Τι Είναι Η Απώλεια Βάρους : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Η Απώλεια Βάρους
Η απώλεια βάρους είναι απλά μαθηματικά, πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε και πάντα να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή για να έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Κάντε στη σελίδα μας στο για να μαθαίνετε όλα τα νέα....
Πηγή jenny.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Σπιτικό Γάλα Κεφίρ
Το σπιτικό γάλα κεφίρ είναι πλούσιο σε προβιοτικά με όλα τα ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Ζωικό/Φυτικό Γάλα και Κεφίρ Οι κόκκοι κεφίρ αγαπούν να ευδοκιμούν σε νωπό γάλα είτε πρόκειται για αγελαδινό, για κατσικίσιο, είτε για πρόβειο γάλα κ.ο.κ. γιατί έχουν όλο το πλήρες φάσμα των θρεπτικών συστατικών στη διάθεση τους. Το νωπό γάλα είναι πολύ υγιεινό και περιέχει πολλά περισσότερα ένζυμα, φυσικά υγιή βακτήρια, πρωτεϊνες και λίπος που δεν έχει ομογενοποιηθεί σε σύγκριση με το γάλα του εμπορίου. Αυτά τα ωφέλιμα ένζυμα και τα βακτήρια είναι ευαίσθητα στη θερμότητα και καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της παστερίωσης. Επειδή δεν έχουμε όλοι πρόσβαση σε νωπό γάλα οι κόκκοι κεφίρ αναπτύσσονται άψογα και σε πλήρες γάλα του εμπορίου. Οι κόκκοι κεφίρ δεν έχουν πρόβλημα προσαρμογής στην εναλλαγή τύπου γάλακτος από το ίδιο ή απο διαφορετικό θηλαστικό. Η μετάβαση και η προσαρμογήτου από αγελαδινό πλήρες γάλα σε αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά ή από αγελαδινό σε κατσικίσιο γάλα γίνεται εύκολα. Μπορεί να “καλλιεργηθεί” σε φυτικά γάλατα (γάλα καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας κ.ο.κ) θα παράγει ένα φυτικό γάλα κεφίρ αλλά οι κόκκοι του μπορεί να μην πολλαπλασιαστούν ή να πολλαπλασιαστούν με πολύ αργό ρυθμό σε σύγκριση με τους κόκκους που βρίσκονται μέσα σε ζωικό γάλα. Αν δεν πολλαπλασιαστούν τότε καλλιεργούμε τους κόκκους κεφίρ σε ζωικό γάλα και σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Μπορούμε επίσης, να δοκιμάσουμε μισό ζωικό με μισό φυτικό γάλα και να παρατηρήσουμε την ανάπτυξη του. Ποσότητα κόκκων κεφίρ – Σπιτικό ποιοτικό γάλα κεφίρ Για να παρασκευάσουμε σπιτικό γάλα κεφίρ σε μια κουταλιά κόκκους κεφίρ μπορούμε να προσθέσουμε από 250ml έως 500ml φρέσκο κρύο γάλα. Δεν σημαίνει ότι όσους περισσότερους κόκκους έχουμε τόσο καλύτερο γάλα κεφίρ θα φτιάξουμε. Περισσότεροι κόκκοι χρειάζονται μεγαλύτερο βάζο/επιφάνεια και περισσότερο γάλα για να αναπτυχθούν. Αν έχουμε πολλούς κόκκους αφαίρουμε μερικούς ή τους μοιράζουμε τους ή βάζουμε σε ένα σακουλάκι που κλείνει ερμητικά στην κατάψυξη και κρατάμε 2-3 κουταλιές περίπου όσο για 1 λίτρο γάλα. Η γεύση του γάλακτος θα είναι καλύτερη και η κόκκοι θα αναπτύσσονται καλύτερα. Νερό, Χυμός φρούτων και Κεφίρ Το Κεφίρ νερού είναι ελαφρώς πιο πυκνό από το γάλα κεφίρ. Καλλιεργείται σε φιλτραρισμένο νερό και βιολογική ζάχαρη (καστανή ή μαύρη ζάχαρη ή μελάσα). Σε περίπτωση που Για να εξασφαλίσουμε ότι οι κόκκοι τρέφονται σωστά σε 1 λίτρο νερό προσθέτουμε 1/4 της κούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές κόκκοι κεφίρ. Στο χυμό φρούτων δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ζάχαρη. Για να αρωματίσουμε το τελικό ρόφημα μπορούμε να προσθέσουμε εκχύλισμα βανίλιας. Υπάρχει περίπτωση οι κόκκοι κεφίρ να μην πολλαπλασιαστούν ή να πολλαπλασιαστούν με πολύ αργό ρυθμό σε σύγκριση με τους κόκκους που βρίσκονται μέσα σε ζωικό γάλα. Αν δεν πολλαπλασιαστούν τότε καλλιεργούμε τους κόκκους κεφίρ σε ζωικό γάλα και σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Αν θέλουμε να πειραματιστούμε με τους κόκκους κεφίρ σε διαφορετικά γάλατα ή σε νερό τότε να το κάνουμε μόνο αν έχουμε πολλούς κόκκους κεφίρ και τους μισούς να τους δοκιμάσουμε σε γάλα της επιλογής μας και τους υπόλοιπους σε νερό/χυμό για να παρατηρήσουμε τις διαφορές και την ανάπτυξη του. Μεταλλικά αντικείμενα και Κεφίρ Υπήρξαν πολλές μελέτες που έδειξαν ότι η ζύμωση των κόκκων κεφίρ σε μεταλλικό δοχείο δεν βοήθησε στην ανάπτυξη τους. Όμως για το τελικό ρόφημα κεφίρ που παίρνουμε είτε από το γάλα είτε από το νερό δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτάλι για να απολαύσουμε το γάλα κεφίρ με τα δημητριακά πρωινού ή όταν χρησιμοποιούμε ανοιξείδωτη κατσαρόλα για την παρασκευή του σπιτικού μας τυριού με γάλα κεφίρ. Το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο όταν οι κόκκοι έρθουν σε επαφή με μεταλλικό αντικείμενο και όχι το ρόφημα. Για την καλύτερη ανάπτυξη των κόκκων κεφίρ: – Προσέχουμε οι κόκκοι κεφίρ να μην έρθουν σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα – Χρησιμοποιούμε γύαλινο ή κεραμικό δοχείο για τη ζύμωση των κόκκων με το γάλα ή το νερό – Σουρώνουμε τους κόκκους κεφίρ με πλαστικό σουρωτήρι. Αλλαγή χρώματος των κόκκων κεφίρ από λευκό σε πορτοκαλί Με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσουμε ότι οι κόκκοι κεφίρ αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα από λευκό σε αποχρώσεις του πορτοκαλι. Αυτό συμβαίνει γιατί το λίπος του γάλακτος φτιάχνει ένα εξωτερικό στρώμα/κρούστα πάνω στον κόκκο. Μπορεί να συμβεί και σε περιπτώσεις που δεν αλλάζουμε συχνά το γάλα (π.χ. σε περίοδο διακοπών). Αυτό εξαφανίζεται σιγά σιγά καθώς μεγαλώνει. Για να το καθαρίσουμε τοποθέτουμε τους πορτοκαλί κόκκους σε κρύο φιλτραρισμένο νερό και τους τρίβουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας μέχρι να φύγει το εξωτερικό στρώμα που έχει καθίσει πάνω στο κεφίρ. Αν δεν φύγει μ’αυτόν τον τρόπο τότε με ένα μαχαίρι/ψαλίδι αφαίρουμε τα πορτοκαλί μέρη και κρατάμε μόνο τα λευκά. Κόκκοι Κεφίρ και αλλαγή μεγέθους Οι κόκκοι κεφίρ παιρνούν εποχιακές αλλαγές. Ανταποκρίνονται στις καιρικές συνθήκες, στη θερμοκρασία και στην ποσότητα του φωτός της ημέρας. Το καλοκαίρι οι κόκκοι είναι συνήθως πιο μικροί και πιο πολλοί. Η θερμοκρασία τους βοηθάει να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Την Άνοιξη, το φθινόπωρο και τον χειμώνα οι κόκκοι θα περάσουν απο διάφορα στάδια μεγεθών. Καθώς προσαρμόζονται στην νέα εποχή το χειμώνα έχουν την τάση να “συνωστίζονται” να μαζεύονται και να μοιάζουν με ένα μεγάλο