-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το κρύο τσάι είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να δροσιστούμε το καλοκαίρι όταν ούτε νερό θέλουμε να πιούμε και τα γεμάτα ζάχαρη αναψυκτικά θέλουμε να αποφύγουμε. Μετά το νερό, το τσάι είναι το πιο διαδεδομένο ποτό στον πλανήτη. Είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές σε ολόκληρη την Ασία, τη Βρετανία και τη Ρωσία. Το κρύο τσάι, όπως και το ζεστό, προσφέρει μια σειρά από οφέλη στον οργανισμό. Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, αλλά και άλλων ασθενειών. Μαύρο, πράσινο ή λευκό, το τσάι μας οφελεί. Διαβάστε παρακάτω πώς. 1. Ενυδατώνει Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ κατατάσσει το τσάι στη δεύτερη καλύτερη πηγή ενυδάτωσης μετά το νερό. 2. ...
Πηγή econews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Τα Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα
Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα συχνά πιστεύεται ότι είναι λιγότερο θρεπτικά από τα φρέσκα, ή τα κατεψυγμένα, κάτι που δεν αποδεικνύεται πάντα από την επιστημονική έρευνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κονσερβοποίηση διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά της εκάστοτε τροφής. Οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και το λίπος δεν επηρεάζονται από τη διαδικασία. Τα περισσότερα μέταλλα και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως οι βιταμίνες A, D, E και Κ, επίσης διατηρούνται ακέραια. Ωστόσο, επειδή η κονσερβοποίηση περιλαμβάνει και την έκθεση της κονσέρβας σε υψηλή θερμότητα, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β μπορεί να καταστραφούν. Όμως, αυτές οι βιταμίνες είναι ευαίσθητες στην θερμότητα και τον αέρα γενικά, οπότε μπορούν να χαθούν ακόμα και με το απλό μαγείρεμα και τις μεθόδους αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται στο σπίτι. Η δισφαινόλη-Α (Bisphenol-A, ή BPA) είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά στην συσκευασία τροφίμων, όπως και στις κονσέρβες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η BPA στα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί να μεταφερθεί από την επένδυση του μεταλλικού δοχείου μέσα στο φαγητό που τρώμε. Ορισμένες μελέτες σε ανθρώπους έχουν συνδέσει την BPA με προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη τύπου-2 και ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, ισχύουν μόνο στην περίπτωση που κάποιος καταναλώνει τεράστιες ποσότητες κονσερβοποιημένων τροφών για πολύ μακρύ χρονικό διάστημα. Μερικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί να έχουν πολύ ...
Πηγή trikalain.gr >>>
Τι Είναι Η Κατανάλωση Τροφίμων Πλήρους Άλεσης
Η κατανάλωση τροφίμων πλήρους άλεσης δεν είναι απλά μια μόδα. Μελέτες από το Χάρβαρντ και άλλων ιδρυμάτων, έχουν αποδείξει πως δεν είναι μόνο η ποσότητα των θερμίδων που μετράει στην απώλεια βάρους και το μεταβολισμό, ούτε το ποσοστό των πηγών απ’ όπου προέρχονται αυτές οι θερμίδες. Η ποιότητα της τροφής είναι αυτή που μετράει περισσότερο. Οι άπαχες πρωτεΐνες, οι σύνθετοι υδατάνθρακες και τα «καλά» λιπαρά που παίρνεις από τροφές με όσο το δυνατό λιγότερη επεξεργασία κινητοποιούν