Τα πορτοκάλια είναι διάσημα παγκοσμίως για την υψηλή συγκέντρωση τους σε βιταμίνης C. Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού έχει περισσότερα οφέλη από την βιταμίνη C σε δισκία. Παρόλο που ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης C, αυτή δεν είναι η μόνη προσφορά για τον οργανισμό μας μιας και τα πορτοκάλια περιέχουν δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά. Τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, πηκτίνης, καλίου, σιδήρου, φωσφόρου και νατρίου. Έτσι, τα περισσότερα από 60 φλαβονοειδή που περιέχονται στα πορτοκάλια σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών (βιταμίνης C) καθιστούν το πορτοκάλι ως ένα από τα καλύτερα φρούτα για την προστασία και την περιφρούρηση του οργανισμού μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πορτοκαλιών είτε στυμμένο είτε ολόκληρο προστατεύει τον οργανισμό μας προλαμβάνοντας τον καρκίνο, μειώνοντας τη χοληστερίνη και την υψηλή πίεση του αίματος, εμποδίζοντας τη δημιουργία πετρών στα νεφρά και τη δημιουργία έλκους. Το πορτοκάλι, φρούτο πλούσιο σε κάλιο και φτωχό σε νάτριο, αποτελεί ...