-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το τσίπουρο είναι ποτό της παρέας και της φιλοξενίας, είναι το παραδοσιακό μας ποτό που επανήλθε στο προσκήνιο των γευστικών προτιμήσεων και το απολαμβάνουν όλο και περισσότεροι νέοι σε μια επιστροφή στις ελληνικές αυθεντικές γεύσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το τσίπουρο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πιο χαρακτηριστικής χειρονομίας του Έλληνα, το κέρασμα ! ! ! Βλέπετε, η πληρωμή «αλά γερμανικά» δεν συνηθίζεται στην παρέα της τσιπουροκατάνυξης ! Στην Πιερία έχουν γίνει τεράστια βήματα στην ποιοτική εξέλιξη του τσίπουρου, στην ανάπτυξη «αποστακτικής» κουλτούρας και στην άνθιση της γαστρονομίας του τσίπουρου. Η τοπική γαστρονομία έχει την τιμητική της σε κάθε ρακοκάζανο. Δεν υπάρχει ρακοκάζανο που μα μη διαθέτει τη δική του τραπεζαρία, όπου το τραπέζι μπορεί να είναι και αυτοσχέδιο. Στο τραπέζι που στρώνεται, βρίσκονται συνήθως παραδοσιακές πίτες, ψητά τοπικά, κρέατα παϊδάκια, μπριζόλες και λουκάνικα, καυτερές πιπεριές και τουρσί, τυρί, ελιές, κρασί και τσίπουρο της περασμένης χρονιάς αλλά και γλυκά. Πολλά όμως τα μυστικά για την παραγωγή εύγευστου τσίπουρου και οι διηγήσεις και η φανέρωση των "μυστικών" αυτών γύρω από το καζάνι όπου γίνεται η απόσταξη, δεν έχουν τελειωμό. Το σημαντικό όμως είναι οι ιδιαίτερες σχέσεις των ανθρώπων που αναπτύσσονται κατά την απόσταξη αλλά και όταν καταναλώνεται. Το τσίπουρο δεν είναι ένα αλκοολούχο ποτό, είναι ...
Πηγή agronews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιές Είναι Οι Συναισθηματικές Τροφές
Οι συναισθηματικές τροφές είναι συνήθως εκείνες που αυξάνουν την σεροτονίνη που είναι η ορμόνη της “χαράς”. Γι’ αυτό θα παρατηρήσετε πως όταν τρώτε συναισθηματικά επιλέγεται συνήθως τρόφιμα με ζάχαρη ή λευκό αλεύρι τα οποία αυξάνουν στην σεροτονίνη. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε; Πως μπορούμε να αποφύγουμε την κατανάλωση συναισθηματικού φαγητού; Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουμε πως μόνο αν θεραπεύσουμε τους λόγους που μας ωθούν να τρώμε συναισθηματικά θα απαλλαγούμε οριστικά από το πρόβλημα και θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε χωρίς κόπο το σωματικό μας βάρος. Για να μπει ένα τέλος στο συναισθηματικό φαγητό είναι ανάγκη να αναγνωρίσετε τι σας σπρώχνει εκεί. Ποιες καταστάσεις ή ποια συναισθήματα σας κάνουν να βρίσκετε ανακούφιση στο φαγητό; Η συναισθηματική πείνα που οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφής και πολύ συχνά στην παχυσαρκία είναι διαταραχή που έχει την ρίζα της στον ψυχισμό. Όταν αλλάξουμε τις πραγματικές συναισθηματικές αιτίες που μας οδηγούν στο φαγητό μόνο τότε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως έχουμε “νικήσει” την συναισθηματική πείνα. Ορισμένα TIPS που θα σας βοηθήσουν: Όταν νιώθετε ξαφνική χωρίς έλεγχο πείνα που σας σπρώχνει να φάτε εδώ και τώρα ακόμα κι αν είχατε φάει πριν από λίγο προσπαθήστε να κερδίσετε λίγο χρόνο. Πάρτε μία βαθιά ανάσα και κάντε έναν διάλογο με τον εαυτό σας. Ρωτήστε τον πως νιώθει κι αν πραγματικά έχει ανάγκη το φαγητό. Μήπως αυτό που του λείπει είναι κάτι άλλο. Μήπως μια διαφορετική επιβράβευση θα βοηθούσε περισσότερο όπως μια βόλτα ή ένας καφές με ένα φίλο; Αποφεύγεται να έχετε στο σπίτι τροφές παχυντικές χαμηλής θρεπτικής αξίας Έχετε πάντα έτοιμα έξυπνα σνακ όπως μία μπάρα δημητριακών, ένα μίγμα ξηρών καρπών, μία μπανάνα, λίγα δαμάσκηνα, ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα Επιλέξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο υγιεινές τροφές που αυξάνουν την σεροτονίνη όπως καρύδια, φιστίκια, μπανάνες, ανανάς, δαμάσκηνα, αβοκάντο, ελιές μαύρες, μπρόκολο, σπανάκι κ.α Να σας βλέπει ο ήλιος! Ο ήλιος είναι μεγάλος θεραπευτής και επηρεάζει θετικά την διάθεσή μας Ακούτε μουσική είναι ένας εύκολος και ευχάριστος τρόπος να διατηρήσετε καλή την διάθεσή σας Να κοιμάστε καλά ένα οχτάωρο ύπνου είναι απαραίτητο Προσπαθήστε να τρώτε ανά 3 ώρες. Αυτό βοηθάει στο να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που πολλές φορές ευθύνονται για τις βουλιμικές κρίσεις. Όπως έχω είδη αναφέρει υποστηρίζω την άποψη πως η συναισθηματική πείνα είναι διαταραχή που έχει την βάση της στον ψυχισμό. Τα αρνητικά μας συναισθήματα προσπαθούν να βρουν ανακούφιση στο φαγητό, στο τσιγάρο, ...
