-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το Pulled pork είναι μέθοδος ψησίματος του κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες από 3 έως 9. Διαβάστε περισσότερα για το Pulled pork εδώ. – Για να κάνετε λίγο πιο τολμηρή τη μαρινάδα σας προσθέστε καπνιστή πάπρικα, τζίντζερ, ...
Πηγή missbloom.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Άγριο Σκουμπρί
Το άγριο σκουμπρί είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε προσμείξεις, γεγονός που το καθιστά μια πολλή καλή επιλογή για εσάς και για τον πλανήτη. Bonus tip: Προσοχή στα «βιολογικά» θαλασσινά. Πολλά βιολογικά ιχθυοτροφεία, δεν έχουν πιστοποιηθεί ως τέτοια. Αντί των βιολογικών λοιπόν, ψάξτε για υγιή άγρια ψάρια από ψαράδες που εμπιστεύεστε. ΝΑΙ: στρείδια, μύδια και χτένια Ένας απλός κανόνας: Απολαύστε πολλά οστρακοειδή Τι σημαίνει: Σε γενικές γραμμές, τα οστρακοειδή είναι μια πολύ καλή επιλογή. Τα στρείδια, τα μύδια και τα κυδώνια άγριας εκτροφής, βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας του νερού και λόγω της μικρότερης διάρκειας ζωής τους, έχουν την τάση να συσσωρεύουν λιγότερες προσμίξεις. Για τα χτένια, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα και πρέπει να αναζητήσετε εκείνα που έχουν αλιευθεί με τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ: άγριος σολομός Ένας απλός κανόνας: Φάτε μεγάλα ψάρια με προσοχή και σπάνια Τι σημαίνει: Ακριβώς όπως τα πολλά γλυκά θα πρέπει να είναι μια περιστασιακή απόλαυση, το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα ψάρια όπως ο σολομός. Τα μεγαλύτερα ψάρια χρειάζονται χρόνια για να αναπαραχθούν και τα χρόνια υπεραλίευσης θέτουν πολλά μεγάλα είδη ψαριών σε μεγάλο κίνδυνο. Επίσης, τα μεγάλα ψάρια που βρίσκονται ψηλά στην τροφική αλυσίδα, συχνά περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ρύπων, όπως ο υδράργυρος, διότι συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα (ο άγριος σολομός αποτελεί εξαίρεση και μια υγιεινή επιλογή). ΌΧΙ: Γαρίδες Ένας απλός κανόνας: ξεχάστε τις τυχαία αλιευμένες γαρίδες Τι σημαίνει: Αν θέλετε να τρώτε θαλασσινά και ψάρια υπεύθυνα, πείτε «αντίο» στις γαρίδες, καθώς κατά την αλίευσή τους, στα δίχτυα, πιάνονται πολλά ακόμη πράγματα. Έρευνα έχει δείξει ότι στις ψαριές γαρίδας, περιλαμβάνονται αρκετά κιλά που δεν είναι γαρίδες. Πολλά μέρη από αυτά πέφτουν στο πλοίο, άλλα ...
Πηγή polispress.gr >>>
Η άσπρη σάλτσα είναι μια κρέμα γιαουρτιού και φέτας, με μια πρέζα πάπρικα, αλλά στη θέση της φέτας θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και κατίκι Δομοκού. Στην νηστίσιμη βερσιόν μπορείτε να βάλετε και πολτό ελιάς ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας. Με δυο λόγια: ένα ιδιαίτερα νόστιμο βετζετέριαν μπέργκερ, σε δύο εξίσου τερψιλαρύγγιες εκδοχές και συνταγή-βάση για να την ακολουθήσετε ή να πειραματιστείτε, αν θέλετε, ακόμη περισσότερο. Προετοιμασία: 35-40 λεπτά, αν τα κάνετε όλα απ’ την αρχή. 15-20 λεπτά, αν έχετε έτοιμες (βρασμένες) τις φακές και το ρύζι. Αν κάνετε τα βετζετέριαν μπέργκερ από το μηδέν, ετοιμάστε τα υπόλοιπα, όσο βράζουν οι φακές. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4-5 άτομα) 2 φλ. (500 ml) βρασμένες φακές 2 μεσαία καρότα, στον χοντρό τρίφτη 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.γ. πάπρικα 1-1.5 κ.γ. κύμινο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4-6 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι 1/2 μεσαίο κρεμμύδι (50-55 γραμ.) ψιλοκομμένο 4-5 κ.σ. φρυγανιά 3 γεμάτες κ.σ. βρασμένο ρύζι καστανό ή βρασμένο κινόα 1 αυγό (κανονικού μεγέθους) χτυπημένο ή 1 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου καλά ανακατεμένη με 3 κ.σ. νερό 4 κ.σ. φρυγανιά για τις μελιτζάνες 2 μεσαίες φλάσκες μελιτζάνες κομμένες οριζόντια σε φέτες 1-1.2 εκατ. 80 ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 4 κ.