Τι Είναι Το Κάρδαμο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το κάρδαμο είναι ένα πολύ γνωστό υποκατάστατο του άλατος καθότι η γεύση του είναι διαφορετική από τις παραπάνω επιλογές και μάλιστα πολύ ισχυρή. 7. Πιπέρι καγιέν : Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι ή αλλιώς καγιέν είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο επίσης. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ισπανική, Μεξικάνικη και Ινδική κουζίνα και δίνει μία ζεστή και πικάντικη γεύση. 8. Φύλλα δάφνης : Tα φύλλα δάφνης προσθέτουν γεύση στα όσπρια αλλά και στα φαγητά με βάση το κρέας. Είναι ένα συστατικό που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη γεύση των τροφίμων. Αρκεί μόνο να σκεφθείτε τι γεύση θα είχαν παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας όπως οι φακές και το κοκκινιστό χωρίς την προσθήκη δαφνόφυλλων. 9. Θυμάρι : To θυμάρι ή αλλιώς θρούμπι είναι το φυτό των μεσογειακών χωρών που μπαίνει σε διάφορα φαγητά και ως αρωματικό αλλά και λόγω των αντιτοξικών ιδιοτήτων που έχει. Προσοχή Όλες οι παραπάνω επιλογές μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σερ καλύτερη υγεία . Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή καθώς η συνεχής και αλόγιστη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους ανθρώπους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε αλλαγή στη φαρμακευτική σας αγωγή. ΠΗΓΗ: invitromagazine....
Πηγή healthynews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Σουτζούκ Λουκούμ
Το σουτζούκ λουκούμ είναι ένα εύγευστο σφιχτοδεμένο μακρόστενο μεγάλο λουκούμι που περιέχει ζάχαρη, γλυκόζη, νισεστέ, νερό και καρύδια (δεμένα σε σπάγκο). Βγαίνει δε σε διάφορα αρώματα (π.χ. τριαντάφυλλο, μούστο, γαρίφαλο, κανέλα, περγαμόντο, κλπ). Το σουτζούκ λουκούμ σχηματικά μοιάζει με λουκάνικο. Το κολλώδες μείγμα του παραπέμπει σε λάβα. Τα καρύδια που περιέχει είναι αφροδισιακή τροφή. Ως γλυκαντική ουσία μπορεί να υποβοηθήσει την έλλειψη ζαχάρου που μπορεί να αισθανθεί κάποιος. Τούρτες, βουτήματα, γλυκά, τσουρέκια, σουτζουκ λουκουμ. Ανατολή Βιοτεχνία Σιροπιαστών Γλυκών Θεσσαλονίκη Η βιοτεχνία σιροπιαστών “Ανατολή” η οποία εδρεύει στη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης 32 - Περαία στην Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2005 από τον Ευστράτιο Μανίκα, ζαχαροπλάστη, με τεράστια εμπειρία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής . Από το 1974 ασχολείται ανελειπώς με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και με ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια στα γλυκά ταψιού - παραδοσιακά σιροπιαστά. Η βιοτεχνία σιροπιαστών “Ανατολή” μεταφέρθηκε το 2014 σε νέες,σύνχρονες εγκαταστάσεις όπου τηρούνται απόλυτα όλες οι νέες υγειονομικές διατάξεις πιστοποίησης τροφίμων HACCP. EN ISO 2200:2005 Δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη, στον ευρύτερο νομό, στους όμορους νομούς και τα δύο τελευταία χρόνια με εξαγωγές. Με σεβασμό στην παράδοση και μεράκι, αλλά και με νέες τεχνοτροπίες που αποκτήθηκαν από διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια σε χώρες της Ανατολής, στην βιοτεχνία “Ανατολή” παρασκευάζονται σιροπιαστά γλυκά με αγνά υλικά, ώστε να σας προσφέρει μοναδικές και ποιοτικές γεύσεις. Οι αυθεντικές γεύσεις, η άριστη ποιότητα σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων πολύ σύντομα καθιέρωσαν την βιοτεχνία “Ανατολή” στην Θεσσαλονίκη. Προϊόντα Πιστοποίηση Η βιοτεχνία σιροπιαστών “Ανατολή” απευθύνεται σε ζαχαροπλαστεία - αρτοζαχ/στεια και πρατήρια, σε εστιατόρια, ταβέρνες, μονάδες εστίασης, catering, ξενοδοχεία και σε αντιπροσώπους άλλων νομών. Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε χονδρική και λιανική πώληση. Στόχος της βιοτεχνίας σιροπιαστών είναι να σας προσφέρει μοναδικά προϊόντα και να ανταποκρίνεται πάντα στις σύγχρονες απαιτήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας. Βιοτεχνία Σιροπιαστών Γλυκών Θεσσαλονίκη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης 32 - Περαία, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2392027555 E-mail: glika.anatolis@yahoo....
