Ποιά Είναι Η Γαστρονομική Παράδοση Της Ελλάδας : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ποιά Είναι Η Γαστρονομική Παράδοση Της Ελλάδας
Η γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας είναι τέτοια που μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό «χαρτί» στην προσπάθεια εμπλουτισμού του τουριστικού της προϊόντος. Τι κινήσεις θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση; Είναι απορίας άξιο γιατί ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας δεν είναι σημαιοφόρος της εξωστρέφειάς της, όπως επίσης γιατί ο πρωτογενής τομέας δεν σηκώνει μεγαλύτερο βάρος. Αρκεί να δει κανείς το παράδειγμα του Sympossio, μιας πολλά υποσχόμενης πρακτικής προς αυτή την κατεύθυνση, που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια και αποτελεί το μοναδικό εξωστρεφές γαστρονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Το Sympossio είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων του τουρισμού και εταιρειών τροφίμων και ποτών, οι οποίες μεταφέρουν τεχνογνωσία και προϊόντα της ελληνικής γης με την καθοδήγηση και την έμπνευση Ελλήνων σεφ και marketers σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό αποδεικνύει περίτρανα ότι η ελληνική κουζίνα κάνει θαύματα εκτός και εντός συνόρων. Online TWITTER FACEBOOK INSHARE GOOGLE PLUS ΔΙΑΒΑΣΤΕ ...
Πηγή kathimerini.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Ο Υδατάνθρακας Τρόφιμα Που Βελτιώνουν Την Διάθεση
Ο υδατάνθρακας είναι ένα αδικημένο συστατικό, καθώς πολλές δίαιτες τον αποκλείουν ως τροφή που προκαλεί αύξηση του βάρους. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να συμβαίνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι η κατανάλωση τροφών που έχουν καλούς υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες βελτιώνουν τη διάθεση σου καθώς η κατανάλωση τους διεγείρει την έκκριση σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που είναι απαραίτητη για την καλή διάθεση, χαμηλά επίπεδα της οποίας συνδέονται συχνά με την κατάθλιψη. Τρόφιμα με καλούς υδατάνθρακες είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά, το καστανό ρύζι, η βρώμη, το κριθάρι, τα ξερά φασόλια, οι φακές, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Αντιθέτως, η κατανάλωση τροφών που περιέχουν απλούς ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες (ζάχαρη, γλυκόζη) προκαλεί απότομη αυξομείωση του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα το αίσθημα κούρασης. Κάσιους, αμύγδαλα και φουντούκια Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και μαγνήσιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα της έλλειψης του; Στρες, πονοκέφαλος, κόπωση, τάσεις αϋπνίας, μυϊκές κράμπες, έλλειψη όρεξης… Άλλες καλές πηγές μαγνησίου είναι τα φύκια, το κακάο, η σοκολάτα υγείας, αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, αλεύρι σιταριού ολικής άλεσης, ξερά φασόλια, παντζάρια, ξερά βερίκοκα, ξερά σύκα και χουρμάδες. Άπαχο κρέας Άπαχο χοιρινό κρέας, άπαχο βοδινό κρέας, ...
Πηγή neolaia.gr >>>
Τι Είναι Οι Κατεχίνες Που Περιέχει Το Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη μακροζωία και συμβάλουν σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Αν προσθέσετε ένα λεμόνι, η βιταμίνη C θα αυξήσει την επίδραση του τσαγιού αρκετές φορές. Ντομάτες και ελαιόλαδο Όπως γνωρίζουν πολλοί, αυτός είναι ένας πολύ γευστικός συνδυασμός. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας σπάνια υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λυκοπένιο, που περιέχεται στις ντομάτες, βελτιώνει τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά. Επιπλέον, αποτρέπει την αθηροσκλήρωση και το σχηματισμό κακοήθων όγκων. Όταν καταναλώνεται μαζί με λάδι, το λυκοπένιο έχει μια καλύτερη πιθανότητα να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Κρέας και δεντρολίβανο Το κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι θα πρέπει να παρασκευάζεται σωστά. Οι διατροφολόγοι είναι κατηγορηματικοί: θα πρέπει να επιμείνουμε σε ελαφρύ ψήσιμο ή βράσιμο. Το ψήσιμο ή το τηγάνισμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων ενώσεων. Ωστόσο, αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να αποφευχθεί με αποξείδωση του κρέατος με προσθήκη δενδρολίβανου πριν το μαγείρεμα. Το δενδρολίβανο είναι καλό από μόνο του και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού των επιβλαβών ουσιών που αναπτύσσει το κρέας καθώς μαγειρεύεται....
Πηγή https: >>>
Ποιά Είναι Η Καλύτερη Μορφή Αλόης
Η καλύτερη μορφή αλόης είναι το 100% σταθεροποιημένο ζελέ αλόης βέρα, σαν υγιεινός χυμός. Αυτό το σταθεροποιημένο ζελέ πρέπει να είναι το κύριο συστατικό κάθε προϊόντος τοπικής εφαρμογής ή πόσιμου χυμού. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η αλόη έχει «καλό όνομα» για τις ευεργετικές ιδιότητές της εδώ και 6.000 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μερικοί αδίστακτοι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα στην προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν τον ανυποψίαστο καταναλωτή. Νοθεύουν τα προϊόντα τους με φτηνά υποκατάστατα, τα νερώνουν, ενώ προϊόντα έχουν βρεθεί να μην περιέχουν καθόλου αλόη βέρα παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς των εταιρειών παραγωγής τους. Στον αντίποδα, μια εταιρεία με παγκόσμιο κύρος και παρουσία σε 137 χώρες, η Forever Living Products, η Νο1 εταιρεία προϊόντων αλόης στον κόσμο και η πρώτη που απέκτησε τη Σφραγίδα Έγκρισης του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Αλόης (IASC), ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, με ιδιόκτητες φυτείες και εργοστάσια παραγωγής, έτσι ώστε να μπορεί να εγγυάται ότι προσφέρει ό,τι πιο αγνό, πιο φρέσκο και πιο ζωντανό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Λόγω της πατενταρισμένης μεθόδου σταθεροποίησης, η αλόη της Forever Living Products δεν χρειάζεται να υποστεί βρασμό και να χάσει πολύτιμα συστατικά. Έτσι, η εταιρεία προσφέρει ένα 100% σταθεροποιη-μένο ζελέ χρησιμοποιώντας φυσικής προέλευσης συστατικά, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι το ζελέ δεν αραιώνεται με πρόσθετα συστατικά, όπως μέλι και νερό, και δεν προστίθενται σ’ αυτό τεχνητά χρώματα. Έτσι, η εταιρεία προσφέρει με τα προϊόντα υγείας και ομορφιάς την αγνότερη και πλουσιότερη σε περιεκτικότητα αλόη βέρα στην αγορά, κάτι που αποδεικνύεται και από έρευνες ανεξάρτητου αγγλικού φορέα (Proof, τ. 6 vo. 8, Μάρτιος 2002). http://www.humanspace.gr/...
Πηγή iator.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017