Τι Είναι Το Υψηλό Αλκοόλ : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το υψηλό αλκοόλ είναι καταλυτικό. Η αρωματικότητα κλειστή και χαμηλή. Έχει σίγουρα να παίξει το ρόλο του σε ένα χαρμάνι, μόνο του όμως θα στεκόταν πολύ δύσκολα.Ακρωτήρι (14.5%abv)Το πιο «θαλασσινό» από όλα τα κρασιά. Το φρούτο πλαισιώνεται έντονα από ιώδιο, αλάτι και πέτρα σε μύτη και στόμα, όπου και η ένταση και η οξύτητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Αν είχε λίγο χαμηλότερο αλκοόλ θα στεκόταν τέλεια και μόνο του.Η γενική ετυμηγορία ήταν εξαιρετικά θετική. Τα «7 Χωριά» είναι μια σπουδαία προσπάθεια που αναδεικνύει έμπρακτα το μεγαλείο του Ασύρτικου και του αμπελώνα της Σαντορίνης. Υπάρχει λόγος που τα κρασιά πωλούνται ως «σετ» και όχι χωριστά, και έτσι ακριβώς πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς: συγκριτικά και το ένα δίπλα στο άλλο. Επί της ουσίας, τα «7 Χωριά» έχουν πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τον έμπειρο οινόφιλο και αξίζουν συγχαρητήρια στον Πάρι Σιγάλα, τόσο για τη σύλληψη της ιδέας, όσο και για την υλοποίησή της.Τα «7 Χωριά» από το Κτήμα Σιγάλα είναι όλα κρασιά από 100% σταφύλι της ποικιλίας Ασύρτικο και φέρουν την ένδειξη ΠΟΠ Σαντορίνη. Διατίθενται από επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης στην ενδεικτική τιμή των €170 (για όλο το σετ)....
Πηγή in2life.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Τηνιακοί Αμπελώνες
Οι Τηνιακοί Αμπελώνες είναι από τις ελάχιστες ελληνικές επωνυμίες που έχουν εισέλθει στους καταλόγους των εστιατορίων του διάσημου γάλλου σεφ Αλέν Ντικάς σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η Τ-Oinos αριθμεί δύο ετικέτες λευκής, τρεις κόκκινης και μια ροζέ ποικιλίας τηνιακού κρασιού. Πρόσφατα, οι Τηνιακοί Αμπελώνες άρχισαν συνεργασία με τον φημισμένο διεθνώς οινολόγο Stephane Derenoncourt, γνωστό από τη συνεργασία του με τον Φράνσις Φορντ ...
Πηγή tanea.gr >>>
Ποιό Είναι Το Μεγάλο Πλεονέκτημα Της Σταφίδας
Το μεγάλο πλεονέκτημα της σταφίδας είναι ότι καταναλώνεται μαζί με τον φλοιό της. Ο φλοιός της είναι πλήρης ανθοκυανινών που είναι οι χρωστικές που δίνουν το σκούρο κόκκινο χρώμα στις σταφίδες και άλλων πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών. (φλαβονοειδή, προανθοκυανιδίνες, προκυανιδίνες, ρεσβερατρόλη) των οποίων η δράση συνοψίζεται σε: Αντιοξειδωτική δράση (προστασία της LDL, της κακή χοληστερόλης δηλαδή, από οξείδωση που την κάνει ακόμα πιο βλαβερή μιας και αυξάνει την ικανότητά της να αποτίθεται στα τοιχώματα των αγγείων ― ελάττωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς ― μείωση αθηρωματικής πλάκας ― μείωση κινδύνου καρδιοπαθειών Αντιμικροβιακή δράση. Αγγειοδιασταλτική δράση δια μέσου της παραγωγής ενδοκυτταρικού ΝΟ (Το νιτρικό οξείδιο είναι ένα αέριο που μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ των κυττάρων. Από τις βασικές λειτουργίες του είναι να στέλνει το μήνυμα στα λεία μυϊκά κύτταρα των αρτηριών να χαλαρώσουν. Το ΝΟ ελευθερώνεται από το ενδοθήλιο και κατευθύνεται στο εσωτερικό της αρτηρίας προκαλώντας χαλάρωση. Έτσι οι αρτηρίες διαστέλλονται και ρυθμίζεται η πίεση του αίματος). Αντιαλλεργικές ιδιότητες. Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος. Προστασία του DNA από ενδοκυτταρικές προσβολές. Άλλα κλινικά αποτελέσματα δείχνουν ότι, η κατανάλωση της σταφίδας βοηθά στη ρύθμιση (σημαντική ελάττωση) της διαστολικής πίεσης. Ημερήσια Καθημερινή Εφημερίδα της Ηλείας Η ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2002 και εδρεύει στον Πύργο Ηλείας. Από το 2002 μέχρι σήμερα κυκλοφορεί αδιάλειπτα έχοντας συμπληρώσει 14 χρόνια ενεργούς και δυναμικής παρουσίας στον Περιφερειακό τύπο....
