-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Ο κουρκουμάς είναι αντιφλεγμονώδης, περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτό τον καθιστά τέλειο για την θεραπεία συνηθισμένων προβλημάτων των δοντιών όπως η ουλίτιδα. Το έλαιο καρύδας είναι αντιβακτηριακό, κάτι που το κάνει ιδανικό για την καταπολέμηση των βακτηρίων που έχουν την τάση να αναπτύσσονται στο στόμα. Επίσης, μειώνει την φλεγμονή. Επιπλέον, το έλαιο καρύδας και ο κουρκουμάς λευκαίνουν τα δόντια και τα κάνουν γυαλιστερά χωρίς την χρήση βλαβερών λευκαντικών ουσιών. Αν είχαμε επιλογή, σίγουρα θα επιλέγαμε αυτή την οδοντόκρεμα από αυτές του εμπορίου. Εσείς είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κουρκουμά; Credit: Αφήστε το σχόλιό σας Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας στην σελίδα μας στο Facebook!...
Πηγή fanpage.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η ροδιόλα είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και όπως όλα τα βότανα και όλες οι βιταμίνες συμπληρώνουν την διατροφή μας. Δεν αντικαθιστά το γεύμα, αλλά παράλληλα με μία ισορροπημένη διατροφή έχουμε και αυτό. Την βρίσκουμε και την λαμβάνουμε σε μορφή κάψουλας. Συνίσταται μία κάψουλα την ημέρα ή δύο σε περιπτώσεις πολύ πεσμένων οργανισμών. Η ροντιόλα λαμβάνεται σε μορφή χαπιού και όχι σε αναβράζουσα μορφή γιατί τα αναβράζοντα σκευάσματα καταστρέφουν τα νεφρά. Η ιδιαιτερότητα του να βρίσκουμε την ροδιόλα σε μορφή κάψουλας είναι ότι μπορούμε να μεγιστοποιούμε την απόδοση του βοτάνου και συγκεκριμένα του εκχύλισματός του. Τι προσφέρει η ροδιόλα στον οργανισμό μας; Η ροδιόλα είναι ευεργετική για το νευρικό μας σύστημα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό αντικαταθλιπτικό, ενώ βοηθάει σημαντικά και σε περιπτώσεις ψυχοσωματικών προβλημάτων. Είναι γενικότερα ένα βότανο που ενισχύει τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ροδιόλα δουλεύει σε ένα ευρύ φάσμα του ορμονικού μας συστήματος. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της ροδιόλας, την οποία δούλευαν αρχικά οι Ρώσοι για τις αντίξοες και ακραίες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα- ιδίως τον χειμώνα- και τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η ροδιόλα χρησιμοποιείται ακόμη από διάφορους αθλητές στην και στη Ρωσία. Η ροδιόλα συνίσταται σε άτομα που έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή θέλουν να ενισχύσουν το ορμονικό τους σύστημα. Είναι ένα βότανο που βοηθάει όλο το ορμονικό. Μην πάει το μυαλό μας μόνο ...
Πηγή Boro.gr >>>
Τα Μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β-καροτίνη, σε σάκχαρα, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Αντίθετα είναι φτωχά σε νάτριο, λιπαρά και θερμίδες και γι’ αυτό εντάσσονται στις φυσικές τροφές μεγάλης ενέργειας που κρατούν το σώμα υγιές και νεανικό. Τα Μύρτιλα διαφημίζονται ως πηγή αιώνιας νιότης και οι τρέχουσες μελέτες για τα οφέλη τους στρέφονται σε: •αντιοξειδωτική δραστηριότητα, •αντιγήρανση, •πρόληψη καρκίνου, •καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία, •υγεία όρασης •βελτίωση ουροποιητικού συστήματος. Μάλιστα, μεταξύ 38 διαφορετικών φρούτων και λαχανικών που αναλύθηκαν, το μπλούμπερι έχει πολύ μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και κατέχει τη 2η θέση μετά το ιπποφαές. Τα προϊόντα του μύρτιλου αποτελούν πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες τροφίμων, τις φαρμακοβιομηχανίες και τις βιομηχανίες καλλυντικών. Οι καρποί του έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες, που συντελούν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου, όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, κ.ά. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν την αντικαρκινική δράση των ουσιών του μύρτιλου ή μπλούμπερι, κυρίως όσον αφορά την παρεμπόδιση του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, η συχνή κατανάλωση μύρτιλων βοηθά στην προστασία του ηλικιωμένου ατόμου από νευροεκφυλιστικές ασθένειες που συνδέονται με τη γήρανση του ατόμου. Τα αφεψήματα μύρτιλου έχουν χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της διάρροιας, της δυσπεψίας και της ναυτίας, ενώ τα φύλλα και οι καρποί ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού. Καρποί και φύλλα χρησιμοποιούνται από την παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Επιπλέον, ειδικοί από τη σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας, ανακάλυψαν ότι οι φυτικές ίνες του φρούτου ...
Πηγή kontranews.gr >>>
Τι Είναι Το Τηγάνισμα Φαγητού Με Παρθένο Ελαιόλαδο
Το τηγάνισμα φαγητού με παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα μεγάλο λάθος. Ξεκινά και βγάζει καπνό σε μεγάλες θερμοκρασίες, χαλώντας την γεύση του φαγητού και κάνοντας το λιγότερο υγιεινό. 3. Δοκίμασε να ρίξεις με προσοχή ένα αυγό σε ένα βαθύ μπολ κρύου νερού. Ένα φρέσκο αυγό θα βυθιστεί στον πάτο του μπολ και «ξαπλώσει». Αν το αυγό ισορροπήσει μέσα στο νερό, είναι 2-3 εβδομάδων και είναι ακόμα καλό. Αν το αυγό επιπλεύσει στην επιφάνεια, έχει χαλάσει και δεν πρέπει να το φας. 4. Το να σερβίρεις φρεσκοψημένο κρέας είναι λάθος. Αν αφήσεις το κρέας να «ξεκουραστεί» μετά το μαγείρεμα, θα πετύχεις πολύ καλύτερη υφή και γεύση. 6. Μια στρώση απο φέτες λεμονιού ανάμεσα στο ψάρι και το γκριλ όχι μόνο εμποδίζει το ψάρι απο το να κολλήσει στη σχάρα αλλα προσθέτει και ιδιαίτερη γεύση. 7. Πασπάλισε τα πράσινα λαχανικά με λίγο αλάτι για να αποφύγεις το να κολλάνε στο μαχαίρι σου. 8. Αν θες να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα χωρίς να λιώσει, χρησιμοποιήσε αυτό το τρικ: Βάλε ένα ποτηρι νερό στον φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε το λίγο. Έπειτα, αφαίρεσε το νερό και τοποθέτησε το ποτήρι πάνω απο το κομμάτι βούτυρο. Το βούτυρο κάτω απο το ποτήρι θα αρχίσει να μαλακώνει και θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις. 9. Το κρασί μπορεί να παραμείνει φρέσκο για μερικές μέρες αφού το ανοίξεις. 10. Το να βάζεις υπερβολικά πολύ φαγητό στο τηγάνι είναι πιθανότατα ένα απο τα συχνότερα μαγειρικά λάθη. Αν θες να έχεις μαλακό, ζουμερό κρέας αντ για σκληρό και στεγνό κρέας, άσε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. 11. Όταν ψήνεις ...
Πηγή neolaia.gr >>>