σ. φέτα 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγισμένο 1/2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 πρέζα πάπρικα αλάτι, λευκό πιπέρι για το σερβίρισμα με μελιτζάνες μαρουλόφυλλα και 4 ντοματίνια/μπέργκερ, τα 3 κομμένα στη μέση σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 2-3 κάππαρες πλυμένες για το κλασικό σερβίρισμα ροδέλες ντομάτας ή ρόκα και φέτες αβοκάντο φέτες τσένταρ και σάλτσα ΒΒQ πίκλες Ετοιμάζετε τις φακές και το μείγμα: Στραγγίζετε καλά τις φακές και τις βάζετε σε μεγάλο σχετικά μπολ με το αυγό. Ανακατεύετε. Αν χρησιμοποιήσετε τον λιναρόσπορο, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το όπως το αυγό. Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί (μέτρια φωτιά) και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κάρυ, πάπρικα, κύμινο) και τα αφήνετε να βγάλουν το άρωμά τους. Μετά από 4-5 λεπτά, σβήνετε με το μπαλσάμικο ξίδι και μόλις αυτό εξατμιστεί, αποσύρετε. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τις φακές και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι. Σημείωση: Η φρυγανιά απορροφά την υγρασία του μείγματος. Βάλτε την στο τέλος, ελέγχοντας την ποσότητά της ώστε τα μπιφτέκια να πλάθονται εύκολα και να στέκονται κανονικά. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη. Για τις μελιτζάνες: Βάλτε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά (μέτρια φωτιά) και προσθέστε τις μισές φέτες από τις μελιτζάνες. Τηγανίστε για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Βγάλτε σε χάρτινη πετσέτα και συνεχίστε με τις υπόλοιπες φέτες. Εναλλακτικά, αν δεν τις θέλετε τηγανητές, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο (200 C) για 20 περίπου λεπτά. Βάλτε τις φέτες σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τις (με πινέλο) με ελαιόλαδο. Ψήστε τα βετζετέριαν μπέργκερ: Πλάστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα σε ζεστό, στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ή με ελάχιστο ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Γυρίστε τα μπέργκερ με σπάτουλα και μην τα πιέζετε όσο ψήνονται. Ετοιμάστε την σάλτσα γιαουρτιού-φέτας: Χτυπήστε στο μούλτι όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι, πιπέρι. Σερβίρισμα: Σε μαρούλι βάλτε 1-2 φέτες μελιτζάνας, το μπέργκερ, σάλτσα (πάνω του ή κάτω), κομμένα στη μέση ντοματίνια (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω), μελιτζάνα και καρφώστε πάνω το ολόκληρο ντοματάκι. Για κλασικό βετζετέριαν μπέργκερ με τυρί, προσθέστε τις φέτες τσένταρ πάνω στα μπιφτέκια και βάλτε τα στο φούρνο (100-120 C) για λίγα λεπτά -δείτε περισσότερα στην συνταγή εδώ. Ολοκληρώστε με τη διαστρωμάτωση των υλικών, παίζοντας με τα χρώματα και την υφή τους. Τα βετζετέριαν μπέργκερ είναι επίσης ωραία σκέτα, συνοδεία σαλάτας ή με ψητές στο φούρνο, τραγανές γλυκοπατάτες με μυρωδικά (βλ. φωτό επάνω, η συνταγή θα ακολουθήσει). Πηγή Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Οι Κόκκινες Πιπεριές Τσίλι Ή Αλλιώς Καγιέν
Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι ή αλλιώς καγιέν είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο επίσης. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ισπανική, Μεξικάνικη και Ινδική κουζίνα και δίνει μία ζεστή και πικάντικη γεύση. 8. Φύλλα δάφνης : Tα φύλλα δάφνης προσθέτουν γεύση στα όσπρια αλλά και στα φαγητά με βάση το κρέας. Είναι ένα συστατικό που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη γεύση των τροφίμων. Αρκεί μόνο να σκεφθείτε τι γεύση θα είχαν παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας όπως οι φακές και το κοκκινιστό χωρίς την προσθήκη δαφνόφυλλων. 9. Θυμάρι : To θυμάρι ή αλλιώς θρούμπι είναι το φυτό των μεσογειακών χωρών που μπαίνει σε διάφορα φαγητά και ως αρωματικό αλλά και λόγω των αντιτοξικών ιδιοτήτων που έχει. Προσοχή Όλες οι παραπάνω επιλογές μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σερ καλύτερη υγεία . Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή καθώς η συνεχής και αλόγιστη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους ανθρώπους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε αλλαγή στη φαρμακευτική σας αγωγή. ΠΗΓΗ: invitromagazine....
Πηγή healthynews.gr >>>