-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Απλό Γιαούρτι
Το απλό γιαούρτι είναι φτωχό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Προτιμήστε το πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά αλλά όχι το 0%, το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι δεν χορταίνει και μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφών. Μηλόξυδο Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή σε ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τις λιγούρες. Λεμόνια Με μηδέν θερμίδες, ο χυμός λεμόνι είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το ψάρι ή τα βραστά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια φέτα λεμόνι στο νερό για να κόψετε την όρεξή σας και να μειώσετε τις λιγούρες. Παγωμένη μπανάνα Βάλτε τις μπανάνες στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν φτιάξτε ένα θρεπτικό κρεμώδες επιδόρπιο. Μπορείτε επίσης να την χτυπήσετε με λίγο γάλα και να φτιάξετε ένα smoothie με λίγες θερμίδες. Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κάλιο και φυτικές ίνες. Αλεύρι αμυγδάλου Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλεύρι χωρίς γλουτένη στις συνταγές σας. Έχει τετραπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προκαλεί διπλάσιο αίσθημα κορεσμού. Άγλυκο κακάο σε σκόνη Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κακάο στα smoothies και το γιαούρτι και θα νιώσετε ότι τρώτε κάτι γλυκό με μόλις 12 επιπλέον θερμίδες. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε συχνά κακάο τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ. Σολομός σε κονσέρβα Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους....
Πηγή gimnastirio.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα τουρσί είναι ωμά λαχανικά ψημένα σε χυμό από ξύδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν μεγάλο μικροβιακό περιεχόμενο, που ενισχύει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. (120 θερμίδες / 100 γραμ.) Οι ελιές είναι ενισχυμένες σε αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες, λινολεϊκό οξύ, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και ποικιλία θρεπτικών στοιχείων, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος και οδηγούν σε αποτοξίνωση τον οργανισμό. (6 τεμάχια = 50 θερμίδες) Το γλύκισμα της ημέρας είναι ο γνωστός σε όλους χαλβάς. Βασικό συστατικό του είναι το ταχίνι που προέρχεται από την πολτοποίηση του σουσαμιού, το οποίο είναι φορτωμένο με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία αλλά και φυτοστερόλες. Δεν περιέχει χοληστερόλη αλλά απαραίτητα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα καθώς και φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Να σημειωθεί πως η συχνή αλλά ελεγχόμενη κατανάλωσή του μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. (300 θερμίδες / 100 γραμ.) Επειδή αυτή ημέρα είναι η πρώτη της μεγάλης νηστείας των χριστιανών, περιλαμβάνει τροφές με πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, ώστε από την αρχή της να προμηθεύεται ο οργανισμός τις αναγκαίες πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που θα στερηθεί με την μακροχρόνια αποφυγή γαλακτοκομικών, κρέατος, ψαριού, αβγών και ελαιολάδου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η νηστεία αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους αποτοξίνωσης του σώματος, αλλά μην πέσουμε στην παγίδα της αυξημένης κατανάλωσης νηστίσιμων πιάτων προκειμένου να επέλθει ο ίδιος κορεσμός με ένα γεύμα πλούσιο σε ζωικές πρωτεΐνες, καθώς θα οδηγηθούμε ταχύτατα σε αύξηση βάρους....
