Ποιό Είναι Το Δραστικό Συστατικό Της Κανέλας : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ποιό Είναι Το Δραστικό Συστατικό Της Κανέλας
Το δραστικό συστατικό της κανέλας είναι το πολυμερές της μεθυλοϋδροξυχαλκόνης (MHCP), μία πολυφαινόλη που μιμείται και ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απορρόφηση της γλυκόζης από τα κύτταρα και την παραγωγή ενέργειας! 2. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Η κανέλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι γνωστές πολλές θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού. Πράγματι, σύμφωνα με τους ειδικούς η κανέλα μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο, μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας καθώς και τα συμπτώματα πόνων της εμμήνου ρύσης. 3. Τόνωση του ανοσοποιητικού: Η βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι στον Μεσαίωνα οι γιατροί τη χορηγούσαν για τη θεραπεία του βήχα, της βραχνάδας και του πονόλαιμου, ενώ η παραδοσιακή χρήση του Κιννάμωμου στην Ευρώπη περιλάμβανε καταστάσεις κρυολογημάτων, γρίπης και γαστροπεπτικών προβλημάτων. 4. Βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη: Τα τελευταία χρόνια η κανέλα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με τη συμπληρωματική χρήση της στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη. Η κανέλα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος ρυθμίζει καλύτερο το «ζάχαρο» στο αίμα, ενώ βρέθηκε πως έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης. 5. Περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων: Η κανέλα βοηθά σημαντικά στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και των τριγλικεριδίων, ενώ τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της (ταννίνες, ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, τερπένια) εμποδίζουν ...
Πηγή 24wro.com.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Λέξη Μπουρέκι Ναι Μεν
Η λέξη μπουρέκι, ναι μεν είναι τούρκικη, αλλά το κολοκυθομπούρεκο είναι μια καθαρά κρητική συνταγή η οποία δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, μπόλικο αλεύρι στις πατάτες και στα κολοκύθια, που λεπτοκομμένα ανακατεύονται με τον δυόσμο, και μπόλικη σπιτική μυζήθρα. Ο φούρνος ολοκληρώνει την τέχνη της νοικοκυράς, προσφέροντας ένα εκπληκτικό έδεσμα για το οποίο δεν έχει ακουστεί «κακός λόγος», όπως χαριτολογώντας λένε οι γιαγιάδες.Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ ποτήρι λάδι, 1 με 2 σφηνάκια τσικουδιάς, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, περίπου 800 γραμμάρια πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες κατά μήκος, 800 γραμμάρια κολοκύθια κομμένα, όπως οι πατάτες, ψιλοκομμένο δυόσμο, μπόλικη μυζήθρα, περίπου 400 γραμμάρια, αν θέλετε ξύστε και ξερό ανθότυρο. Προσθέστε οπωσδήποτε μία μεγάλη κούπα αλεύρι, το ίδιο σε λάδι, το ίδιο σε γιαούρτι, 4 αβγά και κρατείστε στην άκρη σουσάμι για να ρίξετε πάνω από το φύλλο πριν βάλετε το μπουρέκι στο φούρνο. Φτιάξτε το ζυμάρι ανακατεύοντας τα υγρά υλικά και το αλάτι και προσθέτοντας σιγά - σιγά το αλεύρι. Ξεκουράστε το ζυμάρι για μισή ώρα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε και παρομοίως τις πατάτες. Τους ρίχνουμε το αλάτι, τα στραγγίζουμε, το ίδιο και στις πατάτες. