Ποιό Είναι Το Σωστό Κοκτέιλ : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ποιό Είναι Το Σωστό Κοκτέιλ
Το σωστό κοκτέιλ είναι το πρώτο που την κάνει να απολαύσει πραγματικά το μέρος που βρίσκεται. Έβαλε μέσα στο kit ένα σπρέι που θυμίζει άρωμα αλλά περιέχει cointreau για να «ψεκάζει» με τις μαγικές σταγόνες του αγαπημένου της ποτού τα κοκτέιλ της και να τα μεταμορφώνει καθώς επίσης κι ένα φίνο σημειωματάριο γιατί λατρεύει να κρατά σημειώσεις από όσα την εντυπωσιάζουν στα ταξίδια της και από συνταγές που θέλει να δοκιμάσει. (Τελευταία της αγαπημένη συνήθεια είναι τα Cointreau Fizz με πολλές εύκολες παραλλαγές που θα βρείτε )
Πηγή ohsochic.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Μέλι Στην Ελλάδα
Το μέλι στην Ελλάδα είναι κυρίως από το νέκταρ των , και δέντρων. Επίσης υπάρχει και η που είναι αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από το που καλλιεργείται μόνο στο νησί της . Ελληνική κουζίνα χρησιμοποιεί κάποια αρώματα πιο συχνά από ο,τι άλλες μεσογειακές κουζίνες, δηλαδή: , ,, κρεμμύδι, , και φύλλα . Άλλα κοινά και μπαχαρικά όπως ο βασιλικός, το και ο . Σε πολλές ελληνικές συνταγές, χρησιμοποιούνται και γλυκό-μπαχαρικά σε συνδυασμό με κρέας, όπως η και το . Το κλίμα και το έδαφος της χώρας έχει την τάση να ευνοεί την εκτροφή και περισσότερο απ’ ότι όπως οι και ως εκ τούτου πιάτα με ντόπιο βόειο κρέας είναι πιο σπάνια. Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι περισσότερο κοινά όπως είναι φυσικό στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποικιλία από τυριά, όπως η , το , το , η , η , το , το , η και το (κυρίως στην ). Οι ταβέρνες και κάποια εστιατόρια είναι από τους βασικούς χώρους που σερβίρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα για τους ντόπιους και τους τουρίστες. Πρόσφατα, τα «fast food» έχουν γίνει επίσης δημοφιλής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι το γρήγορο φαγητό κερδίζει τη δημοτικότητα και πολλές μεγάλες αλυσίδες «fast food» έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα, οι Έλληνες εξακολουθούν να βασίζονται κατά κύριο λόγο στην πλούσια και εκτεταμένη ελληνική διατροφή. Επιπλέον, μερικά παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, ειδικά το και η με συχνά σερβίρονται σε στυλ γρήγορου φαγητού. Κλασικά πιάτα Η ελληνική κουζίνα είναι πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική, παρόλο που υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των γαστρονομικών παραδόσεων των διαφόρων περιοχών στο εσωτερικό της χώρας, υπάρχουν επίσης και πολλές διαφορές, γεγονός που καθιστά δύσκολο να παρουσιάσει έναν πλήρη κατάλογο των αντιπροσωπευτικών πιάτων. Για παράδειγμα, το χορτοφαγικό πιάτο είναι ένα τυπικό πιάτο της δυτικής Κρήτης, στην περιοχή των . Μια οικογένεια στα Χανιά μπορεί να καταναλώσει αυτό το πιάτο 1-2 φορές την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, δεν είναι δημοφιλείς σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Ο κατάλογος θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά ελληνικά πιάτα που μπορούν να βρεθούν σε όλη τη χώρα και τα πιο δημοφιλή από τους ...
