Τι Είναι Τα Βασικά Λαχανικά Για Τον Εγκέφαλο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Τα Βασικά Λαχανικά Για Τον Εγκέφαλο
Τα βασικά λαχανικά που είναι καλά για τον εγκέφαλο είναι το λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, και το σπανάκι. Φυσικά η λίστα είναι τεράστια αλλά ο κόσμος συνήθως αποφεύγει τα παραπάνω για διάφορους λόγους, όπως τη μυρωδιά. Τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη Ξεχνάτε πολύ τελευταία; Αυτό πιθανόν να οφείλεται σε έλλειψη ύπνου και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής σας, η φυσική δραστηριότητα και ορισμένες φορές, και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Υπάρχουν όμως τρόφιμα που παίζουν σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για την υγεία του εγκεφάλου και τη μνήμη. Οι καλύτερες δυναμικές τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη και τη δύναμη του εγκεφάλου έχουν ως εξής: Σολομός: είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθά στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του εγκεφάλου. Όσπρια και Φασόλια: αυτά τα τρόφιμα είναι μεγάλες πηγές σύνθετων υδατανθράκων που σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δίνει στον εγκέφαλο σταθερή παροχή γλυκόζης. Αυτά όχι μόνο βελτιώνουν τη μνήμη, αλλά και τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου. Μπρόκολο: μία δυναμική τροφή όχι μόνο για τον εγκέφαλο, αλλά και για όλο το σώμα. Είναι φορτωμένο με βιταμίνη Β, C, β-καροτένιο, ασβέστιο, βιταμίνη Κ, σίδηρο και φυτικές ίνες. Αυτά είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που εξαλείφουν τις και τα βαρέα μέταλλα που βλάπτουν τον εγκέφαλο. Οι παραπάνω τροφές ενθαρρύνουν επίσης τη σωστή ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Προσθέστε τις απαραίτητες βιταμίνες για τον εγκέφαλο Απαραίτητες Βιταμίνες Β όπως Β12, Β6 και φολικό οξύ έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το ποσοστό της ένωσης γνωστή ως . Το υψηλό επίπεδο αυτής της ένωσης μπορεί να οδηγήσει σε νοητικές βλάβες και εγκεφαλικό επεισόδιο. Μελέτες αποκάλυψαν ότι η ιδανική λήψη δόσης των βιταμινών αυτών μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά τη συρρίκνωση του εγκεφάλου. Για όλες τις χρήσιμες Βιταμίνες Β ! Προσθέστε αυτά τα τρόφιμα και βιταμίνες στην καθημερινή διατροφή σας και θα αυξήσετε σίγουρα την πιθανότητα να διατηρήσετε ένα υγιές εγκέφαλο για την υπόλοιπη ζωή σας!...
Πηγή akamptos.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Extra Παρθένο Ελαιόλαδο
Το extra παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα καλά λιπαρά. Πρόκειται για λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές στα κύτταρα και τις αρθρώσεις. Σύμφωνα με έρευνες, το ελαιόλαδο είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο και ορισμένα γνωστά αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, για να αποκομίσετε τα οφέλη του ελαιολάδου αρκούν 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Μήλα Ένα μήλο την ημέρα περιορίζει τα οιδήματα όλων των μορφών λόγω ενός φλαβονοειδούς που περιέχει, την κουερσιτίνη, η οποία περιέχεται και στη φλούδα του κόκκινου κρεμμυδιού. Η συγκεκριμένη ουσία περιορίζει επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών, καρδιακού επεισοδίου, Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και καρκίνου του προστάτη και των πνευμόνων. Προτιμήστε τα κόκκινα μήλα επειδή περιέχουν περισσότερα φλαβονοειδή. Μαύρη σοκολάτα Τα φλαβονοειδή που ...
Πηγή onmed.gr >>>
Τι Είναι Τα Αμπελόφυλλα Στη Μαγειρική
Τα αμπελόφυλλα είναι στην εποχή τους, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Αν χρησιμοποιούμε κληματόφυλλα στην άλμη, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βουτάμε σε καυτό νερό για 4 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα προσέχοντας να μη σχιστούν. Τα ξεπλένουμε αρκετές φορές και τα στραγγίζουμε. Αντιθέτως, τα φρέσκα κληματόφυλλα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε, έχοντας κόψει το κοτσανάκι ή μπορούμε να τα ζεματίσουμε, αν δεν είναι αρκετά χλωρά και τρυφερά. Τα κατεψυγμένα κληματόφυλλα θα πρέπει πρώτα να τα ξεπαγώσουμε καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ασκαλώνια για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε και το ρύζι, το οποίο τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και δύο φλιτζάνια νερό. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, χωρίς όμως να βράσει κανονικά και να πιει το νερό του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε τα μυρωδικά και το πιπέρι. Ξεχωρίζουμε τα κληματόφυλλα που είναι πολύ μικρά ή που είναι ακατάλληλα για ...