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Το ένα μέρος το απλώνουμε στο ταψί μεσαίου μεγέθους αφού έχουμε λαδώσει καλά. Απλώνουμε καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Στρώνουμε τα υλικά της γέμισης ξεκινώντας με τις πατάτες, απλώνουμε το αλεύρι, μετά τα κολοκυθάκια, απλώνουμε το αλεύρι, τρίβουμε το ξερό ανθότυρο, ρίχνουμε μισό δυόσμο, απλώνουμε τη μισή μυζήθρα, και πάλι από την αρχή την επόμενη στρώση ακριβώς το ίδιο με την πρώτη Χτυπάμε το γάλα, το λάδι και τα αβγά και το μίγμα το περιχύνουμε στο ταψί. Το υπόλοιπο ζυμάρι το απλώνουμε πάνω από τα υλικά μας. Σπρώχνουμε το ζυμάρι μέσα στα τοιχώματα για να κλείσει το μπουρέκι, ρίχνουμε το σουσάμι, και το κόβουμε στις μερίδες που θα το σερβίρουμε το σταυρώνουμε, και το φουρνίζουμε στους 180μ βαθμούς για μιάμιση ώρα σίγουρα.Όταν αρχίσει και μοσχομυρίζει το σπίτι και η αυλή ή η βεράντα, σερβίρετε κόκκινο κρασί στα ποτήρια, ευχηθείτε στους γύρω σας και απολαύστε το ζεστό, που μόλις βγάλατε από το φούρνο, μπουρέκι Ό,τι σας περισσέψει, είναι απολαυστικό ακόμα και δροσερό.Συνταγή για ψητό στις κληματόβεργες στο φούρνοΌσο κρέας επιλέξετε για την παρέα σας, κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια, προτείνονται τα πλευρά, τα χεράκια και τα πλαϊνά ενός σχεδόν χρονιάρικου αρνιού. Βάλτε κληματόβεργες ξερές στο ταψί κι απλώστε επάνω το κρέας , το οποίο θα είναι στεγνό. Τίποτε άλλο Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις θερμανθεί βάλτε το ταψί και κάθε ένα τέταρτο να γυρνάτε το κρέας. Στη μισή ώρα ψησίματος αλατίστε το με χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές. Τίποτε άλλο Ελέγξτε εσείς πόσο μαλακό το θέλετε και σβήστε τον φούρνο. Αφήστε το κρέας στον σβησμένο φούρνο για ένα τέταρτο. Καλή σας όρεξη και του χρόνου με υγεία.Παραδοσιακό στιφάδο στην ΕύβοιαΞεχωριστό είναι το πανηγύρι στο χωριό Οξύλιθος στην Κεντρική Εύβοια.Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παναγίας Πετριώτισσας ή Παναγίας Χατηριάνισσας τους επισκέπτες τους καλωσορίζουν σερβίροντάς τους παραδοσιακό στιφάδο.Οι κάτοικοι προσφέρουν κρέας, κρεμμύδια, ντομάτες, κρασί για την παρασκευή του και πολλές φορές λέγεται ότι τα καζάνια όπου μαγειρεύεται ξεπερνούν τα 170.Σιγομαγειρεύεται από την παραμονή. Το έθιμο είναι πολύ παλιό και τηρήθηκε ακόμη και στην Κατοχή, έστω κι αν τότε φτιάχνονταν με ό,τι υλικά ήταν διαθέσιμα.Παστιτσάδα η κερκυραϊκήΚάθε χρόνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην Κέρκυρα, πρωτοστατεί στο γιορτινό τραπέζι, η φημισμένη ...
