-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Οι Γαρίδες Εκτροφείου
Οι γαρίδες εκτροφείου δεν είναι καλύτερη λύση, καθώς έχει βρεθεί πως περιέχουν απαγορευμένα αντιβιοτικά -ακόμη και κάποια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο- φυτοφάρμακα και τα κομμάτια εντόμων. ΟΧΙ: Τόνος Bluefin Ένας απλός κανόνας: Μην τρώτε ψάρια που είναι υπό εξαφάνιση Τι σημαίνει: Η υπεραλίευση απειλεί αρκετά είδη ψαριών στον κόσμο. Τα καλά νέα είναι, ότι αν αποφύγουμε τα είδη αυτά τώρα και επιλέγουμε σωστά τα ψάρια που θα έχουμε στο τραπέζι μας, θα μπορούμε μια ημέρα να απολαύσουν τα είδη αυτά ξανά. ΟΧΙ: Σολομός εκτροφείου Ένας απλός κανόνας: Φάτε άγρια θαλασσινά Τι σημαίνει: Το ένα τρίτο όλων των ψαριών που αλιεύονται στον κόσμο, μετατρέπονται σε ιχθυάλευρα ή λάδι. Από αυτό, το 81% πηγαίνει σε εκτρεφόμενα ψάρια όπως ο σολομός. Χρειάζονται 2,30 κιλά άγριων ψαριών για να παραχθεί 0,5 κιλό σολομού εκτροφείου και αυτό δεν είναι ένα ευνοϊκό αποτύπωμα στη φύση. Επίσης, ο σολομός εκτροφείου τείνει να είναι γεμάτος από παρασιτικές ψείρες της θάλασσας, που απαιτούν υψηλές δόσεις τοξικών χημικών....
Πηγή polispress.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική διαιτητική πηγή σε φυτοστερόλες, οι οποίες μειώνουν την πίεση του αίματος και προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. • Αποτελούν καλή τροφή για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να μειώσουν το βάρος τους αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας. • Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των βλήτων είναι η ικανότητα τους να μειώνουν την LDL-κακή χοληστερόλη στο αίμα λόγω της τοκοτριενόλης, ένα είδος βιταμίνης Ε, και των φυτικών ινών που περιέχει. • Καλύπτουν το 90% το ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C και το 73% σε βιταμίνη Α,το 57% των σε μαγγάνιο και το 19% σε φυλικό οξύ. Ακόμα είναι πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φυτικών ινών, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου. • Ιδανικά για άτομα με αναιμία, διότι είναι πλούσια σε σίδηρο. Μια μερίδα 132 γρ. βραστά βλήτα παρέχουν το 17% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σίδηρο. • Περιέχουν λυσίνη (απαραίτητο αμινοξύ) σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο και βιταμίνη C, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη γήρανση και το σχηματισμό των κακοηθών κυττάρων. • Είναι ιδανικά για δίαιτα ελεύθερης γλουτένης. Τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή που πάσχουν από κοιλιοκάκη μπορούν να καταναλώνουν βλήτα. Επιπλέον, μια μερίδα 132 γρ. βραστά βλήτα παρέχουν το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε πρωτεΐνες. • Με 28 θερμίδες/100 γρ. και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι ιδανικά για δίαιτα! • Κάποιες ποικιλίες καλλιεργούνται για τους σπόρους τους και το αλεύρι τους έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Αυστραλία και την Β. Αμερική σαν πιο θρεπτική εναλλακτική στο σταρένιο αλεύρι. Παρενέργειες Τα βλήτα περιέχουν υψηλές ποσότητες οξαλικού οξέος και θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα ή ασθένειες των νεφρών. Τα βραστά βλήτα καλό είναι να μην αναθερμαίνονται μετά το μαγείρεμα, διότι τα νιτρικά άλατα που περιέχουν μετατρέπονται σε νιτρώδη, τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία και ειδικά για τα παιδιά. Προσοχή! Στην ίδια οικογένεια των σολανιδών (Solanaceae) ανήκουν τα δυο χόρτα ο τάτουλας και η αγριοντοματιά, τα οποία θέλουν πολλή προσοχή μια και είναι δηλητηριώδη και θα τα βρείτε στις ίδιες ακριβώς περιοχές που αναπτύσσεται και το βλήτο. Οι γιαγιάδες συμβουλεύουν: Τα χόρτα που τρώγονται έχουν γάλα στη ρίζα τους. Ότι είναι καθιστό τρώγεται. Να προτιμάτε τα καθιστά χόρτα και όχι τα όρθια. Κάποια είδη χόρτων είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Αν μαζι με τα βλήτα υπάρχει και το λεγόμενο λαϊκά « διαβολόχορτο », και καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ατροπικό φαινόμενο δρώντας πάνω στο νευρικό σύστημα. Το διαβολόχορτο είναι όρθιο χόρτο με άσπρο λουλούδι και φύλλο που μοιάζει με πλατανόφυλλο σε αντίθεση με το βλήτο που έχει φύλλωμα λείο στα άκρα του και όχι δαντελωτό. Συνήθως μαζί με τα βλίτα μαζεύουν ένα χόρτο που λέγεται στίφνος και τα μαγειρεύουν μαζί. Διαβολόχορτο ...
