Τι Είναι Το Βράσιμο Σε Χαμηλή Φωτιά : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Βράσιμο Σε Χαμηλή Φωτιά
Το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά είναι το μυστικό της επιτυχίας για την σάλτσα σας. Τip #2: Για πιο kid friendly γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κέτσαπ. Η πίτσα που λατρεύουν τα παιδιά Χιλιάδες είναι τα υλικά που μπορείτε να βάλετε στην πίτσα σας –από σουτζούκι και παστουρμά, μέχρι ατζούγιες ή ανανά. Επειδή όμως ο στόχος είναι να ξετρελάνετε τα παιδιά, προτείνουμε έναν απλό και δημοφιλή συνδυασμό υλικών: τυριά και (απλά) αλλαντικά. Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών. Υλικά 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη 10-15 φέτες τυρί γκούντα 10-15 φέτες ζαμπόν 5-10 φέτες μπέικον Μανιτάρια, πιπεριές, τυρί έμενταλ, έξτρα ντομάτα ή λουκάνικο είναι μερικά μόνο από τα υλικά που μπορείτε να προσθέσετε. Εκτέλεση Αφού ανακατέψετε τα τυριά μεταξύ τους, απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα. Προσθέστε τις φέτες αλλαντικών και τα έξτρα υλικά της επιλογής σας. Η πίτσα σας είναι έτοιμη για το φούρνο. Πώς να ψήσετε την πίτσα Είναι σημαντικό να έχετε προθερμάνει καλά το φούρνο, στους 200–220 βαθμούς - ο καυτός φούρνος ομοιάζει με τον ξυλόφουρνο, τον καλύτερο τρόπο να ψήσει κανείς πίτσα, δηλαδή. Μη χρησιμοποιήσετε αέρα –μόνο αντιστάσεις. Ψήστε την πίτσα αρχικά στο χαμηλότερο ράφι, μέχρι το τυρί να λιώσει και να χρυσίσει. (Από 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας). Βάλτε την για ακόμη 5 έως 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα, για να ψηθούν τα υλικά, χωρίς να «αρπάξει» η ζύμη. Για να γίνει η πίτσα σας ακόμη πιο... οικογενειακή, μπορείτε να πλάσετε το ζυμάρι σας και να διαλέξετε τα υλικά παρέα με τους μικρούς σας μάγειρες! Καλοφάγωτη... Διαβάστε το πλήρες άρθρο Το XNEWS.gr συλλέγει ειδήσεις και άρθρα από ελληνικά ειδησεογραφικά sites και τα παρουσιάζει περιληπτικά σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη σας. Ενημερωθείτε πρώτοι για τα γεγονότα όπως μεταδίδονται σε real time, συνδυάστε την ενημέρωσή σας από διαφορετικές πηγές....
Πηγή xnews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Λεκιθίνη Της Σόγιας
Η λεκιθίνη της σόγιας είναι γνωστή για τη λιποδιαλυτική της δράση. Εδώ και λίγο καιρό έχει αποκτήσει μία ακόμη χρήση. Η φωσφατιδυλοχολίνη, το ένζυμο που περιέχεται στη λεκιθίνη της σόγιας, επιτίθεται στα τοιχώματα των λιποκυττάρων, τα καταστρέφει και απελευθερώνει το λίπος. Στη συνέχεια, μετατρέπει τα μόριά του σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, ώστε να μεταβολιστούν από τον οργανισμό και να καούν. Πρώτη η βραζιλιάνα δερματολόγος κ. Πατρίτσια Ρίτες ανακάλυψε ότι κάνοντας ενέσεις με αυτό το ένζυμο μπορεί να διαλύσει τοπικά το λίπος. «Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά 4 εβδομάδες μετά την πρώτη