Πηγή 4ty.gr >>>
Η αρμπαρόριζα: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Εχει μία μέση περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο 0,15%. Εχει μία μέση παραγωγή 150 κιλών ανά στρέμμα ξηρά φύλλα. Το θυμάρι: είναι πολυετές ποώδες φυτό των θερμότερων αλλά και ψυχρότερων περιοχών. Είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στην παραγωγή καλλυντικών, αλλά και στην ομοιοπαθητική. Περιέχει 1,5-3,4% αιθέριο έλαιο. Ο μάραθος ή φινόκιο: Ο μάραθος είναι ένα ποώδες φυτό που έχει ύψος 0,5-1,5 μέτρο του οποίου τα φύλλα μοιάζουν πολύ με τον άνηθο. Το φινόκιο πέρα από το μαγείρεμα τρώγεται και ωμό σε σαλάτες. Από τα σπέρματά του, παράγεται με απόσταξη ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην ποτοποιία, την αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Η δάφνη: Είναι ένα αειθαλές δέντρο. Τα φύλλα της συγκομίζονται στις αρχές του φθινοπώρου. Τα φύλλα της περιέχουν 2,7-3% αιθέριο έλαιο. Τα φύλλα και τα άνθη της χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα σε φαγητά. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία Η θρούμπα: είναι πολυετής θάμνος. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα και τα άνθη σαν ξηρή δρόγη σαν άρτυμα. Επίσης παράγεται αιθέριο έλαιο στην αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. —Οι κατηγορίες των προϊόντων Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα με βάση τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τα οποία διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: 1. Τα διατροφικά – φαρμακευτικά. Είναι προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούν φαρμακευτικά εκχυλίσματα φυτικής ή ζωικής προέλευσης. 2. Τα διαιτητικά συμπληρώματα. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος συμπληρωμάτων διατροφής και συμπεριλαμ βάνονται στις υγιεινές τροφές. Στις ανεπτυγμένες χώρες αποτελούν μερικά από τα πλέον προσοδοφόρα τμήματα της μη συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγοράς. 3. Τα βοτανικά φάρμακα. Υπάρχουν πολλά σκευάσματα που παράγονται από παραδοσιακούς φυτοθεραπευτές, αλλά και φάρμακα που υπάρχουν σε φαρμακεία που έχουν άδεια πωλήσεως φαρμάκων. Υπάρχουν σε μορφή κάψουλας, σιροπιών κλπ. 4. Τα βοτανικά τσάγια και ροφήματα. Εχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση στις ανεπτυγμένες χώρες. Δεν θεωρούνται φαρμακευτικά προϊόντα και δεν απαιτούνται ειδικές εγκρίσεις για την εμπορική τους κυκλοφορία. 5. Τα φυτικά φάρμακα. Είναι φάρμακα που έχουν ως βάση τους χημικές ουσίες που προέρχονται από τα βότανα. Διατίθενται με συνταγή γιατρού. Στα περισσότερα από τα 150 είδη συνταγογραφούμενων φαρμάκων το 18% είναι φυτικής προέλευσης. 6. Τα αρωματοθεραπευτικά έλαια. Είναι αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται περισσότερο για θεραπευτικούς σκοπούς παρά στη βιομηχανία των αρωμάτων. —Κόστος της καλλιέργειας Το κόστος εγκατάστασης των αρωματικών φυτών, λαμβάνοντας υπόψη μία μέση πυκνότητα 4.000 φυτών το στρέμμα και ένα κόστος φυτού 0,15-0,25 ευρώ, ανέρχεται σε 600-1.000 ευρώ. Η ακαθάριστη πρόσοδος ανέρχεται σε 600-1.200 ευρώ το στρέμμα. Στην περίπτωση που η καλλιέργεια είναι βιολογική μπορεί να δώσει 40-60% μεγαλύτερη ακαθάριστη πρόσοδο. Πολύ μεγάλες προοπτικές ανοίγονται για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών στη χώρα μας, με την επιδότησή τους σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (εγκατάσταση καλλιέργειας, αγορά γεωργικών μηχανημάτων, αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για τη μεταποίηση των αρωματικών φυτών όπως είναι τα ξηραντήρια, ο εξοπλισμός παραγωγής αιθερίων ελαίων κλπ.). —Τι προσέχουμε στην καλλιέργεια των φαρμακευτικών φυτών Η καλλιέργεια φυτών με φαρμακευτικές ιδιότητες δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές από εκείνη των γεωργικών ή των διακοσμητικών φυτών. Η καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της συλλογής δρογών από τα άγρια φυτά. Οι εδαφολογικές συνθήκες, ο φωτισμός, η υγρασία και οι ασθένειες, ελέγχονται ευκολότερα σε συνθήκες καλλιέργειας, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Η συγκομιδή διευκολύνεται, εφόσον τα φυτά βρίσκονται στο ίδιο σχεδόν στάδιο ανάπτυξης και είναι συγκεντρωμένα σε μικρότερη έκταση, ενώ η επεξεργασία του φυτικού υλικού μετά τη συγκομιδή, καθίσταται ευκολότερη. Η ανάπτυξη των φυτών καθώς και η