-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Υπομονή Στα Cookies
Η υπομονή στα cookies είναι χρυσός! Όταν φτιάχνετε cookies καλό είναι να μην βιάζεστε ανάμεσα στα ψησίματα ή αλλιώς να περιμένετε να κρυώσει λίγο ένα ταψί πριν βάλετε μέσα την επόμενη παρτίδα μπισκότων για ψήσιμο. Επιπλέον, αφού ψηθούν περιμένετε να κρυώσουν καλά πριν τα κλείσετε στα μπολ που θα τα αποθηκεύσετε. Λίγα λόγια για την απίστευτη Dorie Greenspan Γεννήθηκε στο Brooklyn και σε ηλικία 12 ετών έκαψε ολοκληρωτικά την κουζίνα στο πατρικό της, γεγονός που την απέτρεψε από το να μαγειρέψει ξανά, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που παντρεύτηκε. Η αγάπη της για τη μαγειρική την οδήγησε να παρατήσει το διδακτορικό της στη γεροντολογία για να ψήνει cookies στο υπόγειο ενός εστιατορίου και μάλιστα, την απέλυσαν αλλά καθόλου δεν την πείραξε! Έχει μια στήλη στο γαστρονομικό κομμάτι της εφημερίδας Washington Post, έχει γράψει 12 βιβλία μαγειρικής και έχει κερδίσει πολλά βραβεία....
Πηγή olivemagazine.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Κοσκινισμένο Αλεύρι Στον Ιπποκράτη
Το κοσκινισμένο αλεύρι είναι πιο θρεπτικό, αλλά είναι λιγότερο υπακτικό. Το σιτάρι είναι πιο ισχυρό και πιο θρεπτικό από το κριθάρι, αλλά λιγότερο υπακτικό, τόσο αυτό όσο και ο χυλός του. Το πιτυρούχο ψωμί με κοσκινισμένο αλεύρι είναι πιο θρεπτικό, αλλά λιγότερο υπακτικό». Το μελίκρητον (νερόμελο) είναι λιγότερο κατάλληλο για εκείνους στους οποίους επικρατεί η πικρή (κίτρινη) χολή και για εκείνους που εμφανίζουν διόγκωση των σπλάχνων. Μαλακώνει τους πνεύμονες, διευκολύνει την απόχρεμψη και περιορίζει τον βήχα. Εχει διουρητικές ιδιότητες και μάλιστα σημαντικές. Το οξύμελι (ξιδόμελο) είναι από τα κύρια ροφήματα που η Ιατρική του Ιπποκράτη επιτρέπει και συνιστά να δίνεται σε άτομα με οξέα νοσήματα. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, επιτρέπει και τη χορήγηση κρασιού, αραιωμένου με νερό. Είναι αποχρεμπτικό και διευκολύνει την αναπνοή. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις που αντί να ανεβάζει τα πτύελα ώστε να αποβληθούν, τα κάνει γλοιώδη και δυσκολεύει την κατάσταση. Πρόληψη Ασπίδα η διατροφή για σοβαρές ασθένειες Το κόκκινο κρέας συμβάλλει στα καρδιαγγειακά και στον καρκίνο. Το κρεμμύδι κάνει καλό στα μάτια. Το πράσο είναι θερμαντικό. Η ρίγανη βοηθά τη λειτουργία της χολής. Αρχαία και σύγχρονη Ιατρική συμπίπτουν στις παρατηρήσεις για τη σχέση τροφών με την υγεία. Ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός περιγράφουν λεπτομερώς τη δράση τους στην υγεία, ενώ και οι σύγχρονοι γιατροί συνδέουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών με πρόληψη σοβαρών ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος. Η σύγχρονη Ιατρική αναδεικνύει τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη: Το κόκκινο κρέας συμβάλλει στα καρδιαγγειακά και στον καρκίνο, ενώ αυξάνει και τη χοληστερόλη, η οποία οδηγεί σε νεφρική βλάβη. Σνακ, γλυκά, ζάχαρη και λιπαρά απορρυθμίζουν το σάκχαρο, οδηγώντας σε καρδιαγγειακά, νεφρική νόσο και αρτηριοσκλήρυνση. Αν σε αυτά προστεθεί η κατανάλωση λιπαρών και αλατιού, οδηγούμαστε στο μεταβολικό σύνδρομο. Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης προστατεύουν από τα παραπάνω, καθώς και από την αύξηση της ομοκυστεΐνης, η οποία αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Το αλκοόλ είναι η δεύτερη καρκινογόνος ουσία μετά τον καπνό. Τα κουκκιά – σημειώνει – ο Ιπποκράτης είναι θρεπτικά, αλλά προκαλούν δυσκοιλιότητα. Τα μπιζέλια είναι περισσότερο υπακτικά, όπως επίσης τα λαθούρια και τα φασόλια. Τα άσπρα ρεβίθια είναι υπακτικά, διουρητικά και θρεπτικά. Το σκόρδο είναι θερμαντικό, υπακτικό και διουρητικό. Ωφελεί το σώμα, βλάπτει τα μάτια και η δράση του εξασθενίζει με το βράσιμο. Το κρεμμύδι κάνει καλό στα μάτια, αλλά βλάπτει το σώμα, το οποίο θερμαίνει και ξηραίνει. Το πράσο είναι θερμαντικό, υπακτικό και διουρητικό. Υγραίνει, σταματά τις ξινίλες και είναι καλό να τρώγεται προς το τέλος του γεύματος. Το ράπανο διαλύει το φλέγμα με την καυστικότητά του, είναι θερμαντικό, αλλά και δύσπεπτο. Το μαρούλι είναι δροσιστικό, αλλά προκαλεί αδυναμία στο σώμα. Το σέλινο είναι διουρητικό. Η φρέσκια αντράκλα (γλιστρίδα) δροσίζει και ως τουρσί θερμαίνει. Η τσουκνίδα έχει καθαρτική δράση. Το βλίτο διευκολύνει τις κενώσεις. Η ρίγανη θερμαίνει και βοηθά τη λειτουργία της χολής. Το θυμάρι είναι θερμαντικό, υπακτικό και διουρητικό. Ο Γαληνός αναφέρει ότι το ρύζι σταματάει τη διάρροια και οι φακές διευκολύνουν τις κενώσεις. Αν βραστούν δεύτερη φορά, ...
Πηγή https: >>>
Η ξυλιτόλη είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε οδοντόκρεμες, γλυκά και μερικά φαγητά διαίτης. Αν την καταναλώσουν σκυλιά, θα τους ρίξει κατακόρυφα το σάκχαρο και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Τα πρώτα συμπτώματα είναι ο εμετός, η κόπωση και οι αποσυντονισμένες κινήσεις. Αβοκάντο Το αβοκάντο περιέχει μια ουσία, την περσίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τους σκύλους. Αλκοόλ Το αλκοόλ έχει ακριβώς την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο και το συκώτι των σκυλιών με τους ανθρώπουςμε τη διαφορά ότι ο σκύλος σας θα αντιμετωπίσει προβλήματα με πολύ μικρότερες ποσότητες, από εμετό και διάρροια, μέχρι και θάνατο. Κρεμμύδι και σκόρδο Σε οποιαδήποτε μορφή (φρέσκο, σε σκόνη, μαγειρεμένο), αυτά τα δύο φαγητά σκοτώνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων, προκαλώντας αναιμία. Καφεΐνη Η καφεΐνη είναι θανατηφόρα για τους σκύλους. Αυτό σημαίνει πως καφές, τσάι και σοκολάτα είναι απαγορευτικά. Γάλα και γαλακτοκομικά Μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως και να πυροδοτήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Λίπος και κόκαλα Όταν μαγειρεύετε κρέας, μην δίνετε το περιττό λίπος στον σκύλο σας, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα στο πάγκρεας. Επίσης, αποφεύγετε να τους δίνετε να μασουλάνε τα κόκαλα, καθώς μπορεί ...
Πηγή iatronet.gr >>>
Τι Είναι Η Στέβια Βοτανικό Όνομα Stevia Rebaudiana
Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia Rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Τα φύλλα της περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες όπως η στεβιοσίδη που την καθιστούν 60-80 φορές γλυκύτερη από την κοινή ζάχαρη. Τα τελευταία χρόνια ύστερα από την τεράστια ζήτηση που έχει γνωρίσει, καλλιεργείται και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε αρκετά αγροκτήματα της Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Το σημαντικό της πλεονέκτημα έναντι της κρυσταλλικής ζάχαρης, αποτελεί το γεγονός πως δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από διαβητικούς. Ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα ή ακόμα από άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ...
Πηγή pliroforiodotis.gr >>>