Τι Είναι Το Γάλα Από Ξηρούς Καρπούς : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Γάλα Από Ξηρούς Καρπούς
Το γάλα από ξηρούς καρπούς είναι εντελώς ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται εύκολα. Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερη βάση για μιλκ σέικ, δημητριακά πρωινού, παγωτά, μπεσαμέλ ή άλλες συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται για να το φτιάξετε είναι ξηροί καρποί και νερό, αλλά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά για να το κάνετε πιο γλυκό ή να του δώσετε άρωμα βανίλιας ή σοκολάτας ή ότι άλλο σας αρέσει! Τι θα χρειαστείτε… 1 κούπα ωμά αμύγδαλα (καρύδια, φουντούκια ή ότι άλλο επιλέξετε ΟΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ) 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε) 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα) 1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και ...
Πηγή vlahasnews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η γαστρονομία είναι η τέχνη τού να τρως καλά και καμία σχέση δεν έχει ούτε με κάποια δίαιτα, ούτε με το φαγητό της επιβίωσης. Αντίθετα, είναι ένα λεπτό μείγμα συστατικών, γεύσεων, συνταγών και τρόπων παρασκευής, ταυτισμένο με την απόλαυση και απευθυνόμενο προς όλες τις αισθήσεις, και όχι μόνο προς αυτή της γεύσης. Είναι η τάση που φέρνει τους σεφ να πρωταγωνιστούν ως επιδέξια αστέρια ενός αριστοτεχνικού μαραθώνιου έμπνευσης, πρόσμειξης και κατανάλωσης νέων ή ακόμα και άγνωστων υλικών, σε ένα πεδίο όπου όλα είναι πιθανά και καθετί μπορεί να παίξει τον ρόλο του στη δημιουργία μιας νέας συνταγής. Η γαστρονομία δεν ακολουθεί κανόνες, πέρα από τους μαγειρικούς, οι οποίοι εξελίχτηκαν σε μεγάλο βαθμό από την περίοδο της Αναγέννησης (περίοδο που σηματοδοτεί την απαρχή της τάσης της περίτεχνης μαγειρικής) και διαμορφώθηκαν στην ...
Πηγή imerisia.gr >>>
Τι Είναι Ο Φλοιός Της Φτελιάς
Ο φλοιός της φτελιάς Η ολισθηρή φτελιά είναι ένα βότανο μαλακτικό για τον εντερικό σωλήνα και τους βλεννογόνους. Όπως η αλόη, έτσι και η φτελιά είναι θεραπευτική και θρεπτική. Βοηθά στην πέψη και στην ανακούφιση από τα αέρια και τις κράμπες. Βοηθά στην ανακούφιση από τον ερεθισμό του στομάχου, γεγονός που καθιστά την «ολισθηρή» φτελιά ένα ιδανικό βότανο για χρήση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας που σχετίζονται με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Triphala To triphala, που είναι θεραπεία της Ανατολικής Ινδίας, είναι στην πραγματικότητα συνδυασμός τριών φρούτων (Haritaki, Bibhitaki and Amalaki) που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Έχει καθαρτική και αναζωογονητική δράση. Αφέψημα βασιλικού Ο βασιλικός συμβάλλει στην καλύτερη μικροκυκλοφορία του παχέος εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Για το αφέψημα, ρίχνετε σε βρασμένο νερό ένα κουταλάκι φύλλα βασιλικού και τα αφήνετε για 5-7΄. Μπορείτε να πίνετε καθημερινά ένα φλιτζάνι. Μετά τον ένα μήνα λήψης, συνιστάται διάλειμμα μίας εβδομάδας Διευκολύνετε την δυσκοιλιότητα με άσκηση Κάνοντας τακτικά άσκηση δεν σας κρατά μόνο σε φόρμα, μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε τακτικοί. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει σε γρηγορότερη κίνηση των τροφίμων εντός του παχύ εντέρου. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να κλέβετε χρόνο για άσκηση, αυτές οι προτάσεις μπορεί να σας βοηθήσουν: – Ξεκινήστε άσκηση διάρκειας 20 λεπτών, 3 ημέρες την εβδομάδα και αυξήστε στα 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες την εβδομάδα. Πάντα ζητήστε την συμβουλή του γιατρού πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής. – Είστε εκτός χρόνου; Χωρίστε την αθλητική σας δραστηριότητα μέσα στην ημέρα, καθώς τρεις περίπατοι των 10 λεπτών ισοδυναμεί με 30 λεπτά προπόνηση. Χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία να σηκωθείτε και να περπατήσετε. Περπατήστε μέχρι το γραφείο ενός συναδέλφου για να μιλήσετε αντί να στείλετε e-mail. Κάντε μια βόλτα με τον σύζυγο ή τον σύντροφό σας για να μιλήσετε για την μέρα σας πριν από το δείπνο. Παίξτε έξω με τα παιδιά σας. Κάντε την κίνηση μέρος της καθημερινότητάς σας και το πεπτικό σας σύστημα θα ωφεληθεί. Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Διαιτολόγος Κράτα ...