έγχυση», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος. «Η ουσία θεωρείται ακίνδυνη στις κατάλληλες δοσολογίες και δεν προκαλούνται παρενέργειες όταν εφαρμόζεται για αισθητικούς σκοπούς. Ωστόσο, μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθούν τοπικά οιδήματα και εκχυμώσεις», εξηγεί. Η εφαρμογή Η λιποδιάλυση γίνεται με ενέσεις στο ιατρείο, χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο. Συνήθως, 2 έως 4 θεραπείες, με ενδιάμεσα διαστήματα 6 έως 8 εβδομάδων, είναι αρκετές για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου. Προτού ξεκινήσει η θεραπεία, η γιατρός παίρνει αναλυτικό ιστορικό της υγείας της ασθενούς και, στη συνέχεια, συστήνει εξετάσεις αίματος, ώστε να ελεγχθούν διάφορες λειτουργίες, όπως η ηπατική. Καθώς το ήπαρ είναι το όργανο που θα μεταβολίσει το απελευθερωμένο λίπος, είναι σημαντικό να ελεγχθεί η κατάστασή του. Έπειτα, προχωρά στην πρώτη συνεδρία λιποδιάλυσης με ενέσεις. Μετά από 1 μήνα συστήνει και πάλι εξετάσεις αίματος, ώστε να διαπιστωθούν η λειτουργία του ήπατος και ο επιτυχημένος μεταβολισμός του λίπους. Αν όλα εξελίσσονται κανονικά, τότε η θεραπεία συνεχίζεται. Τα αποτελέσματα θεωρούνται μόνιμα, καθώς τα λιποκύτταρα που έχουν καταστραφεί δεν μπορούν να δημιουργηθούν ξανά. Το κόστος Μία επίσκεψη στοιχίζει περίπου 300€. Καφές Η καφεΐνη, η ενεργός ουσία που περιέχεται στους κόκκους του καφέ, καταπολεμά το λίπος και την κατακράτηση υγρών. «Η λιποδιαλυτική της δράση αναπτύσσεται καθώς βοηθά το λίπος που είναι παγιδευμένο μέσα στα τοιχώματα των λιποκυττάρων να γίνει πιο λεπτόρρευστο», εξηγεί η δερματολόγος κ. Πηνελόπη Τυμπανίδου, και συνεχίζει: «Έτσι, το διευκολύνει να διαπηδήσει και να προωθηθεί προς το ήπαρ για να μεταβολιστεί. Αν και δεν καταστρέφει τη μεμβράνη των λιποκυττάρων, ενισχύει τη δυνατότητα του οργανισμού να κάνει καύσεις. Συγχρόνως, έχει και διουρητική δράση, αφού, όταν εφαρμόζεται τοπικά, απομακρύνει τα περιττά υγρά. Με αυτό τον τρόπο, αντιμετωπίζει το πρήξιμο και ενεργοποιεί το λιπώδη ιστό ώστε να αποσυμφορηθεί». Η εφαρμογή Με ενέσεις στη μεσαία στιβάδα του δέρματος, αυτήν που έδωσε και το όνομά της στη μέθοδο (μεσοθεραπεία), μεταφέρουν την καφεΐνη ακριβώς στο σημείο που την έχει ανάγκη. «Η τεχνική αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να την προσαρμόζουμε απόλυτα στις ανάγκες της ασθενούς. Σε ένα σοβαρό πρόβλημα, για παράδειγμα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με μία θεραπεία εφόδου, έτσι ώστε να το καταπολεμήσουμε δυναμικά εξαρχής. Συνεχίζουμε με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, και ολοκληρώνουμε με τη φάση της συντήρησης». Συνήθως χρειάζονται 8 έως 12 συνεδρίες, με απόσταση 1 εβδομάδας μεταξύ τους. Η βελτίωση της κυτταρίτιδας είναι εμφανής 1,5 μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας.Το κόστος Ξεκινά από 150€ για κάθε συνεδρία. Αγκινάρα Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τη ...