το σώμα να καίει λίπος σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Πιες πράσινο τσάι Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία έχουν αναγνωριστεί εδώ και αιώνες. Η σύγχρονη επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι τα αντιοξειδωτικά και οι τανίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζουν το καρδιαγγειακό και συμβάλλουν στην πρόληψη από κάποιες μορφές καρκίνου. Το πράσινο τσάι φαίνεται επίσης να έχει θερμογενετικές ιδιότητες που επιταχύνουν την οξείδωση του λίπους, κάτι που επιτρέπει στον οργανισμό να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα για ενέργεια. Ένα άλλο πρόσθετο όφελος του πράσινου τσαγιού αναφορικά με το μεταβολισμό είναι το γεγονός ότι δεν έχει θερμίδες (εκτός κι αν του προσθέτεις γάλα ή ζάχαρη) και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Μπορεί ωστόσο να σου κόψει την όρεξη μέχρι την ώρα του φαγητού και να καλύψει την ανάγκη για ένα αναζωογονητικό πρωινό ρόφημα. Φάε περισσότερα λαχανικά Τα λαχανικά περιέχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά , προκαλούν αίσθημα κορεσμού και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες τους διευκολύνουν την πέψη και εξασφαλίζουν την υγεία του πεπτικού σωλήνα. Για να κερδίσεις το μέγιστο όφελος από την κατανάλωση των λαχανικών, προσπάθησε να τρως μεγάλη ποικιλία. Ο γρήγορος μεταβολισμός εξαρτάται άμεσα από την ποικιλία , γιατί δεν επιτρέπει στον οργανισμό σου να αναπτύξει «τεμπέλικες» συνήθειες – κάτι που συμβαίνει αν του «προσφέρεις» συνέχεια το ίδιο είδος τροφής. Ένας βασικός κανόνας είναι να βάζεις στο πιάτο σού όσο περισσότερα χρώματα μπορείς. Σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, κόκκινες ντομάτες, κίτρινο καλαμπόκι, πορτοκαλί καρότα, λευκό κουνουπίδι κ.λπ.. Τρώγε ωμές τροφές Πολλές τροφές περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι τόσο ευαίσθητα που διασπώνται ή χάνονται με τους συνηθισμένους τρόπους μαγειρέματος. Άλλα, έχουν μια τραγανή και δροσιστική υφή που μας ικανοποιεί με μικρότερη ποσότητα. Μπορείς να καταναλώνεις ωμά πολλά λαχανικά αλλά και σπόρους, καρπούς και βέβαια φρούτα. Το μέλι είναι άλλη μια από τις «ωμές» τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και σε μικρή ποσότητα ενισχύσουν το μεταβολισμό σου. Φάε πικάντικες τροφές Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, ένα άχρωμο συστατικό που κάνει τους γευστικούς σου κάλυκες να καίνε μέσω μιας χημικής αντίδρασης. Η καψαϊκίνη έχει θερμογενετική δράση και στο υπόλοιπο σώμα σου. Μερικές φορές προκαλεί ιδρώτα και σε κάνει να νιώθεις ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία σου. Η διαδικασία αυτή αυξάνει και το ρυθμό του μεταβολισμού σου, που καίει περισσότερες θερμίδες (έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνεται κατά 8%). Μια άλλη επίδραση των πικάντικων τροφών είναι ότι σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις πιο ήπιες σε γεύση τροφές κι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να καταναλώσεις μέχρι και 200 θερμίδες λιγότερες ανά γεύμα. Άλλες τροφές που έχουν την ίδια επίδραση είναι το μαύρο πιπέρι και το τζίντζερ, που περιέχουν αντίστοιχα συστατικά που προκαλούν «κάψιμο»....