Πηγή iator.gr >>>
Η ενδυνάμωση είναι μια πρακτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πολλά χρόνια πίσω με σκοπό τη σταθεροποίηση και την παράταση της ζωής του κρασιού και γίνεται με την προσθήκη αλκοόλης. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, για διαφορετικούς όμως οινολογικούς σκοπούς. Ετσι, για την παραγωγή του Sherry Fino γίνεται προσθήκη αλκοόλης (μέγιστο 15,5%) όταν τελειώσει η αλκοολική ζύμωση. Ακολουθεί μεταφορά σε ξύλινα βαρέλια (500-600 λίτρων) αφήνοντας έναν κενό χώρο κοντά στα 100 λίτρα. Στην επιφάνεια του κρασιού αναπτύσσεται ο ανθεκτικός στην αλκοόλη μύκητας φλορ που δημιουργεί ένα πέπλο το οποίο με τη σειρά του προστατεύει το κρασί από το οξυγόνο. Η βιολογική ωρίμανση που συντελείται με αυτόν τον τρόπο διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια και εξελίσσεται με τη διαδικασία της ανάμειξης των κρασιών με την τεχνική της Σολέρα. Αν η παραγωγή του κρασιού γίνει στην περιοχή Σανλούκαρ ντε Μπαραμέδα, τότε το Sherry λέγεται Manzanilla. Oταν το κρασί υποστεί πρώτα βιολογική ωρίμανση υπό το πέπλο του μύκητα και στη συνέχεια οξειδωτική παλαίωση χωρίς αυτό, ονομάζεται Amontillado. Ωριμάζοντας στον αέρα Το Sherry που θα επιλεγεί να ωριμάσει με οξειδωτικό τρόπο, μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, ενισχύεται με αλκοόλη ως τους 17,5 αλκοολικούς βαθμούς ώστε να μην αναπτυχθεί ο μύκητας φλορ και αφήνεται σε επαφή με τον αέρα για να εξελιχτεί. Λέγεται Οloroso, είναι σκουρόχρωμο, με χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ, διαφορετικό από αυτό της φρέσκιας μαγιάς που έχει το Fino και επιδέχεται πολλές δεκαετίες παλαίωσης. Για την παρασκευή των γλυκών κρασιών Pedro Ximenez και Mοscatel (τα ονόματα από τις αντίστοιχες ποικιλίες) γίνεται αρχικά αποξήρανση των σταφυλιών στον ήλιο. Στη συνέχεια ο πλούσιος σε σάκχαρα χυμός ζυμώνεται εν μέρει, ενώ η τελική προσθήκη αλκοόλης αναστέλλει την αλκοολική ζύμωση. Η οξειδωτική ωρίμανση που ακολουθεί επιφέρει μια μοναδική συμπύκνωση στο κρασί (συμπύκνωση και των χρωστικών) που ενισχύει το πληθωρικό αρωματικό προφίλ του. Στα γλυκά Sherry ανήκει και το Cream που προκύπτει από την ανάμειξη κρασιών Oloroso με γλυκά κρασιά Perdro Ximenez. Επίσης το Pale είναι κρασί-λικέρ που φτιάχνεται στη βάση του Sherry Fino. Τέλος, υπάρχουν ακόμη τρεις επιπλέον κατηγορίες ανάλογα με την παλαίωσή τους: όσα έχουν ηλικία 20-30 χρόνια, αυτά από 12-15 και τέλος τα Sherry μιας συγκεκριμένης χρονιάς.
Πηγή tovima.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 05/01/2017