Πηγή mylady.gr >>>
Τι Είναι Το Χορτοφαγικό Μπέργκερ
Το χορτοφαγικό μπέργκερ είναι πολύ εύκολο, καθώς φτιάχνεται με υλικά που θεωρούνται λίγα στην κατηγορία του (αρκετά χορτοφαγικά μπέργκερ περηφανεύονται όταν έχουν μόνον 10 υλικά!) και με γρήγορο φτιάξιμο. Ακόμη κι αν δεν έχετε τίποτα έτοιμο, θα χρειαστείτε συνολικά περί τα 40 λεπτά για όλα. Το ζητούμενο στα βετζετέριαν μπέργκερ είναι να έχουν μεστή γεύση, υφή που να τα κρατάει σφιχτά και φυσικά να είναι θρεπτικά για τον οργανισμό. Εν προκειμένω, ο συνδυασμός φακές-ρύζι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που οι πρώτες προσφέρουν, κι αν αντικαταστήσετε το ρύζι με κινόα, θα ενισχύσετε τα μπέργκερ σε πρωτεΐνη. Από κει και πέρα, στα τεχνικά, σημασία έχει να περιοριστούν τα υγρά και η μάζα τους να είναι σφιχτή ώστε να πλάθονται σωστά, να στέκονται και κυρίως να είναι εύκολος ο χειρισμός τους στο ψήσιμο. Θυμηθείτε ωστόσο, ότι δεν πιέζουμε ποτέ τα μπιφτέκια στο ψήσιμο, είτε είναι βετζετέριαν είτε όχι. Νηστίσιμα είναι από μόνα τους τα ίδια τα βετζετέριαν μπέργκερ –τα μπιφτέκια προφανώς- αν κάνετε ό,τι και οι vegan. Δηλαδή, δεν θα χρησιμοποιήσετε το αβγό, το οποίο θα αντικαταστήσετε με 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο ή σπόρους φασκόμηλου (τσία, chia) ανακατεμένο σε 3 κ.σ. νερό και θα βάλετε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αν βεβαίως κρατήσετε και νηστίσιμη τη συνοδεία τους, τότε μπορείτε να έχετε ένα αξιοζήλευτο, συνολικά νηστίσιμο πιάτο. Αν κάνετε τα σπιτικά ψωμάκια μπριός, αντικαταστήστε το βούτυρο με καλαμποκέλαιο και αποκλείστε ή προσθέστε υλικά ανάλογα με το πόσο hardcore είναι η νηστεία σας. Το μπέργκερ χωρίς ψωμί ακολούθησε την ιδέα του σάντουιτς χωρίς ψωμί, που εμφανίζεται γραπτά το 1935 (“‘Breadless Sandwich’ is Latest Innovation,” Dorothea Duncan, Washington Post, January 27, 1935 (σελ. S6). Όπως και ο πρόγονός του, ήταν εξαρχής επιλογή και μια δημιουργική προσέγγιση στο ίδιο θέμα για λόγους αισθητικούς και δίαιτας. Η εναλλακτική στο ψωμί είναι τα σαρκώδη λαχανικά όπως η μελιτζάνα και τα μανιτάρια Portobello, όταν το μπιφτέκι δεν κάνει απλώς solo εμφάνιση στα μαρουλόφυλλα. Σε αυτή τη λογική, και με λίγη έμπνευση από το μοναδικό στιλ της τρομερής Ιζαμπέλα Μπλόου, το βετζετέριαν μπέργκερ φόρεσε ένα φλατ καπέλο από τηγανητές μελιτζάνες (που όμως, μπορούν να γίνουν και ψητές), με ένα οβάλ ντοματίνι κόκκινο, καρφωμένο πάνω του. Η άσπρη σάλτσα είναι μια κρέμα γιαουρτιού και φέτας, με μια πρέζα πάπρικα, αλλά στη θέση της φέτας θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και κατίκι Δομοκού. Στην νηστίσιμη βερσιόν μπορείτε να βάλετε και πολτό ελιάς ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας. Με δυο λόγια: ένα ιδιαίτερα νόστιμο βετζετέριαν μπέργκερ, σε δύο εξίσου τερψιλαρύγγιες εκδοχές και συνταγή-βάση για να την ακολουθήσετε ή να πειραματιστείτε, αν θέλετε, ακόμη περισσότερο. Προετοιμασία: 35-40 λεπτά, αν τα κάνετε όλα απ’ την αρχή. 15-20 λεπτά, αν έχετε έτοιμες (βρασμένες) τις φακές και το ρύζι. Αν κάνετε τα βετζετέριαν μπέργκερ από το μηδέν, ετοιμάστε τα υπόλοιπα, όσο βράζουν οι φακές. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4-5 άτομα) 2 φλ. (500 ml) βρασμένες φακές 2 μεσαία καρότα, στον χοντρό τρίφτη 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.γ. πάπρικα 1-1.5 κ.γ. κύμινο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4-6 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι 1/2 μεσαίο κρεμμύδι (50-55 γραμ.) ψιλοκομμένο 4-5 κ.σ. φρυγανιά 3 γεμάτες κ.σ. βρασμένο ρύζι καστανό ή βρασμένο κινόα 1 αυγό (κανονικού μεγέθους) χτυπημένο ή 1 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου καλά ανακατεμένη με 3 κ.σ. νερό 4 κ.σ. φρυγανιά για τις μελιτζάνες 2 μεσαίες φλάσκες μελιτζάνες κομμένες ...
