-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Να Περιέχει Η Σαλάτα Σας Πρωτείνη
Το να περιέχει η σαλάτα σας πρωτείνη είναι καλή επιλογή, γιατί βοηθάει στο αίσθημα πληρότητας. Όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή της πρωτεΐνης, ώστε να μην επιβαρυνθείτε με πολλές θερμίδες. Τα είδη των πρωτεινών που είναι καλό να αποφεύγετε είναι το μπέικον και το παναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο. Προτιμήστε ψητό στήθος κοτόπουλο, σολομό ή ψητές γαρίδες που είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες.
Πηγή jenny.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Ο Ελληνικός Καφές
Ο ελληνικός καφές είναι ταυτισμένος με την παράδοση και με την κουλτούρα μας. Πέρα, όμως, από τη συναισθηματική σύνδεση, φαίνεται ότι κάνει καλό και στην υγεία μας. Αποτελεί αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, λόγω της παρουσίας σε αυτόν ουσιών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, τα λεγόμενα χλωρογενικά οξέα. Τα ισχυρά αυτά αντιοξειδωτικά συστατικά σχετίζονται με σημαντικά οφέλη, όπως καλή λειτουργία των αγγείων, προστασία από το διαβήτη τύπου ΙΙ και πολλά άλλα. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ορισμένα συστατικά του ελληνικού καφέ, όπως τα αντιοξειδωτικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, πιθανώς να βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία, αυξάνοντας την ικανότητα του οργανισμού να προσλαμβάνει μονοξείδιο του αζώτου, που είναι μειωμένη στους ασθενείς με υπέρταση. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην πίεση. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο ελληνικός καφές, με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του, φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη για την καλή μας υγεία....
Πηγή crazynews.gr >>>
Τι Είναι Η Πλούσια Σε Μαγνήσιο Σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο που είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, καθώς ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης. 4. Τα φλαβονοειδή, ουσίες που υπάρχουν σε μεγάλη συγκέντρωση στη σοκολάτα είναι ιδιαίτερα ισχυρά αντιοξειδωτικάπου καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες έχουν τοξική δράση για τον οργανισμό. Θυμηθείτε: όσο πιο σκούρα είανι η σοκολάτα τόσο πιο πλούσια είναι σε φλαβονοειδή. 5. Η σοκολάτα βελτιώνει τη διάθεση, καθώς συμβάλλει στην έκκριση ενδορφινών, των νευροδιαβιβαστών που είναι υπεύθυνοι για το αλλά και για τη μείωση της αίσθηση του πόνου. 6. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να ρίξει τις τιμές της «κακής» χοληστερίνης (LDL) έως και κατά 10%. Για όλους αυτούς τους λόγους και εφόσον δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα που σας αναγκάζει να ακολουθείτε αυστηρούς κανόνες διατροφής (π.χ. διαβήτη) μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε τόσο λίγη σοκολάτα. Δ.Ο.Λ. © Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη....
Πηγή kids.in.gr >>>
Η λαγάνα είναι ένα είδος αρτοσκευάσματος που παρασκευάζεται από αλεύρι, μαγιά και σουσάμι. Είναι μια καθαρή πηγή υδατανθράκων αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το σουσάμι που τη διακοσμεί μας προμηθεύει με πολύτιμα αντιοξειδωτικά (λιγνάνες) τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης. Να σημειωθεί όμως ότι η θερμιδική αξία μιας φέτας μπορεί να φτάσει και τις 200 θερμίδες. Το τραπέζι μας γεμίζει με θαλασσινά εδέσματα που έχουν ενοχοποιηθεί αρκετά για την περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη. Η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο το χταπόδι έχει τη χαμηλότερη. Από την άλλη πλευρά σπάνια τονίζεται από τους ειδικούς η μεγάλη πυκνότητά τους σε νάτριο, που επιβαρύνει το καρδιαγγειακό και νεφρικό σύστημα. Κατά γενική ομολογία το χταπόδι, το καλαμάρι, οι σουπιές και οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πολύτιμες πρωτεΐνες, ω-3 λιπαρά οξέα, φώσφορο, χαλκό, σελήνιο, ιώδιο και βιταμίνες τους συμπλέγματος Β. Απαιτείται ελεγμένη κατανάλωση και προσεγμένο τρόπο μαγειρέματος, καθώς είναι δύσπεπτα και αντενδείκνυται σε περιπτώσεις γαστρίτιδας, έλκους και παθήσεις χολής. Καλό θα ήταν να συνοδεύονται από ωμή σαλάτα, η οποία διευκολύνει την πεπτική διαδικασία. Ο ταραμάς είναι πολτός από ωμά αβγά ψαριών, με το λευκό να υπερέχει σε ποιότητα. Και αυτός ...
Πηγή iator.gr >>>