Το τοστ είναι το αγαπημένο μας σνακ, υπέροχο μέσα στην απλότητά του. Αρκεί να ξέρουμε πώς να το ετοιμάσουμε σωστά. Το ψωμίΤο άλφα και το ωμέγα. Έχει ιδιαίτερη σημασία τι ψωμί θα διαλέξετε. Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ αφράτο, ούτε πολύ στεγνό. Ιδανικά, το κανονικό ψωμί κάνει το τοστ πιο… αγροτικό και σπιτικό. Το «ετοιματζίδικο» ψωμί του τοστ έχει επίσης τις αρετές του, αρκεί να μην είναι πολύ λεπτό. Το τυρίΤο… δεύτερο άλφα και ωμέγα. Θα πρέπει να λιώνει όταν ζεσταίνεται και η γεύση του να μην είναι ιδιαίτερα έντονη ώστε να υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικές επιλογές το ελληνικό και... ξεχασμένο κασέρι, το γκούντα και το έμμενταλ, αλλά και μια γραβιέρα. Σε κάθε περίπτωση το πάχος θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να επιτρέπει ομοιόμορφο λιώσιμο, αλλά και να… ξεφεύγει εκτός ψωμιού για να φτιάξει ...