Πηγή forwoman.gr >>>
Τι Είναι Τα Μήλα Της Ζαγοράς
Τα μήλα της Ζαγοράς είναι τα πρώτα στην Ευρώπη που κατέκτησαν Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, μαζί και το ευρωπαϊκό κοινό. Οι κυριότερες ποικιλίες είναι τα Starkin Delicious, που αποτελούν τον μεγαλύτερο όγκο της παραγωγής, τα πρασινοκίτρινα Golden Delicious, μια παλιά ποικιλία από υποκόκκινα μήλα και, φυσικά, τα φιρίκια που είναι απόλυτα ταυτισμένα με την περιοχή του Πηλίου και τη δεκαετία του ’50 τα θεωρούσαν τους «βασιλιάδες του μήλου». Η νοστιμιά τους οφείλεται στο μικροκλίμα της περιοχής, που δίνει βαρύτερους χειμώνες από άλλες περιοχές με το ίδιο υψόμετρο. Το 1916, 199 Ζαγοριανοί ίδρυσαν έναν από τους πρώτους συνεταιρισμούς, όταν το μήλο αντικατέστησε το τοπικό μετάξι, που ναι μεν έχτισε την οικονομική ακμή και την αρχοντιά της Ζαγοράς αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να αναμετρηθεί με το αγγλικό εμπόριο. Με τη μέθοδο της «ολοκληρωμένης παραγωγής», το 1996, το μήλο Ζαγορίν αποκτά Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και το αυτοκόλλητο που ξεχωρίζει τη δική του, τραγανή, αρωματική ποιότητα. Πρόσφατα, ο συνεταιρισμός τυποποιεί και ένα καταπληκτικό πετιμέζι μήλου, ακολουθώντας την παλιά τοπική συνταγή, με την οποία οι ντόπιες νοικοκυρές συνόδευαν τις ζεστές τηγανίτες τους....
Πηγή olivemagazine.gr >>>
Ποιά Είναι Τα Κυριότερα Τρόφιμα Πλούσια Σε Σίδηρο
Τα κυριότερα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι τα εξής: Συκώτι & άλλα κόκκινα κρέατα Θαλασσινά κυρίως στρείδια & μύδια Ξηροί καρποί Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα & σύκα Φασόλια & φακές Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο Σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών & παντζάρια Ασπράδι αυγού (χωρίς την ταυτόχρονη κατανάλωση κρόκου) Ψωμιά & δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο Το σώμα απορροφά πολύ καλύτερα το σίδηρο από ζωικές πηγές όπως το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά. Αντιθέτως, ο σίδηρος που προέρχεται από φυτικές πηγές όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φρούτα δεν απορροφάται εξίσου καλά. Επίσης η απορρόφηση του σιδήρου βελτιώνεται σημαντικά, μέχρι και 85%, με την ταυτόχρονη κατανάλωση Βιταμίνης C, η οποία υπάρχει στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα ακτινίδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το λεμόνι ενώ εμποδίζεται με την ταυτόχρονη κατανάλωση ασβεστίου και πηγών αυτού όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, της σόγιας, του κρόκου του αυγού, των φυτικών ινών και της καφείνης με κύριους εκπρόσωπους το τσάι, το ...
Πηγή news4.gr >>>