιτρουλίνη που μετατρέπεται σε αργινίνη όταν απορροφάται από τον οργανισμό. Η αργινίνη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος 3. Ψάρια Τα ψάρια περιέχουν υγιεινά Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μειώνοντας τις κυτταρικές φλεγμονές. Διαλέξτε μικρά λιπαρά, ψάρια που βρίσκονται στη βάση της τροφικής αλυσίδας όπως είναι οι ρέγγες, οι γαύροι και οι σαρδέλες. Εναλλακτικά μπορείτε να καταναλώσετε ως συμπλήρωμα ιχθυέλαιο υψηλής ποιότητας όπως το καλό μουρουνέλαιο. 4. Ξηροί καρποί Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι στο ενεργειακά επωφελές μαγνήσιο. Το μαγνήσιο διασπά τη γλυκόζη σε ενέργεια. Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιες πηγές φυτικής πρωτεΐνης γι΄αυτό τους προτιμάμε για ένα μεσημεριανό σνακ. Προσέχουμε τα καρύδια διότι περιέχουν μελατονίνη η οποία προκαλεί ελαφρά υπνηλία. 5. Κινόα Πλουσιότερη σε πρωτεΐνη από κάθε άλλο δημητριακό, η κινόα περιέχει όλο το εύρος των υδατανθράκων και των αμινοξέων με αποτέλεσμα να προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας και τόνωσης. Επίσης η κινόα δεν περιέχει γλουτένη. Φτιάχνουμε ένα μπωλ κινόα με λαχανικά και βινεγκρέτ, την τρώμε ως συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια με σάλτσα και την απολαμβάνουμε ως σνακ ανακατεμένη με σταφίδες, αμύγδαλα και κανέλα. 6. Μαύρη σοκολάτα Μπορούμε να προσλάβουμε την δόση καφεΐνης που μας λείπει νωρίς το απόγευμα καταναλώνοντας μαύρη σοκολάτα αντί για καφέ. Η μαύρη σοκολάτα χαρίζει ενέργεια και είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο. Είναι πιο υγιεινή από την σοκολάτα γάλακτος διότι περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερο κακάο. Για αυτό επιλέγουμε μαύρες σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 70%. Το καλύτερο είναι ότι δεν είναι τόσο εθιστική όσο η σοκολάτα γάλακτος. 7. Αβγά Οι κρόκοι των αβγών περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος B. Επίσης, τα αβγά είναι άριστες πηγές πρωτεΐνης και ...
Πηγή econews.gr >>>