περιεκτικότητά τους σε φαρμακολογικές δραστικές ενώσεις επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και, ως εκ τούτου, για τη βέλτιστη απόδοση μιας καλλιέργειας απαιτείται η ακριβής γνώση της επίδρασης των παραγόντων αυτών κατά περίπτωση. Οι διάφοροι παράγοντες διακρίνονται σε εξωγενείς, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες και σε ενδογενείς, όπως τα γονίδια. Προσοχή: Γενικώς, τα φυτά δεν προσαρμόζονται εύκολα σε δραστικές αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών, ενώ ευδοκιμούν σε συνθήκες πανομοιότυπες με εκείνες στις οποίες αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξελικτικής τους πορείας. Το έδαφος είναι ένας από τους σημαντικότερους εξωγενείς παράγοντες που πρέπει να προσέξει ένας καλλιεργητής φαρμακευτικών φυτών γιατί οι φυσικές και οι χημικές του ιδιότητες είναι δυνατόν να ποικίλουν ευρύτατα. Τα φυτά απορροφούν θρεπτικά άλατα και νερό από το έδαφος μέσω των λεπτών τριχιδίων των ριζών. Ως εκ τούτου, το έδαφος δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα συμπαγές, ώστε οι ρίζες να το διαπερνούν εύκολα και να εξαπλώνονται ικανοποιητικά. Γενικώς, το έδαφος πρέπει να προετοιμάζεται κατάλληλα, ώστε να διευκολύνεται η ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Συμβουλή: Η αυξημένη περιεκτικότητα του εδάφους σε ασβέστιο αποτελεί ευνοϊκό στοιχείο στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο επηρεάζει σημαντικά το pH του εδάφους ειδικά σε εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία. Ένα άλλο στοιχείο που είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζει ο καλλιεργητής για την καλλιέργεια του εκάστοτε φαρμακευτικού φυτού είναι ο χρόνος συγκομιδής και συλλογής. Η ποσότητα του επιθυμητού συστατικού δεν είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός φυτού και συνεπώς το στάδιο κατά το οποίο αυτό συλλέγεται είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων. —Κανόνες για τη συγκομιδή των φαρμακευτικών φυτών Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που ακολουθούνται για τον κατάλληλο χρόνο συγκομιδής των φαρμακευτικών φυτών. Αυτοί είναι οι εξής: Ρίζες και ριζώματα συλλέγονται κατά το τέλος της περιόδου βλαστήσεως, δηλαδή συνήθως κατά το φθινόπωρο. Συνήθως ακολουθεί καθαρισμός τους από χώματα και άμμο. Ο φλοιός συλλέγεται την άνοιξη γιατί τότε είναι η εποχή που παρουσιάζεται η μέγιστη δραστηριότητα του καμβίου. Φύλλα και πόες συλλέγονται κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Τα άνθη συλλέγονται συνήθως όταν έχουν αναπτυχθεί πλήρως Καρποί και σπέρματα συλλέγονται όταν έχουν ωριμάσει. Πηγές , Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Το Απλό Γιαούρτι
Το απλό γιαούρτι είναι φτωχό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Προτιμήστε το πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά αλλά όχι το 0%, το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι δεν χορταίνει και μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφών. Μηλόξυδο Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή σε ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τις λιγούρες. Λεμόνια Με μηδέν θερμίδες, ο χυμός λεμόνι είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το ψάρι ή τα βραστά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια φέτα λεμόνι στο νερό για να κόψετε την όρεξή σας και να μειώσετε τις λιγούρες. Παγωμένη μπανάνα Βάλτε τις μπανάνες στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν φτιάξτε ένα θρεπτικό κρεμώδες επιδόρπιο. Μπορείτε επίσης να την χτυπήσετε με λίγο γάλα και να φτιάξετε ένα smoothie με λίγες θερμίδες. Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κάλιο και φυτικές ίνες. Αλεύρι αμυγδάλου Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλεύρι χωρίς γλουτένη στις συνταγές σας. Έχει τετραπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προκαλεί διπλάσιο αίσθημα κορεσμού. Άγλυκο κακάο σε σκόνη Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κακάο στα smoothies και το γιαούρτι και θα νιώσετε ότι τρώτε κάτι γλυκό με μόλις 12 επιπλέον θερμίδες. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε συχνά κακάο τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ. Σολομός σε κονσέρβα Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους....
Πηγή gimnastirio.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016