Πηγή iator.gr >>>
Το chowder είναι σούπα που πήζει ελαφρά με γάλα ή κρέμα γάλακτος. Fish chowder με φινόκιο και baby πατάτες Για 4 άτομα. Πρώτο μέλημα είναι να φτιάξουμε τον ζωμό: Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες, 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες και 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε ροδέλες. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν λίγο (δεν πρέπει να τσιγαριστούν, η φωτιά να είναι μέτρια), προσθέτουμε 2 μπακαλιαράκια και 1 κοκκινόψαρο, που τα έχουμε πριν κόψει, ώστε να χωρίσουμε τα κεφάλια και τις ουρές (τα σώματα θα βγουν νωρίτερα, ενώ τα κεφάλια και οι ουρές θα μείνουν στον ζωμό για όλη τη διάρκεια). Σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί και κατόπιν προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε τα υλικά να είναι εντελώς σκεπασμένα. Αρωματίζουμε με 1 δαφνόφυλλο και λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι και αλατίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά. Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Μόλις περάσουν τα πρώτα 20’ περίπου, αφαιρούμε τα σώματα των ψαριών, τα ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε το ψαχνό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και φροντίζουμε καθ’όλη τη διάρκεια του βρασμού να σκεπάζονται από νερό, γι’ αυτό συμπληρώνουμε σταδιακά. Σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από ψιλή σήτα, πιέζοντας τα λαχανικά και τα κόκαλα με μία κουτάλα για να αφήσουν όλες τις ουσίες τους. Πλένουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο. Σωτάρουμε ελαφρά για 4’, 12 μικρές πατατούλες με την φλούδα τους, κομμένες στα δύο, 1 φινόκιο ψιλοκομμένο και 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1,5 lt από τον ζωμό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15’, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην λιώσουν. Τότε προσθέτουμε το ψαχνό από τα ψάρια, 100 ml κρέμα γάλακτος και 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε να πήξει η σούπα ελαφρά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και ...
Πηγή in2life.gr >>>
Η πάβλοβα είναι ένα ένα εξαιρετικό γλυκό για απαιτητικούς ουρανίσκους και με αφορμή τη συνταγή που φτιάξαμε θυμήθηκα μία μικρή ιστορία που είχα διαβάσει για την ιστορία της. Λέγεται λοιπόν ότι ο σεφ Herbert Sachse, τη δεκαετία του 1930, είδε την πρίμα μπαλαρίνα της εποχής Anna Pavlova να χορεύει τη «Λίμνη των Κύκνων» και οι εκστατικές πιρουέτες της τον έκαναν να δημιουργήσει αυτό το γλυκό. Μόλις τελειώσαμε με το γλυκό, έφτασαν στην κουζίνα η Ελιάνα με τον Παναγιώτη. Φτιάξαμε μία σπιτική αντρική μάσκα περιποίησης και όπως βλέπετε τη δοκιμάσαμε κιόλας! #fairytales Χριστούγεννα σημαίνει παραμύθι! Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Ευγένιο Τριβιζά να μας μιλήσει για τις φανταστικές ιστορίες του και τους ήρωες που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές παιδιών. Είμαι πολύ χαρούμενη που τον συνάντησα και μιλήσαμε με αφορμή την Επιστροφή στην πραγματικότητα λοιπόν και θέλω να σας ενημερώσω για ένα super make up lesson! Η Bobbi Brown δίνει την ευκαιρία σε όσες θέλουν να μάθουν πως να μακιγιάρονται σωστά με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, το Face Chart! #myfacechart Στα stands της Bobbi Brown υπάρχουν ειδικά face charts που με τη βοήθεια της ειδικού μπορείς να σημειώσεις τα προϊόντα που σου ταιριάζουν καθώς και τον τρόπο που πρέπει να το βάλεις. Step by step το μακιγιάζ λοιπόν από την ειδικό στο σπίτι. Δοκιμάστε το για το γιορτινό μακιγιάζ! Η χρωματική παλέτα της Bobbi Brown είναι ικανή να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο απαιτητικές. Εμένα μου αρέσει πολύ το lip gloss, αφού έχει υπέροχη αίσθηση στα χείλη χωρίς να κολλάει. Έχω στη τσάντα μου μία nude απόχρωση για παν ενδεχόμενο μέσα στη μέρα… Επιστρέφοντας στο σπίτι από το γύρισμα γύριζε στο μυαλό η λίστα με τα δώρα των Χριστουγέννων. Για τους μικρούς είναι όλα πιο εύκολα. Με τους υπόλοιπους τι κάνω; Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα παίρνω ένα κερί από τη Jo Malone και ένα diffuser με την ίδια μυρωδιά για να μυρίζει όλη μέρα το σπίτι. Έχω εμμονή με τις όμορφες μυρωδιές όχι μόνο στα αρώματα αλλά και στο χώρο. Θέλω πάντα ο χώρος μου να έχει μία μυρωδιά που να με χαλαρώνει. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αυτά τα όμορφα κουτιά της Jo Malone θα με χαροποιούσαν ιδιαίτερα αν τα λάμβανα σαν δώρο κι έτσι πήρα μερικά για τα σπίτια των αγαπημένων μου φίλων. Διαφορετική μυρωδιά για τον καθένα ξεχωριστά, ανάλογα με τις προτιμήσεις και την προσωπικότητά του. Μίας και μιλάμε για δώρα, νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στη σημασία του «δούναι». Η πρωτοβουλία του Mega με το σύνθημα «Νοιάζομαι Μοιράζομαι» είναι μία από τις πιο απλές μορφές ένδειξης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Με αφορμή αυτή την ...
Πηγή jenny.gr >>>