Πηγή protinews.gr >>>
Ποιές Είναι Οι Άριστες Θερμοκρασίες Ανάπτυξης Ντομάτας
Οι άριστες θερμοκρασίες ανάπτυξης είναι τη νύχτα 17ο με 19οC και την ημέρα 23ο με 28οC. Η βιομηχανική τομάτα μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία σε πλήθος εδαφών, αλλά αποδίδει καλύτερα σε εδάφη με σταθερή δομή, καλή στράγγιση αλλά να κρατάνε υγρασία και να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι τα αμμοπηλώδη. Τα ελαφρά αμμώδη εδάφη δίδουν πρώιμη παραγωγή, όμως χρειάζονται περισσότερα ποτίσματα και άφθονη λίπανση. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα βαριά πηλώδη εδάφη. Το άριστο pH του εδάφους για τη τομάτα είναι 6 έως 6,5 όμως αποδίδει ικανοποιητικά και μέχρι 7,5. Προετοιμασία του αγρού Η καλλιέργεια του εδάφους ξεκινά το φθινόπωρο αμέσως μετά το πέρας της προηγούμενης φυτείας με βαθύ άροτρο ή καλλιεργητές για καταστροφή και παράχωμα των υπολειμμάτων. Σε ορισμένα εδάφη είναι χρήσιμη η υπεδάφια κατεργασία για καλύτερη διήθηση και στράγγιση του νερού. Την άνοιξη το χωράφι καλλιεργείται με περιστρεφόμενους δίσκους επειδή εξασφαλίζεται πιο ομοιόμορφη κατεργασία και λιγότερο κίνδυνο καταστροφής της δομής του εδάφους από τη συμπίεση. Κατά την κατεργασία προστίθεται η βασική λίπανση. Αυτή υπολογίζεται πάντοτε βάσει στοιχείων από ανάλυση εδάφους. Για μια μέση κατάσταση καλλιέργειας βιομηχανικής ντομάτας χρειάζονται περίπου 35 μονάδες αζώτου, 20 μονάδες φωσφόρου, 30 μονάδες καλίου και 6 μονάδες μαγνησίου. Στη γεωργική πρακτική για τη βασική λίπανση προστίθενται στο έδαφος κατά στρέμμα 100 κιλά λιπάσματος τύπου 16-20-0 και 50 κιλά καλιομαγνήσιο. Παραγωγή φυταρίων Η βιομηχανική ντομάτα είναι συμβολαιακή γεωργία. Οι σπόροι ή τα φυτάρια δίδονται από τη βιομηχανία. Όταν δίδονται σπόροι, ο συμβαλλόμενος αγρότης ετοιμάζει τα φυτά του στις δικές του εγκαταστάσεις. Όταν προσφέρονται έτοιμα φυτάρια, αυτά δίδονται μέσω φυτωριακής επιχείρησης που αναλαμβάνει την παραγωγή τους. Στις εγκαταστάσεις του αγρότη, οι σπόροι στα μέσα του Φεβρουαρίου στρωματώνονται μέσα σε θερμοκήπιο σε τελλάρα- κιβώτια μέσα σε ένα απολυμασμένο εδαφικό ή συνθετικό μίγμα σε διάφορες αναλογίες από έδαφος, τύρφη, άμμο, βερμικουλίτη. Οι σπόροι φυτρώνουν ανάλογα τη θερμοκρασία και σε περίπου 10 με 12 ημέρες βρίσκονται στο στάδιο των δύο φύλλων-κοτυληδόνων. Στο στάδιο αυτό μεταφυτεύονται ατομικά σε μικρά γλαστράκια ή κυρίως σε κύβους εδάφους. Οι διαδικασίες και τεχνικές στρωμάτωσης και μεταφύτευσης σε κύβους χώματος απαιτούν λεπτούς χειρισμούς από έμπειρους εργαζόμενους για να υπάρχει επιτυχία. Ποικιλίες Ο συμβασιούχος καλλιεργητής βιομηχανικής ντομάτας δεν επιλέγει την ποικιλία που θα καλλιεργήσει. Αυτό το κάνει η βιομηχανία μεταποίησης ντομάτας. Όλοι οι σπόροι εισάγονται. Δεν γίνεται στη χώρα σποροπαραγωγή βιομηχανικής ντομάτας. Ορισμένες βιομηχανίες εισάγουν οι ίδιες από το εξωτερικό τους σπόρους και άλλες αγοράζουν από τις εταιρείες σπόρων που εδρεύουν στην Ελλάδα. Σε μερικές περιπτώσεις εισάγονται έτοιμα φυτά από την Ιταλία. Υπόψη ότι για τους σπόρους της βιομηχανικής ντομάτας υπάρχει κοινοτική επιδότηση 50% επί της αξίας αγοράς τους, για τις ομάδες παραγωγών. Υπάρχουν λίγες εγχώριες εταιρείες που διαθέτουν σπόρους βιομηχανικής τομάτας όπως η Άλφα Γεωργικά Εφόδια με τις ποικιλίες Calista, Tasha, Prinaly, η Agris με τις ποικιλίες Frisco, Tenorio, Titano, Rio Grande, η Σπύρου με τις ποικιλίες Zoom, Marutti, Hypill κλπ. Επιλογή ποικιλιών Για την επιλογή των ποικιλιών λαμβάνονται ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν παραγωγή υψηλής ποιότητας τοματοπολτού, χυμών, κονσερβών και αποφλοιωμένης τομάτας. Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά βιομηχανικής τομάτας είναι η υψηλή συμπύκνωση ( BRIX ) και χαμηλό pH της πούλπας των καρπών. Ακόμη η ομοιόμορφη ωρίμανση με κόκκινο χρώμα των καρπών χωρίς άγουρα τμήματα, εύκολη απόσπαση του ποδίσκου κατά την ωρίμανση, συνεκτικότητα των ώριμων και υπερώριμων καρπών, ανθεκτικότητα των υπερώριμων καρπών στο σκάσιμο, στη συμπίεση-σύνθλιψη. Επί πλέον οι ποικιλίες βιομηχανικής ντομάτας πρέπει να ...
Πηγή agronews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017