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Η Μεσογειακή Διατροφή Για Την Αντιμετώπιση Του Προδιαβήτη
Η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη για την αντιμετώπιση του προδιαβήτη. 3. Να γυμνάζεστε συστηματικά. Χρειάζεστε 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα για να μειώσετε τα επίπεδα του σακχάρου που κυκλοφορούν στο αίμα σας. Το σάκχαρο είναι το κύριο καύσιμο που χρησιμοποιούν οι μύες για να κινούνται και έτσι όσο πιο δραστήριοι είστε τόσο θα μειώνεται. Ποιες ασκήσεις χρειάζεστε; Και οι αεροβικές και οι ασκήσεις αντίστασης (για δύναμη) σας είναι απαραίτητες. Ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, διαλέξτε τι θα κάνετε. Αν είστε αγύμναστοι ή έχετε χρόνια να ασκηθείτε, συμβουλευθείτε πρώτα τον γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση, το περπάτημα είναι μια φυσική δραστηριότητα που βοηθά υγιείς και ασθενείς. 4. Προσέξτε τον τρόπο ζωής σας. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα μειώσουν το στρες σας, καθώς και ο καλός ύπνος είναι φίλος σας στην προσπάθεια που κάνετε. Αν δείτε ότι τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τα προηγούμενα δεν αποδίδουν, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Μπορεί να χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή. Το σημαντικό είναι να κάνετε σταδιακά, μικρές αλλαγές που δεν θα υπονομεύσουν την προσπάθειά σας. Τι είναι Ο προδιαβήτης, που αλλιώς είναι γνωστός ως διαταραγμένη αντοχή στη γλυκόζη, είναι μία διαταραχή του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα κατά την οποία τα επίπεδά της είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό αλλά όχι ακόμα τόσο υψηλά ώστε να θεωρηθούν διαβήτης. Έτσι, τα επίπεδα του σακχάρου όταν κάποιος είναι νηστικός (γλυκόζη νηστείας) είναι 100-125 mg/dl, τα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (συμβολίζεται HbA1c και δείχνει την κατάσταση του σακχάρου κατά τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες) κυμαίνονται μεταξύ 5,7% και 6,4%, ενώ η καμπύλη σακχάρου δείχνει ότι 2 ώρες μετά το φαγητό (μεταγευματική γλυκόζη) το άτομο έχει σάκχαρο μεταξύ 140 και 199 mg/dl. Στον αντίποδα, ο πλήρης διαβήτης έχει τιμές γλυκόζης νηστείας από 126 mg/dl και πάνω, HbA1c από 6,5% και πάνω, και μεταγευματική γλυκόζη από 200 mg/dl και πάνω. Ο προδιαβήτης δεν έχει σαφή συμπτώματα, αν και μερικοί ασθενείς παρουσιάζουν μερικές από τις εκδηλώσεις του πλήρους διαβήτη (π.χ. πολυδιψία ή πολυφαγία). Το άτομο με προδιαβήτη πρέπει να ελέγχει το σάκχαρό του με τις παραπάνω εξετάσεις κάθε 1-2 χρόνια. Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο ...
Πηγή ygeia.tanea.gr >>>
Ο κόλιανδρος είναι πλούσιος σε βιταμίνη K, δυναμώνει τα οστά και συμβάλλει στην πήξη του αίματος. Τα φύλλα του φρέσκου κόλιανδρου έχουν και αντιβακτηριδιακή δράση κατά της σαλμονέλας. Το έλαιο στα φύλλα του επιβραδύνει την οξείδωση άλλων τροφίμων και λειτουργεί ως συντηρητικό. Τέλος, μελετώνται οι ιδιότητες του κόλιανδρου στον καθαρισμό του νερού και στην απομάκρυνση του μολύβδου από τον οργανισμό. Όταν χρησιμοποιείται τον κόλιανδρο στη μαγειρική χρησιμοποιήστε τόσο τα στελέχη όσο και τα φύλλα, διότι δίνουν έντονο άρωμα. Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα, ως άρτυμα στα φασόλια, τις φακές και το ρύζι, μπαίνει στις πράσινες σαλάτες, αλλά γίνεται και σάλτσα πέστο. —Θυμάρι Το θυμάρι είναι μικρό, αλλά θαυματουργό. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμά την αντίσταση ορισμένων βακτηρίων σε αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη. Χρησιμοποιείται στην πρακτική ιατρική στις φλεγμονές του αναπνευστικού και το τσάι του μαλακώνει τον βήχα. Το θυμάρι περιέχει πάρα πολλά αντιοξειδωτικά και χημικές ουσίες που είτε αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων είτε καθαρίζουν τα βακτήρια στα τρόφιμα. Για αυτό ακριβώς είναι καλό να προσθέτουμε θυμάρι στις πράσινες σαλάτες. Το θυμάρι είναι άριστη πηγή βιταμινών C και A, ινών, αλλά και μετάλλων όπως ο σίδηρος και το μαγγάνιο. —Δενδρολίβανο Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται ευρέως στη ...
Πηγή econews.gr >>>