-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Η πανσέτα είναι νόστιμη και πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι μας. Συνήθως την συνοδεύουν με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή ακόμα σταμναγκάθι και άγρια χόρτα. Η νοστιμιά… και η συνταγή δική σας. Αυθεντική καπνιστή πανσέτα από την Κρήτη Από τον Μανώλη Σαριδάκη, ιδιοκτήτη του Παραδοσιακού Ξενώνα «Ελαιώνας» στον Ζαρό, Ηρακλείου Υλικά 4 κιλά πανσέτα χωρίς κόκκαλο Αλάτι θαλασσινό Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 κλαράκια φασκομηλιά 10 κλαράκια θυμάρι 10 κλαράκια ρίγανη 10 κλαράκια δενδρολίβανο 750ml κρασί βιλάνα με μοσχάτο 200ml ξύδι αρωματικό από κρασί Για το κάπνισμα Κλαδιά πορτοκαλιάς Κλαδιά βελανιδιάς ή βελανίδια Κλαδιά μυρτιάς Μίγμα βοτάνων Τρόπος παρασκευής Ζαρός χανιά Σε ένα βαθύ ταψί στρώνουμε την μισή ποσότητα αρωματικών και από πάνω βάζουμε την πανσέτα. Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα τα αρωματικά πρέπει να είναι φρέσκα οπότε τα αρώματά τους είναι πιο ...
Πηγή emvolos.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Χρήση Της Στέβιας Στη Ζαχαροπλαστική
Η χρήση της στέβιας στη ζαχαροπλαστική είναι δύσκολη, όπως έχω ακούσει. «Είναι η αλήθεια. Πρέπει να βρεις το κουμπί της. Στις ζύμες η συμπεριφορά της είναι διαφορετική από εκείνη της ζάχαρης. Αλλά τελικά όλα είναι θέμα επιμονής και πειραματισμού. Βασικό στοιχείο είναι η σωστή πρώτη ύλη. Η στέβια που εμείς χρησιμοποιούμε προέρχεται από την Παραγουάη και γενικότερα επιλέγουμε αγνά υλικά και ελαφρύ βούτυρο». Από τις βιτρίνες δεν λείπει κανένα γλυκό από αυτά που συναντάς σε ένα συνηθισμένο ζαχαροπλαστείο: σοκολατάκια – ιδιαίτερο αυτό με σοκολάτα γάλακτος και φιστικοβούτυρο – κέικ, μπισκότα, χειροποίητες μαρμελάδες, παγωτά, πάστες, τούρτες – όλα αυστηρά με στέβια. Μάλιστα, αρκετά από τα γλυκά είναι φτιαγμένα και χωρίς γλουτένη, όπως η θαυμάσια μους βανίλιας Μαδαγασκάρης. Την προσοχή μας τράβηξε και η σειρά γλυκών Chef’s Choice, στην οποία όμορφα βαζάκια κλείνουν μέσα τους ελαφριές μους. Το καλύτερο νέο; Το maximum των θερμίδων ενός γλυκού είναι οι 280! Λεωφ. Πεντέλης 59, Bριλήσσια, τηλ. 210 6646 716,
Πηγή tovima.gr >>>
Τι Είναι Η Στάχτη Από Ξύλα
Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα. Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται!Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων. Η καύση ...
Πηγή news123.gr >>>
Τα πορτοκάλια είναι διάσημα παγκοσμίως για την υψηλή συγκέντρωση τους σε βιταμίνης C. Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού έχει περισσότερα οφέλη από την βιταμίνη C σε δισκία. Παρόλο που ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης C, αυτή δεν είναι η μόνη προσφορά για τον οργανισμό μας μιας και τα πορτοκάλια περιέχουν δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά. Τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, πηκτίνης, καλίου, σιδήρου, φωσφόρου και νατρίου. Έτσι, τα περισσότερα από 60 φλαβονοειδή που περιέχονται στα πορτοκάλια σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών (βιταμίνης C) καθιστούν το πορτοκάλι ως ένα από τα καλύτερα φρούτα για την προστασία και την περιφρούρηση του οργανισμού μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πορτοκαλιών είτε στυμμένο είτε ολόκληρο προστατεύει τον οργανισμό μας προλαμβάνοντας τον καρκίνο, μειώνοντας τη χοληστερίνη και την υψηλή πίεση του αίματος, εμποδίζοντας τη δημιουργία πετρών στα νεφρά και τη δημιουργία έλκους. Το πορτοκάλι, φρούτο πλούσιο σε κάλιο και φτωχό σε νάτριο, αποτελεί ...
Πηγή econews.gr >>>