Πηγή govastileto.gr >>>
Τι Είναι Η Βιομηχανική Ντομάτα
Η βιομηχανική ντομάτα είναι συμβολαιακή γεωργία. Οι σπόροι ή τα φυτάρια δίδονται από τη βιομηχανία. Όταν δίδονται σπόροι, ο συμβαλλόμενος αγρότης ετοιμάζει τα φυτά του στις δικές του εγκαταστάσεις. Όταν προσφέρονται έτοιμα φυτάρια, αυτά δίδονται μέσω φυτωριακής επιχείρησης που αναλαμβάνει την παραγωγή τους. Στις εγκαταστάσεις του αγρότη, οι σπόροι στα μέσα του Φεβρουαρίου στρωματώνονται μέσα σε θερμοκήπιο σε τελλάρα- κιβώτια μέσα σε ένα απολυμασμένο εδαφικό ή συνθετικό μίγμα σε διάφορες αναλογίες από έδαφος, τύρφη, άμμο, βερμικουλίτη. Οι σπόροι φυτρώνουν ανάλογα τη θερμοκρασία και σε περίπου 10 με 12 ημέρες βρίσκονται στο στάδιο των δύο φύλλων-κοτυληδόνων. Στο στάδιο αυτό μεταφυτεύονται ατομικά σε μικρά γλαστράκια ή κυρίως σε κύβους εδάφους. Οι διαδικασίες και τεχνικές στρωμάτωσης και μεταφύτευσης σε κύβους χώματος απαιτούν λεπτούς χειρισμούς από έμπειρους εργαζόμενους για να υπάρχει επιτυχία. Ποικιλίες Ο συμβασιούχος καλλιεργητής βιομηχανικής ντομάτας δεν επιλέγει την ποικιλία που θα καλλιεργήσει. Αυτό το κάνει η βιομηχανία μεταποίησης ντομάτας. Όλοι οι σπόροι εισάγονται. Δεν γίνεται στη χώρα σποροπαραγωγή βιομηχανικής ντομάτας. Ορισμένες βιομηχανίες εισάγουν οι ίδιες από το εξωτερικό τους σπόρους και άλλες αγοράζουν από τις εταιρείες σπόρων που εδρεύουν στην Ελλάδα. Σε μερικές περιπτώσεις εισάγονται έτοιμα φυτά από την Ιταλία. Υπόψη ότι για τους σπόρους της βιομηχανικής ντομάτας υπάρχει κοινοτική επιδότηση 50% επί της αξίας αγοράς τους, για τις ομάδες παραγωγών. Υπάρχουν λίγες εγχώριες εταιρείες που διαθέτουν σπόρους βιομηχανικής τομάτας όπως η Άλφα Γεωργικά Εφόδια με τις ποικιλίες Calista, Tasha, Prinaly, η Agris με τις ποικιλίες Frisco, Tenorio, Titano, Rio Grande, η Σπύρου με τις ποικιλίες Zoom, Marutti, Hypill κλπ. Επιλογή ποικιλιών Για την επιλογή των ποικιλιών λαμβάνονται ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν παραγωγή υψηλής ποιότητας τοματοπολτού, χυμών, κονσερβών και αποφλοιωμένης τομάτας. Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά βιομηχανικής τομάτας είναι η υψηλή συμπύκνωση ( BRIX ) και χαμηλό pH της πούλπας των καρπών. Ακόμη η ομοιόμορφη ωρίμανση με κόκκινο χρώμα των καρπών χωρίς άγουρα τμήματα, εύκολη απόσπαση του ποδίσκου κατά την ωρίμανση, συνεκτικότητα των ώριμων και υπερώριμων καρπών, ανθεκτικότητα των υπερώριμων καρπών στο σκάσιμο, στη συμπίεση-σύνθλιψη. Επί πλέον οι ποικιλίες βιομηχανικής ντομάτας πρέπει να έχουν υψηλές αποδόσεις, να είναι καλά προσαρμοσμένες στις συνθήκες καλλιέργειάς τους και να είναι ανθεκτικές στις καταπονήσεις, σε εχθρούς και ασθένειες. Εάν η συλλογή των καρπών της ντομάτας προβλέπεται να γίνει σταδιακά τότε η ποικιλία πρέπει να παρουσιάζει σταδιακή ωρίμανση των καρπών, για ευκολία συλλογής και παραδόσεων στο εργοστάσιο. Αντίθετα για ποικιλίες που προορίζονται για συλλογή σε ένα ‘χέρι’ με μηχανική συλλογή ή με τα χέρια απαιτείται υψηλός βαθμός ταυτόχρονης ωρίμανσης των καρπών. Φύτευση στο αγρό Τα φυτά φυτεύονται είτε με φυτευτική μηχανή, οπότε είναι σχεδόν γυμνόριζα, είναι με τον κύβο χώματος με το χέρι. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 125 εκ. μεταξύ των σειρών και 40 εκ των φυτών μεταξύ τους επί των σειρών. Συνήθως πριν από τη φύτευση προηγείται εγκατάσταση του αρδευτικού συστήματος με σταγόνες. Επί των γραμμών απλώνεται μαύρο πλαστικό και γίνονται τρύπες ανά 40 εκ. για τη φύτευση. Το μαύρο πλαστικό επιβαρύνει το κόστος της καλλιέργειας, όμως δεν αφήνει να αναπτυχθούν τα ζιζάνια και αποφεύγεται χημική ζιζανιοκτονία. Ακόμη μειώνει τις απώλειες του νερού και έτσι έχουμε οικονομία στην άρδευση. Μετά την εγκατάσταση των παραπάνω ακολουθεί η φύτευση των φυτών που βρίσκονται σε κύβους χώματος. Καλλιεργητικές φροντίδες Οι βασικές φροντίδες είναι το σωστό πότισμα, ώστε να μη διψάσουν τα φυτά, η επιφανειακή λίπανση σε δόσεις, η καταπολέμηση των ζιζανίων που αναπτύχθηκαν μεταξύ των γραμμών και οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών. Για την επιφανειακή λίπανση χρειάζονται περίπου 30 με 35 μονάδες αζωτούχου λιπάσματος που δίδεται σε δύο ή τρεις δόσεις και με τη μορφή νιτρικής αμμωνίας, ή νιτρικής ασβεστούχου αμμωνίας ή νιτρικού μαγνησίου, ανάλογα την οξύτητα και τις ανάγκες του εδάφους. Τα ζιζάνια μεταξύ των γραμμών καταστρέφονται με φρέζα μικρού πλάτους. Την καλλιέργεια της ντομάτας απειλούν πολλοί εχθροί και ασθένειες. Οι κυριότεροι είναι ο περονόσπορος και οι κάμπιες που προσβάλλουν τους καρπούς, ιδιαίτερα το πράσινο σκουλήκι. Ανάλογα τις προσβολές, από τον περονόσπορο και το σκουλήκι και ενδεχομένως από μελίγκρες, βοτρύτιδα, αλευρώδεις, κλπ γίνονται περίπου 6 με 7 ψεκασμοί, κυρίως προληπτικοί με χαλκούχα, είτε θεραπευτικοί με διάφορα εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα σκευάσματα. Συλλογή Οι καρποί της επιτραπέζιας ντομάτας συλλέγονται όταν αλλάζει το χρώμα της επιδερμίδας από πράσινο σε κόκκινο. Αντίθετα οι καρποί της βιομηχανικής τομάτας συλλέγονται όταν έχουν γίνει πλήρως κόκκινοι, αλλά διατηρούνται σφικτοί με συνεκτική σάρκα, ώστε να υποστούν χωρίς αβαρίες τη συλλογή, μεταφορά τους στο εργοστάσιο και προκαταρκτικούς χειρισμούς πριν την μεταποίησή τους, όπως πλύσιμο, κλπ. Όταν η συλλογή γίνεται με τα χέρια, η ποιότητα των καρπών είναι ανώτερη επειδή μπορεί να γίνει αρχική διαλογή και να συλλεχθούν μόνο οι ώριμοι και ακέραιοι καρποί χωρίς τραύματα και προσβολές από εχθρούς και ασθένειες. Αντίθετα με τη συλλογή με συλλεκτική μηχανή, οι συλλεγόμενοι καρποί χρειάζονται σημαντική διαλογή στο εργοστάσιο. Μικρά μυστικά για μεγάλες ...
Πηγή agronews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017