-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το μουρουνέλαιο είναι πλούσι και σε καροτενοειδή. Μάλιστα η βιταμίνη Α στην πραγματικότητα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε λιπαρές ουσίες βουτύρου και στο μουρουνέλαιο το 1913! • Στεφανιαία νόσος Η ημερήσια πρόσληψη ποσότητας μουρουνελαίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στεφανιαίας αθηροσκλήρωσης. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lipids κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μόλις 1,5γρ από Ν-3 λιπαρά οξέων ανά ημέρα οδήγησε σε σημαντική μείωση της ανάπτυξης της στεφανιαίας νόσου. • Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη Αρκετές μελέτες έχουν δείξει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ των συγκεντρώσεων βιταμίνης D στον οργανισμό και τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου-2. Σε άτομα με αυτό τον τύπο διαβήτη, τα ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην έκκριση και την αντίσταση σε ινσουλίνη και γλυκόζη. Σε μια συγκεκριμένη μελέτη, βρέφη που έπαιρναν 2.000 IU/ημέρα βιταμίνης D είχαν 88% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη-1 μέχρι την ηλικία των 32 ετών. • Υγιής εγκυμοσύνη Οι έγκυες γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση προεκλαμψίας και είναι πιο πιθανό να χρειάζονται καισαρική τομήστον τοκετό. Η μειωμένη βιταμίνη D στον οργανισμό συνδέεται επίσης με τον σακχαρώδη διαβήτη κύησης και την βακτηριακής κολπίτιδα σε έγκυες γυναίκες. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζονται με την αύξηση των τροφικών αλλεργιών του παιδιού κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής. • Γνωστική ικανότητα Μια σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D και της γνωστικής απόδοσης προσδιορίστηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βιταμίνη D μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου στην τρίτη ηλικία....
Πηγή stogiatro.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Συστηματικές Φυτείες Καστανιάς
Οι συστηματικές φυτείες καστανιάς είναι ελάχιστες, περίπου 1.000 στρ. Σε όλη τη χώρα η συνολική ετήσια παραγωγή καρπών κυμαίνεται γύρω στους 13.000 τόνους Η παραγωγή αυτή προέρχεται τόσο από συστηματικούς καστανεώνες όσο και από εξημερωμένα διάσπαρτα αυτοφυή δένδρα που σπάνια δέχονται καλλιεργητικές φροντίδες. Στην Ελλάδα η καστανιά, αν και παρουσιάζει μια καλή παραγωγή (στην πλειονότητα στηρίζεται σε συστάδες δένδρων και όχι σε οργανωμένους καστανεώνες) δεν έχει γίνει καμία αξιοπρόσεχτη προσπάθεια αξιολόγησης του γενετικού της υλικού αφού δεν έχει καταγραφεί ως σήμερα. Όμως γίνονται αξιόλογες προσπάθειες όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενειών (κυρίως για το έλκος) με την χρήση υπομολυσματικών στελεχών δημιουργώντας μια ανάσχεση στην εξέλιξη και εξάπλωση των προσβολών. Το ότι το προϊόν δεν έχει κερδίσει το τι του αναλογεί έχει αναφορά στα προβλήματα που έχουν όλοι οι ξηροί καρποί ανοργάνωτοι παραγωγοί, ανοργάνωτη αγορά και μια παραγωγή σε μειονεκτικές ορεινές περιοχές.. Εστιάζοντας στις ομάδες παραγωγών τι έχει συμβεί και δεν έχουν βρει τον δρόμο τους στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα; Οργανωτικά προβλήματα δεν μπορούν να κανονικοποιούν την παραγωγή σε σχέση με την προσφορά και την ζήτηση. Ενδογενείς αδυναμίας που ως ένα μέρος ακουμπούν το διαθρωτικό πρόβλημα της γεωργίας μας. Στερούνται επιστημονικής στήριξης και μηχανισμούς που θα πρέπει να ακολουθούν σε περιόδους κρίσης ενός προϊόντος. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δούμε και την περίπτωση της ομάδας παραγωγών που μεταποιούν και εμπορεύονται την μεταποιημένη παραγωγή και εν μέρει «αποσυρμένη» κανονικοποιώντας την αγορά του προϊόντος Who is who O Γιώργος Ζακυνθινός είναι πατέρας τριών θυγατέρων ζω και αυτό το διάστημα ζει στην Αθήνα. Είναι μάχιμος γεωπόνος από το 1987 και Διδάκτορας του Γ.Π.Α. Κατέχει τη θέση του αν. καθηγητή στο Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του ΤΕΙ Καλαμάτας. Έχει εργαστεί στον ΕΛΓΑ, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στο ΕΘΙΑΓΕ κ.α. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος στο υουργείο Γεωργίας και σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Βελτίωσης και Γ. Πειραματισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολήθηκε και με το περιβάλλον με τις προστατευόμενες περιοχές συντονίζοντας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης. Συνέντευξη στον Χρήστο Διαμαντόπουλο Από το 208ο φύλλο της εφημερίδας Agrenda Κύριε Ζακυνθινέ Εχω διαβάσει τα άρθρα σας για το Ζεόλιθο και τα βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, Καταγομαι απο τη Κύπρο και θεωρώ ότι ο Ζεόλιθος είναι κάτι που λείπει απο το νησί και η εισαγωγή του εδώ θα είναι ενεργητική. Η απορία μου έχει να κάνει με τη δυνατότητα του ζεολιθου να διασπά,τα,αλατα απο,το νερό.Αν μπορεί δηλαδή με το ανάλογο φίλτραρισμα να περιορίζει την αγωγημωτητα εφαλμυρων νερών ,καθιστώντας τα έτσι πιο χρήσιμα για άρδευση και ύδρευση . ...
