Τι Είναι Το Μέταλλο Για Την Κατάψυξη Τροφίμων : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Μέταλλο Για Την Κατάψυξη Τροφίμων
Το μέταλλο είναι ιδανικό για την κατάψυξη τροφίμων. Οι ανοιγμένες κονσέρβες μπορούν να μπουν κατευθείαν στην κατάψυξη και ξεπαγώνουν κατευθείαν αν τις βάλουμε σε ζεστό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές παγοκυψέλες, μεταλλικά κυπελάκια και άλλα αντίστοιχα δοχεία για την κατάψυξη μικρών ποσοτήτων τροφίμων. —Χαρτί Εάν καταψύχετε τρόφιμα για μικρότερο διάστημα, δύο, τρεις εβδομάδες το μέγιστο μπορείτε να τα τυλίξετε σε αντικολλητικό λαδόχαρτο ή μη λευκασμένο χασαπόχαρτο. Για μεγαλύτερη διάρκεια τυλίγουμε σε περισσότερο λαδόχαρτο και σφραγίζουμε καλά με ταινία ώστε τα τρόφιμα να μην «καούν» από τον παγωμένο αέρα της κατάψυξης. —Αλουμινόχαρτο Το αλουμινόχαρτο είναι εύθραυστο και μια μόνο αμυχή μπορεί να επιτρέψει στον παγωμένο αέρα να κάψει τα τρόφιμα. Όμως, εάν το τυλίξουμε προσεκτικά, τότε το αλουμινόχαρτο είναι άριστη επιλογή για την κατάψυξη. —Χάρτινες συσκευασίες Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε χάρτινες συσκευασίες από γάλα, χυμούς και κρέμα γάλακτος για την αποθήκευση τροφίμων στην κατάψυξη. Είναι ιδανική λύση για σούπες και ζωμούς διότι επιτρέπουν τη διαστολή των υγρών χωρίς να μουλιάζουν. Κόψτε με ένα ψαλίδι το πάνω μέρος της συσκευασίας, καθαρίστε την καλά και όταν την γεμίσετε σφραγίστε με κολλητική ταινία. Σημειώστε τι έχετε μέσα γιατί δεν βλέπετε τα περιεχόμενα. —Κατάψυξη χωρίς συσκευσία Πολλά φρούτα και λαχανικά όπως οι μπανάνες, τα αχλάδια και οι ντομάτες δεν χρειάζεται να καταψυχθούν σε δοχεία. Το καλύτερο είναι ότι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα όταν αποψυχθούν. —Λίγα πράγματα για τα πλαστικά Εάν επιμένετε στη χρήση των πλαστικών δοχείων καλό είναι να γνωρίζετε . Εδώ μάθετε ακόμα 26 χρήσιμα πράγματα για τα πλαστικά και εάν αποφασίσετε να ζήσετε χωρίς αυτά και ώστε να απαλλαγείτε άπαξ διά παντός και να συμβάλλετε με το προσωπικό σας παράδειγμα στην προστασία του πλανήτη. econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, αλλά και σε πολυακόρεστα λίπη, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, χαλκού, σελήνιου, φυλλικού οξέως, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Α. Έχουν όμως πολλές θερμίδες και γι’ αυτό θα πρέπει να τους καταναλώνουμε με μέτρο. Αυτό σημαίνει 28 φιστίκια, 14 μισά καρύδια και μόνο 7 καρύδια Βραζιλίας. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Αυτή η κατηγορία των λαχανικών περιλαμβάνει τα πάντα, από το κατσαρό μαρούλι, μέχρι το σπανάκι και τη ρόκα. Αυτά τα λαχανικά παρέχουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες καθώς και φυτικές ίνες (προσπαθήστε να τρώτε 20 έως 35 γραμ. κάθε μέρα) στον οργανισμό μας. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον τρεις μερίδες λαχανικών κάθε μέρα. Φρούτα-Λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C Περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι, τις ντομάτες, τις πατάτες, το ακτινίδιο και το μαϊντανό. Εκτός από τη σημασία τους στην συνολική μας υγεία, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C -ένα αντιοξειδωτικό- πρόσφατα συνδέθηκαν με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου. Φροντίστε να καταναλώνετε 2-3 μερίδες (ή και περισσότερες) φρούτων καθημερινά. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C για τις γυναίκες είναι 75 mg την ημέρα. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο Λόγω του μηνιαίου κύκλου τους, οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χρειάζονται περισσότερο σίδηρο. Καλές πηγές σιδήρου είναι τα φασόλια, το άπαχο βοδινό κρέας, τα σέσκουλα, το τόφου και τα αποξηραμένα βερίκοκα. Οι γυναίκες χρειάζονται 12 έως 15 mg. σιδήρου κάθε μέρα, σε σύγκριση με τα μόλις 10-12 mg. που χρειάζονται οι άνδρες. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο Το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση γερών οστών και μαζί με τακτικές ασκήσεις με βάρη, βοηθά κατά της οστεοπόρωσης. Καλές επιλογές είναι τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, μπρόκολο κ.ά.), τα εμπλουτισμένα με ασβέστιο προϊόντα σόγιας, το τόφου και οι ενισχυμένοι με ασβέστιο χυμοί και δημητριακά. πηγή: govastileto....