κουνουπίδι. Θερμοκρασίες για την ομαλή ανάπτυξη του κεφίρ. Το κεφίρ μπορεί να αναπτυχθεί σε θερμοκρασίες από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Η ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξη του είναι 22 βαθμούς Κελσίου. Σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να αναπτυχθεί αλλά με πιο αργό ρυθμό. Το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες ξεπερνάνε τους 30 βαθμούς Κελσίου και δεν κλιματίζεται ο χώρος τότε μπορούμε να το προστατεύσουμε από την υπερβολική θερμότητα με δυο τρόπους. – Κατά τη διάρκεια της ημέρας τοποθετούμε το βάζο με το γάλα και τους κόκκους κεφίρ στο ψυγείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας. – Τοποθετούμε το βάζο με το κεφίρ και το κρύο γάλα σε ένα μικρή ισοθερμική τσάντα. Παρασκευή γάλα κεφίρ με οξυγόνο και χωρίς Οι κόκκοι κεφίρ λειτουργούν καλύτερα όταν υπάρχει οξυγόνο γι’αυτό και πολλοί καλύπτουν το βάζο με μια πετσέτα. Ο ...
Πηγή vlahasnews.gr >>>
Η μέντα: είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοκομικό. Το υπέργειο τμήμα της περιέχει αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη σαπωνοποιία, στην ποτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Η περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια είναι περίπου 3,5-4%. Το γλυκάνισο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Αποδίδει 100-150 κιλά καρπού το στρέμμα. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ούζου, τσίπουρου αλλά και σαν άρτυμα σε τρόφιμα. Παράγεται αιθέριο έλαιο, που είναι κατάλληλο στην ποτοποιία. Το δίκταμο: είναι ποώδες πολυετές φυτό. Συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με 3-5 κοπές τον χρόνο. Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αλλά και ποτοποιία και στην παραγωγή του βερμούτ. Ο δυόσμος: είναι πολυετής πόα. Για ξηρή δρόγη συγκομίζεται λίγο πριν από την άνθηση, ενώ για αιθέριο έλαιο συλλέγεται σε πλήρη άνθηση. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο ανέρχεται σε 0,8-2% και σε ξηρή δρόγη αποδίδει 150-200 κιλά το στρέμμα. Χρησιμοποιείται σαν άρτυμα σε φαγητά, αλλά και σαν αφέψημα. Το φασκόμηλο: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Συλλέγονται οι βλαστοί με τα άνθη και τα φύλλα του. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1,0% στα άνθη και 1,9% στα φύλλα. Ο βασιλικός: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακολογία και την παραγωγή σαπώνων. Περιέχει 0,5-1,2% αιθέριο έλαιο. Το κύμινο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό του οποίου οι αποξηραμένοι καρποί χρησιμοποιούνται σε σκόνη στη μαγειρική για το άρωμά τους. Επίσης οι σπόροι του περιέχουν αιθέριο έλαιο με μια περιεκτικότητα 2-3%. Ο κορίανδρος: είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιούνται οι ξηροί σπόροι του σαν αφέψημα για λόγους φαρμακευτικούς. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή σαπουνιών κ.λπ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέρια έλαια ανέρχεται από 0,03%- 2%. Η λεβάντα: είναι ένας χαμηλός πολυετής θάμνος. Συλλέγεται την περίοδο της πλήρους άνθησης. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία, φαρμακευτική. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1-3%. Η μαντζουράνα: είναι πολυετής πόα. Για παραγωγή αιθερίου ελαίου συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με αποκοπή, ενώ για παραγωγή ξηρής δρόγης κόβεται λίγο πριν από την άνθηση. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακοποιία, και η ξηρή δρόγη σαν άρτυμα σε φαγητά ή σαν αφέψημα. Το μελισσόχορτο: είναι πολυετής πόα. Δίνει 2-3 παραγωγές ετησίως. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, αλλά και στην παρασκευή του βερμούτ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,13-0,20%. Τα ξηρά του φύλλα χρησιμοποιούνται σαν αφέψημα. Το χαμομήλι: το χαμομήλι είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην παραγωγή καλλυντικών, τη φαρμακευτική, σαν αφέψημα. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,6-1%. Το τριαντάφυλλο: είναι θαμνώδες πολυετές φυτό. Συλλέγονται τα τριαντάφυλλα από τα οποία παράγεται το ροδέλαιο και το ροδόσταμο, που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία. Επίσης τα ροδοπέταλα χρησιμοποιούνται για παραγωγή γλυκού κουταλιού. Η μαστίχα: Η μαστίχα της Χίου, είναι ένα είδος σχίνου. Η απόδοση της κυμαίνεται από τα 350-1000 γραμμάρια ανά φυτό. Η μαστίχα χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, σε παραγωγή καλλυντικών, ζαχαροπλαστική. Καλλιεργείται αποκλειστικά στη Χίο. Η αρμπαρόριζα: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Εχει μία μέση περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο 0,15%. Εχει μία μέση παραγωγή 150 κιλών ανά στρέμμα ξηρά φύλλα. Το θυμάρι: είναι πολυετές ποώδες φυτό των θερμότερων αλλά και ψυχρότερων περιοχών. Είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στην παραγωγή καλλυντικών, αλλά και στην ομοιοπαθητική. Περιέχει 1,5-3,4% αιθέριο έλαιο. Ο μάραθος ή φινόκιο: Ο μάραθος είναι ένα ποώδες φυτό που έχει ύψος 0,5-1,5 μέτρο του οποίου τα φύλλα μοιάζουν πολύ με τον άνηθο. Το φινόκιο πέρα από το μαγείρεμα τρώγεται και ωμό σε σαλάτες. Από τα σπέρματά του, παράγεται με απόσταξη ένα αιθέριο ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Το Φιλτραρισμένο Βούτυρο
Το φιλτραρισμένο βούτυρο είναι το ίδιο νόστιμο με το κανονικό, αλλά είναι καλύτερο για το μαγείρεμα καθώς δεν καίγεται. 12. Αν θέλετε να φτιάξετε ζύμη για μπισκότα ζυμώστε την με τα χέρια. Μη χρησιμοποιείτε μίξερ. 13. Σπάστε αυγά σε επίπεδη επιφάνεια, αντί να το σπάσετε στην άκρη του μπολ. 14. Και πριν χτυπήσετε τα αυγά, τρυπήστε τους κρόκους με ένα πιρούνι. 15. Τελειοποιήστε την τέχνη της ομελέτας, χτυπώντας με το χέρι το χερούλι του τηγανιού στα τελευταία στάδια του τηγανίσματος. 16. Με αυτό το ειδικό σκεύος μπορείτε να δώσετε μια καπνιστή γεύση στο φαγητό σας. 17. Τα μόνα φαγητά που μπορείτε να μαγειρεύετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι ομελέτα, τηγανίτες και γαλλικό τοστ. Πείτε μας τη γνώμη σας: ...
Πηγή taz.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017