Πηγή agronews.gr >>>
Η σολανίνη είναι μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζαλάδα αλλά και νευρολογικά προβλήματα. Πατάτες οι οποίες υποβάλλονται σε παρατεταμένη έκθεση στο φως αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγουν μεγάλες ποσότητες σολανίνης. Οι πράσινες πατάτες είναι επικίνδυνες για την υγεία, για αυτό θα πρέπει και να τις αποφύγετε!
Πηγή press-news.gr >>>
Το πράσινο τσάι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και κάθε μέρα όλο και κάτι νέο ανακαλύπτεται για αυτό. Μπορεί να σας ενδιαφέρει το γεγονός ότι μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Metabolics εξηγεί ότι η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού ενισχύει τη λειτουργία του παγκρέατος και το προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου.Αυτό οφείλεται σε μια χημική ένωση με την ονομασία EGCG (επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλικού εστέρα), που βρίσκεται στο πράσινο τσάι. Εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος να σχηματιστούν ή να αναδιπλασιαστούν. Σίγουρα αυτό δεν μπορεί να θεραπεύσει αυτή την ασθένεια, αλλά μπορεί να ελαττώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος. Παρακαλούμε πίνετε μια κούπα πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση. 2. Τσάι με πεντάνευρο και γλυκόριζαΓνωρίζετε ποια είναι τα οφέλη της ανάμιξης αυτών των δυο φαρμακευτικών φυτών; Σίγουρα θα σας αρέσει να πίνετε αυτό το τσάι μετά από το κύριο γεύμα σας.Προσθέστε λίγη ρίζα γλυκόριζας και μια κουταλιά της σούπας πεντάνευρο σε μια κούπα με καυτό νερό – αυτό το τσάι προωθεί την αποτοξίνωση του παγκρέατος. Η ρίζα γλυκόριζας περιέχει ένα μόριο το οποίο βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης σε κυτταρικό επίπεδο ενώ παράλληλα δρα ως αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην ίαση του παγκρέατος.Η ρίζα γλυκόριζας σε συνδυασμό με το πεντάνευρο είναι ένας τέλειος τρόπος για να αποφύγετε την εμφάνιση προδιαβητικών παθήσεων όπως είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτό το τσάι. 3. Τσάι με δεντρολίβανο και φασκόμηλο για το πάγκρεαςΑυτό είναι ένα εξαιρετικό τσάι και σίγουρα θα λατρέψετε τη γεύση του. Μπορείτε να το πίνετε και μετά το βραδινό σας. Εκτός από το ότι σας βοηθά να φροντίζετε το πάγκρεας δρα επίσης ως μυοχαλαρωτικό το οποίο σας χαρίζει ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας για να κοιμηθείτε. Το δεντρολίβανο βοηθά κυρίως στην μείωση των φλεγμονών και αποτοξινώνει το πάγκρεας και το καλύτερο είναι να το καταναλώνετε μια φορά την ημέρα. Προσθέστε ένα βλασταράκι δεντρολίβανου και πέντε φύλλα φασκόμηλου σε νερό και αφήστε τα να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Αφήστε το να στραγγιστεί για πέντε λεπτά. Τέλος, προσθέστε λίγο μέλι σε αυτό το τσάι και απολαύστε το. 4. Γάλα γαϊδουράγκαθουΤο τσάι ...
Πηγή pentapostagma.gr >>>