Πηγή mcnews.gr >>>
Τι Είναι Η Χρήση Της Στέβιας Στη Ζαχαροπλαστική
Η χρήση της στέβιας στη ζαχαροπλαστική είναι δύσκολη, όπως έχω ακούσει. «Είναι η αλήθεια. Πρέπει να βρεις το κουμπί της. Στις ζύμες η συμπεριφορά της είναι διαφορετική από εκείνη της ζάχαρης. Αλλά τελικά όλα είναι θέμα επιμονής και πειραματισμού. Βασικό στοιχείο είναι η σωστή πρώτη ύλη. Η στέβια που εμείς χρησιμοποιούμε προέρχεται από την Παραγουάη και γενικότερα επιλέγουμε αγνά υλικά και ελαφρύ βούτυρο». Από τις βιτρίνες δεν λείπει κανένα γλυκό από αυτά που συναντάς σε ένα συνηθισμένο ζαχαροπλαστείο: σοκολατάκια – ιδιαίτερο αυτό με σοκολάτα γάλακτος και φιστικοβούτυρο – κέικ, μπισκότα, χειροποίητες μαρμελάδες, παγωτά, πάστες, τούρτες – όλα αυστηρά με στέβια. Μάλιστα, αρκετά από τα γλυκά είναι φτιαγμένα και χωρίς γλουτένη, όπως η θαυμάσια μους βανίλιας Μαδαγασκάρης. Την προσοχή μας τράβηξε και η σειρά γλυκών Chef’s Choice, στην οποία όμορφα βαζάκια κλείνουν μέσα τους ελαφριές μους. Το καλύτερο νέο; Το maximum των θερμίδων ενός γλυκού είναι οι 280! Λεωφ. Πεντέλης 59, Bριλήσσια, τηλ. 210 6646 716,
Πηγή tovima.gr >>>
Τι Είναι Η Γενετικά Τροποποιημένη Γύρη
Η γενετικά τροποποιημένη γύρη δεν είναι φυσικό συστατικό οποιουδήποτε τροφίμου. Με την τροποποίηση που προτείνει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στο να δημιουργήσει μια εξαίρεση στην απαίτηση για επισήμανση του μελιού. Πράγματι, με το να μη θεωρείται πλέον η γύρη «συστατικό», η Επιτροπή σκοπεύει να τροποποιήσει την αναφορά για τον υπολογισμό του κατώτατου ορίου επισήμανσης την παρουσίας ΓΤΟ (από 0,9%). Αυτός ο υπολογισμός γίνεται συνήθως συστατικό προς συστατικό ή στο σύνολο του προϊόντος όταν αποτελείται από ένα συστατικό. Εάν η γύρη δεν είναι πλέον συστατικό του μελιού, ο προσδιορισμός της ποσότητας θα γίνει σε ολόκληρο το προϊόν και η επισήμανση του μελιού που περιέχει ΓΤΟ δεν θα χρειαστεί ποτέ. Η μη επισήμανση της ύπαρξης ΓΤ γύρης στο μέλι δημιουργεί μια εξαίρεση στην επισήμανση των τροφίμων που περιέχουν ΓΤΟ. Αυτό θα οδηγήσει σε μια κατάσταση να θεωρείται το μέλι ύποπτο παρουσίας ΓΤΟ. Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι γενικά καταναλωτές δεν θέλουν ΓΤΟ στο μέλι. Το μέλι είναι ένα φυσικό και υγιές προϊόν, και πρέπει να παραμείνει έτσι. Συμπερασματικά: Ο κύριος σκοπός της προτεινόμενης τροποποίησης είναι να παράσχει μια τεχνική εξαίρεση στην απαίτηση επισήμανσης την περιεκτικότητας του μελιού σε ΓΤΟ και έτσι να αποφύγει την προστασία της μελισσοκομίας ενάντια στη ρύπανση από ΓΤΟ. Οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές θα παραμείνουν ανυπεράσπιστοι και νομικά ανοχύρωτοι απέναντι στις καλλιέργειες ΓΤΟ και την απελευθέρωση του γενετικού τους υλικού του στο περιβάλλον κατά ανεξέλεγκτο τρόπο. Τελικά είναι σαφές πως, αντίθετα προς αυτό που προτείνει, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν λύνει το πρόβλημα των ΓΤΟ στη μελισσοκομία, δεδομένου ότι αποφεύγει την προστασία της