Τι Είναι Η Δημιουργική Κουζίνα: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Η Δημιουργική Κουζίνα
Η δημιουργική κουζίνα είναι άρρηκτο κομμάτι της εξέλιξης της μαγειρικής. Αυτό είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται οι νέοι κι ανερχόμενοι chefs. Να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις κλασσικές βάσεις της μαγειρικής ώστε να εξελίσσουν τις συνταγές τους. Να μαθαίνουν, στην ουσία, να έχουν ανοιχτό το μυαλό τους κι ελεύθερη τη φαντασία τους. Προσωπικά μένω μεν σταθερός στις κλασσικές συνταγές που ταιριάζουν στην προσωπικότητά μου, προσθέτοντας κάθε φορά και μία “πρέζα” μοντέρνου! Ποιός θεωρείτε ότι είναι απαιτητικός πελάτης και ποιός «κακός»; Δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί πελάτες. Υπάρχουν απαιτητικοί πελάτες που ζητούν ιδιαίτερη προσοχή. Εκείνη τη στιγμή είναι που “ξυπνά” μέσα μας η αποφασιστικότητα να τους ικανοποιήσουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί να φερθούμε φυσιολογικά και να χαμογελάμε σε όσους βρίσκονται στην αίθουσα του εστιατορίου. Τότε κι ο απαιτητικός πελάτης θα μείνει αναμφισβήτητα ικανοποιημένος. Αυτή την περίοδο είστε chef και ιδιοκτήτης εστιατορίων σε πολλές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Ποιά είναι αυτά; Και ποια είναι η φιλοσοφία σας σε κάθε εστιατόριο; Εργάζομαι ως executive chef σ’ ένα πολυτελές εστιατόριο του Λιβάνου εδώ κι έξι χρόνια. Ακόμη συνεργάζομαι με την Compagnie ως σύμβουλος μαγειρικής στο Madelaine που βρίσκεται στο Al Kobar του Μπαχρέιν. Εκεί εργαζόμαστε στα πρότυπα των γαλλικών ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων και ζυθοποιείων. Επίσης έρχομαι μία φορά το μήνα στο lounge bar restaurant-Le Grand Balcon- του ξενοδοχείου στην Αθήνα. Κάθε χώρος έχει και διαφορετικές απαιτήσεις, οι οποίες ικανοποιούνται με διαφορετικές δημιουργίες. Αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο, οπότε πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύω τις δυνατότητες κάθε χώρου με τις δημιουργίες και τα πιάτα μου. Πέρα από αυτό, όμως, πρόκειται για μία δουλειά που με επιβραβεύει με εμπειρίες. Ποια είναι η ...