Πηγή news.gr >>>
Τι Είναι Ο Χυμός Λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως από την αρχαιότητα για την επιτέλεση ενός απλού θαύματος: τη λεύκανση του δέρματος. Χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού μπορείτε να μειώσετε τις κηλίδες στα χέρια σας λίγο-λίγο. Όμως είναι σημαντικό αυτό να γίνεται τη νύχτα. Αν ο ήλιος έρθει σε επαφή με το δέρμα σας όταν έχετε βάλει λεμόνι, μπορεί να το βλάψει πολύ. Να λοιπόν πώς χρησιμοποιείται: βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι σε δύο φέτες αγγούρι. Έπειτα τοποθετήστε τις μουσκεμένες με το λεμόνι φέτες του αγγουριού πάνω στα χέρια σας, αφήνοντάς τις να δράσουν για είκοσι λεπτά. Μετά πλύντε τα χέρια σας κανονικά. 3. Μηλόξυδο Ορίστε ακόμα μία συμβουλή που είναι και θαυμάσια και αποτελεσματική. Πιθανώς έχετε ήδη μηλόξυδο στο σπίτι σας και γνωρίζετε επίσης για τις εξαιρετικές φυσικές του ωφέλειες για την υγεία. Αυτή τη φορά λοιπόν θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις κηλίδες στα χέρια σας. Και τι πρέπει να κάνετε; Είναι πολύ απλό. Πάρτε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και αναμείξτε το με μία κουταλιά της σούπας ενυδατική κρέμα, αυτή που συνήθως χρησιμοποιείτε για τα χέρια σας. Κάντε μασάζ στα χέρια σας για δέκα ως δεκαπέντε λεπτά και αφήστε την κρέμα να δράσει όλη τη νύχτα. Είναι πολύ ωφέλιμη για τη μείωση των κηλίδων στα χέρια σας. 4. Οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου) Πρέπει να είστε προσεκτικοί στην εφαρμογή αυτής της θεραπείας. Μερικοί άνθρωποι δεν αντιδρούν καλά στο οξυζενέ, τους προκαλεί φαγούρα και ερεθισμό. Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή όχι. Ο τρόπος χρήσης του είναι πολύ απλός: το βράδυ πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι μουσκεμένο με οξυζενέ και τοποθετήστε το στα χέρια σας αφήνοντας το δέρμα να το απορροφήσει. Μην το ξεπλύνετε, αλλά αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Όπως βλέπετε, οι περισσότερες από τις θεραπείες αυτές εφαρμόζονται τη νύχτα, προστατεύοντας έτσι τα χέρια σας από τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου. ...
Πηγή press-news.gr >>>
Το πολύσπορο είναι σίγουρα πιο θρεπτικό αλλά έχει και περισσότερες θερμίδες, οπότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σε μία πιο λιττή εκδοχή σαντουιτς με μία πιο απλή και ελαφριά γέμιση. Κάποια είδη ψωμιού, όπως το χωριάτικο ή η μπαγκέτα, καλό είναι να ψηθούν ελαφρά πριν χρησιμοποιηθούν. 2 . Έπειτα έχουμε μια ελαφριά επάλειψη στο ψωμί με κάποιο άλλειμμα. Αντικατέστησε το βούτυρο και τη μαγιονέζα από κάποια από τις παρακάτω επιλογές: κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα, ντιπ με βάση το γιαούρτι, πέστο, ελαιόλαδο, αβοκάντο λιωμένο ή σε φέτες. Το άλλειμμα θα δώσει μία ευχάριστη γαστρονομική πινελιά στο σαντουιτσάκι σου, ενώ θα σε γλιτώσει από περιττές θερμίδες κακών λιπαρών. 3 . Για τη γέμιση προτίμησε επίσης χαμηλές σε λιπαρά επιλογές: άπαχα κρέατα, όπως γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο, ψάρια, όπως τόνος ή σολομός, κάποιο αυγό ή τυρί (κίτρινο τυρί light, cottage cheese, ανθότυρο, κατίκι, φέτα, μοτσαρέλα). Σε κάθε περίπτωση, πρόσεξε η γέμιση να μην είναι ζεστή για να μη μαραθούν τα σαλατικά που θα συμπληρώσεις στη συνέχεια. Σαν γέμιση μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις κάποια ποσότητα από φαγητό της προηγούμενης ημέρας, όπως ομελέτα, μπιφτέκι, ψητό ή μαγειρεμένο κρέας κ.α. Έτσι, κάνεις μια μικρή “ανακύκλωση” και τίποτα δεν πάει χαμένο. 4 . Τέλος, πρόσθεσε άφθονα λαχανικά σε κάθε μορφή. Ωμά, ψητά, ατμού, βραστά, τριμμένα, σε φέτες και όπως αλλιώς επιθυμείς, τα λαχανικά θα δώσουν όγκο στο σαντουιτσάκι σου, χρώμα αλλά και γεύση και είναι αυτά που θα το κάνουν τόσο χορταστικό όσο και ένα πλήρες κυρίως πιάτο. Χρυσός κανόνας για ένα πετυχημένο σαντουιτσάκι είναι να μην το παρακάνεις σε ποσότητα και ποικιλία υλικών. Σε αυτή την περίπτωση, οι διαφορετικές γεύσεις ανακατεύονται τόσο που χάνονται ...
Πηγή olivemagazine.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017