μελισσοκομίας από τους ΓΤΟ και δεδομένου ότι το μέλι είναι ένα από τα προϊόντα της με σημαντική πιθανότητα ρύπανσης από ΓΤΟ. Λύνει όμως το πρόβλημα που αποτελεί η μελισσοκομία για τους παραγωγούς ΓΤΟ. Οι μελισσοκόμοι επομένως αντιτίθενται σε αυτήν την τροποποίηση και απαιτούν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να εφαρμοστεί πλήρως, και στο τμήμα της «έγκριση γύρης από τους ΓΤΟ» και στο τμήμα της «επισήμανση παρουσίας ΓΤΟ». Η κατάλληλη επισήμανση επιτρέπει να έχει επιλογή ο καταναλωτής και επιβάλλει την καθιέρωση των προστατευτικών κανόνων συνύπαρξης για τη μελισσοκομία και την υγεία των μελισσών. Απαιτούμε εκτός από την αυστηρή αξιολόγηση κινδύνου των ΓΤΟ στα μελίσσια, συμπεριλαμβανομένου του γόνου, των βασιλισσών και των χειμερινών μελισσών, και τη δημοσιοποίηση όλων των πρωτοκόλλων αξιολόγησης ΓΤΟ και των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση, η ΕΕ επιχειρεί να διεκδικήσει για τον εαυτό της το δικαίωμα να τροποποιεί τα παραρτήματα της οδηγίας 2001/110/ΕΚ τα οποία, όπως είναι προφανές για όλους, περιέχουν ουσιώδη στοιχεία της παρούσας οδηγίας και δεν μπορούν να τροποποιηθούν μέσω νομοθετημάτων κατ’ εξουσιοδότηση. Θεωρούμε αξιοσημείωτο ότι ούτε η DG AGRI ούτε η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόκειται να λάβουν επίσημα μέρος στην τροποποίηση της οδηγίας που ρυθμίζει ένα αγροτικό προϊόν και, ως εκ τούτου, εμπίπτει στην δικαιοδοσία τους. Τι θα συνέβαινε εάν αύριο η Επιτροπή αποφάσιζε από μόνη της να ευθυγραμμιστεί με διεθνή πρότυπα, λιγότερο απαιτητικά; Τα διεθνή πρότυπα εξελίσσονται μέσω της πίεσης του εμπορίου και της βιομηχανίας τροφίμων. Οι μελισσοκόμοι φοβούνται ότι η Επιτροπή με αυτό τον τρόπο διακυβεύει το αποτέλεσμα μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων που εξασφαλίζουν στους καταναλωτές ένα φυσικό και υγιεινό προϊόν. Αυτά τα παραρτήματα εξασφαλίζουν την ποιότητα του μελιού και την προστασία των συμφερόντων των Ευρωπαίων μελισσοκόμων. Συνεπώς το σύνολο των Ευρωπαίων μελισσοκόμων, αρνείται ρητά την δυνατότητα της Επιτροπής να τροποποιεί τα παραρτήματα της οδηγίας, μέσω κατ 'εξουσιοδότηση πράξεων, επειδή περιέχουν ουσιώδη στοιχεία της οδηγίας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΟΜΣΕ θεωρεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, που επέδειξαν πρόσφατα τη ρητή υποστήριξή τους στον τομέα της μελισσοκομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ψήφισμα του ΕΚ στις 25/11/2010 με θέμα: «Η κατάσταση στον τομέα της μελισσοκομίας» και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 17/05/2011, στην ανακοίνωση για την υγεία των μελισσών), πρέπει να ζητήσουν από την Επιτροπή να αποσύρει την πρόταση αυτή που στερείται νοήματος και να εργαστούν για πραγματικές λύσεις για την προβληματική σχέση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ της μελισσοκομίας και των καλλιεργειών ΓΤΟ»....
Πηγή agronews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017