Ποιό Είναι Το Ποσοστό Αυτάρκειας Σε Κρέας Αλόγου Στην Εε: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Ποιό Είναι Το Ποσοστό Αυτάρκειας Σε Κρέας Αλόγου Στην Εε

Το ποσοστό αυτάρκειας σε κρέας αλόγου στην ΕΕ είναι 33,3 % και η μέση ετήσια κατανάλωση είναι 0,4 κιλά /άτομο. Με την υπάρχουσα κρίση αναμένεται αύξηση των «ανεπιθύμητων» αλόγων και γι’ αυτό λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Η σφαγή για ανθρώπινη κατανάλωση θεωρείται ως ο καλύτερος και ο πλέον οικονομικός και έννομος τρόπος απόσυρσης. Το κρέας του αλόγου θεωρείται ως «ιδιαίτερης» ποιότητας, υψηλής θρεπτικής αξίας, χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, για την παραγωγή του οποίου δεν χρησιμοποιούνται αυξητικοί παράγοντες ή άλλα πρόσθετα. Το κρέας αλόγου χαρακτηρίζεται από υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, πρωτεΐνες, γλυκογόνο, βιταμίνη Β12 και σίδηρο και χαμηλότερη σε λίπος (0,5–3%) και χοληστερίνη, συγκριτικά με το μοσχαρίσιο. Γιατί τόση αναστάτωση λοιπόν; Αφού το κρέας αλόγου έχει τόσα θετικά χαρακτηριστικά γιατί προκλήθηκε τόση αναστάτωση; Για δύο λόγους: α. Διότι ένα ποσοστό αλόγων προέρχεται από τον ιππόδρομο παράνομα, επιβαρημένο με φαρμακευτικές ουσίες επιβλαβείς για τον καταναλωτή και β. Η ανάμειξή του με μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί νοθεία. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς αγοράζει. Του Γεώργιου Ζέρβα (Καθηγητή Φυσιολογίας Θρέψεως, διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)...

Πηγή agronews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 03/02/2017