Πηγή bizznews.gr >>>
Τι Είναι Το Μπρόκολο Όταν Είναι Βρασμένο
Το μπρόκολο, όταν είναι βρασμένο, γλυκαίνει και λιώνει με την ελάχιστη πίεση, καθώς αγκαλιάζει (και το αγκαλιάζουν) τα ζυμαρικά. Αποκτάει έτσι, μια ιδιότυπη γεύση με σχεδόν βελούδινη υφή, για την οποία άνετα θα λέγαμε πως η αίσθηση που μεταφέρει μοιάζει πολύ με αυτή του αβοκάντο. Κάποια ελαφρώς πιο τραγανά κομμάτια του πάντα υπονοούν την πραγματικότητα, ωστόσο η συνολική δομή του πιάτου μπερδεύει και εκπλήσσει ευχάριστα. 2. Με τα σπαγκέτι, το μαλακό μπρόκολο ανακατεύεται και διπλώνεται ανάμεσά τους συνέχεια, ακόμη και στο αναγκαίο γύρισμα κάθε πιρουνιάς. Εξαιρετικά όμως, του ταιριάζουν όλα τα κοντά ζυμαρικά (βίδες, πέννες, κοχύλια, αυτιά κλπ.) επειδή συγκρατούν ακόμη περισσότερο τα κρεμώδη κομμάτια του. 3. Το πεκορίνο του προσθέτει την πικάντικη διάσταση που ισορροπεί την γλύκα. Όσο πιο πικάντικο το τυρί, τόσο το καλύτερο. Αλλά και παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού, αν δεν έχετε. Αν σας αρέσουν μάλιστα, οι φλούδες τυριού στο τελικό πιάτο, να τις βάλετε. 4. Σε διάφορες εκδοχές τους, τα ζυμαρικά με μπρόκολο δέχονται επιπλέον αλλαντικά (λουκάνικο κυρίως αλλά και προσούτο και μπέικον), μαλακά τυριά (ρικότα, ανθότυρο), από τα ψαρικά τόνο και ξιφία σε μικρά κομμάτια αλλά και αντσούγιες, που επίσης ‘ξεπετούν’ την γλύκα του πιάτου. Οι Ιταλοί συχνά προσθέτουν στα μακαρόνια με μπρόκολο, πατάτες, όπως συνηθίζουν να κάνουν και στις μακαρονάδες με πέστο -πράγμα που μπορεί να φαίνεται περίεργο στον υπόλοιπο κόσμο. Μια ιδέα καυτερού (με πιπεριά τσίλι πράσινη ή κόκκινη ή μπούκοβο σε φλέικς) δίνει επίσης έξτρα χάρη και τονίζει την γευστικότητα του πιάτου. Εντούτοις, κάθε τρίτο υλικό συμπληρώνει διακριτικά με ένα ενδιαφέρον στοιχείο το σύνολο -δεν πρωταγωνιστεί. Η ιδέα του πιάτου πρέπει να παραμένει απλή και ωραία. Τα πολλά έξτρα τύπου κοτόπουλο ή κομμάτια κρέατος σε μεγάλη ποσότητα κλπ., αφήστε τα στην άκρη, καθότι περισσότερο αποσυντονίζουν την ιδιαίτερη γεύση, οδηγώντας σε μια άχρηστη πολυπλοκότητα και φλυαρία, παρά αναβαθμίζουν το φαγητό. Keep it simple. μακαρόνια με μπρόκολο —Μακαρόνια με μπρόκολο: η συνταγή Προετοιμασία: 10 λεπτά και άλλα 10’ το μαγείρεμα. Προετοιμάστε τη σάλτσα όσο βράζουν τα μακαρόνια. Τα καβουρδισμένα κουκουνάρια έχουν πιο ωραία και πολύπλοκη γεύση από τα άψητα –συστήνονται. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4 άτομα) 500 γραμ. σπαγκέτι ή πένες (βλ. παραπάνω) 1 μπρόκολο 500 γρ. περίπου 1-2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες 1 φλ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο πικάντικο ή παρμεζάνα και έξτρα (άλλο τόσο) στο τραπέζι 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ καυτερή πιπεριά τσίλι ή ½ κ.σ. μπούκοβο (πεπεροντσίνο) -προαιρετικά 100 γραμ. κουκουνάρια Βάλτε την κατσαρόλα (μεγάλη) που θα κάνετε τα μακαρόνια με το νερό στη φωτιά. Ετοιμάζετε το μπρόκολο: Το πλένετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς, διαχωρίζοντας και κρατώντας τα εξωτερικά του στρογγυλά ‘μπουκετάκια’ κατά το δυνατόν ολόκληρα. Κόψτε τα μεγαλύτερα από αυτά στη μέση. Καθαρίστε επίσης, το σκληρό περίβλημα από τα χοντρά κοτσάνια, κρατώντας μόνον το ...
Πηγή econews.gr >>>