Πηγή econews.gr >>>
Ποιά Είναι Η Μεγαλύτερη Ανησυχία Με Φυτικά Γάλατα
Η μεγαλύτερη ανησυχία με φυτικά γάλατα είναι η προστιθέμενη περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα . Μην ξεγελιέστε! Συστατικά όπως το «evaporated cane juice» είναι μόνο διάφορα ονόματα για τη ζάχαρη. Ορισμένα φυτικά γάλατα έχουν πάνω από 20 γραμμάρια ζάχαρης ανά μπουκάλι κάτι που ισοδυναμεί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη! Ψάξτε στη συσκευασία η ζάχαρη να αποδίδει λιγότερο από 12 γραμμάρια ανά μερίδα. 2. Το νάτριο Τα φυτικά γάλατα μπορεί επίσης να είναι αρκετά υψηλά σε νάτριο (αλάτι), το οποίο δεν είναι καλό για την υγεία σας. Προσπαθήστε το νάτριο να είναι λιγότερο από 100mg ανά μερίδα. 3. Την καραγενάνη Πρόκειται για ένα φύκι που χρησιμοποιείται ως παχυντικό και γαλακτοματοποιητής σε τρόφιμα όπως το παγωτό, οι καραμέλες, τα συμπληρώματα βιταμινών, και, ναι καλά το μαντέψατε, τα φυτικά γάλατα! Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η καραγενάνη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο γαστρεντερικό , ακόμη και καρκίνο του παχέος εντέρου σε ζώα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου συνιστάται να αποφεύγουν τα προϊόντα που περιέχουν καραγενάνη. Τώρα, αν απλώς χρησιμοποιείτε ας πούμε 1/3 φλιτζάνι γάλα σόγιας στον καφέ σας μία φορά την ημέρα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για το πόσο καραγενάνη ήπιατε. Αλλά αν πίνετε αρκετά ποτήρια γάλα την ημέρα και καταναλώνετε άλλα προΐόντα που περιέχουν καραγενάνη, θα ήταν σημαντικό να επιλέξετε κάποιο γάλα που δεν περιέχει καραγενάνη. © clickatlife.gr γυναικα πίνει γάλα Ποιο φυτικό γάλα φυτό είναι το πιο νόστιμο; Όπως όλοι γνωρίζουμε, η γεύση είναι ένα θέμα προσωπικής προτίμησης. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η γεύση του κάθε γάλακτος δεν εξαρτάται μόνο από τα συστατικά που περιέχει αλλά και τον τύπο που κάθε μάρκα χρησιμοποιεί. Δοκιμάστε διαφορετικές μάρκες γάλακτος μέχρι να βρείτε το ένα που σας αρέσει περισσότερο και προτιμήστε . Επίσης, τα διάφορα είδη γάλακτος χρησιμοποιούνται διαφορετικά σε διάφορα τρόφιμα και ροφήματα, δεν κάνουν όλα για όλες τις συνταγές. Ενώ το γάλα καρύδας είναι τέλειο για ένα κάρυ, το γάλα ρυζιού κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι. Το μυστικό είναι να πειραματιστείτε για να μάθετε τι είναι καλύτερο για σας και τις συνταγές. Δέσποινα ΜαρσέλουΚλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσαΗρώων Πολυτεχνείου 67, Πειραιάς, 210 4536144 , Σχετικά άρθρα:...
Πηγή https: >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017