Πηγή xanthitimes.gr >>>
Τι Είναι Η Δημιουργική Κουζίνα
Η δημιουργική κουζίνα είναι άρρηκτο κομμάτι της εξέλιξης της μαγειρικής. Αυτό είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται οι νέοι κι ανερχόμενοι chefs. Να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις κλασσικές βάσεις της μαγειρικής ώστε να εξελίσσουν τις συνταγές τους. Να μαθαίνουν, στην ουσία, να έχουν ανοιχτό το μυαλό τους κι ελεύθερη τη φαντασία τους. Προσωπικά μένω μεν σταθερός στις κλασσικές συνταγές που ταιριάζουν στην προσωπικότητά μου, προσθέτοντας κάθε φορά και μία “πρέζα” μοντέρνου! Ποιός θεωρείτε ότι είναι απαιτητικός πελάτης και ποιός «κακός»; Δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί πελάτες. Υπάρχουν απαιτητικοί πελάτες που ζητούν ιδιαίτερη προσοχή. Εκείνη τη στιγμή είναι που “ξυπνά” μέσα μας η αποφασιστικότητα να τους ικανοποιήσουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί να φερθούμε φυσιολογικά και να χαμογελάμε σε όσους βρίσκονται στην αίθουσα του εστιατορίου. Τότε κι ο απαιτητικός πελάτης θα μείνει αναμφισβήτητα ικανοποιημένος. Αυτή την περίοδο είστε chef και ιδιοκτήτης εστιατορίων σε πολλές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Ποιά είναι αυτά; Και ποια είναι η φιλοσοφία σας σε κάθε εστιατόριο; Εργάζομαι ως executive chef σ’ ένα πολυτελές εστιατόριο του Λιβάνου εδώ κι έξι χρόνια. Ακόμη συνεργάζομαι με την Compagnie ως σύμβουλος μαγειρικής στο Madelaine που βρίσκεται στο Al Kobar του Μπαχρέιν. Εκεί εργαζόμαστε στα πρότυπα των γαλλικών ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων και ζυθοποιείων. Επίσης έρχομαι μία φορά το μήνα στο lounge bar restaurant-Le Grand Balcon- του ξενοδοχείου στην Αθήνα. Κάθε χώρος έχει και διαφορετικές απαιτήσεις, οι οποίες ικανοποιούνται με διαφορετικές δημιουργίες. Αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο, οπότε πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύω τις δυνατότητες κάθε χώρου με τις δημιουργίες και τα πιάτα μου. Πέρα από αυτό, όμως, πρόκειται για μία δουλειά που με επιβραβεύει με εμπειρίες. Ποια είναι η ...
Πηγή beautemagazine.gr >>>
Τι Είναι Το Οξύμελι Ξιδόμελο
Το οξύμελι (ξιδόμελο) είναι από τα κύρια ροφήματα που η Ιατρική του Ιπποκράτη επιτρέπει και συνιστά να δίνεται σε άτομα με οξέα νοσήματα. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, επιτρέπει και τη χορήγηση κρασιού, αραιωμένου με νερό. Είναι αποχρεμπτικό και διευκολύνει την αναπνοή. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις που αντί να ανεβάζει τα πτύελα ώστε να αποβληθούν, τα κάνει γλοιώδη και δυσκολεύει την κατάσταση. Οξύμελι Όταν πρέπει να πάρετε ένα βότανο με πολύ έντονη γεύση, όπως το σκόρδο, μπορείτε να καλύψετε τη γεύση με ένα οξύμελι, δηλαδή ένα μείγμα που παρασκευάζεται με πέντε μέρη μελιού και ένα μέρος ξυδιού. Για να φτιάξετε την απαραίτητη βάση, ρίξτε σε μια κατσαρόλα μισό λίτρο ξύδι και ένα κιλό μέλι και βράστε το μέχρι που το μείγμα να πάρει την πυκνότητα σιροπιού. Στην συνέχεια μπορούμε να φτιάξουμε την συνταγή της αρεσκείας μας, χρησιμοποιώντας τα βότανα και τους σπόρους που θέλουμε. Για ένα οξύμελι με σκόρδο: βάλτε σε ένα σκεύος 250γρ. ξύδι, 7 γρ. σπόρους από Μάραθο, και βράστε το μείγμα, προσθέστε 40 γραμμάρια φρέσκο σκόρδο κομμένο φέτες και μετά πιέστε για να φύγει το υγρό και προσθέστε 300 γραμμάρια μέλι. Βράστε το μέχρι να πάρει την πυκνότητα σιροπιού. Τρόπος Παρασκευής Οξύμελου: για αρωματικά βότανα (δεν περιλαμβάνει βρασμό) Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά βότανα (αυτά της οικογένειας της μέντας για παράδειγμα) μπορείτε απλά να συνδυάσετε έγχυμα βοτάνου σε ξύδι με ένα έγχυμα βοτάνου σε μέλι. Προτείνω την αναλογία ένα μέρος ξύδι με τρία μέρη μέλι. Μπορείτε να καθορίσετε την αναλογία μελιού ξυδιού που να ταιριάζει με τα γούστα σας. Βότανα κατάλληλα για οξύμελα Γλυκάνισος Anise hyssop (Agastache foeniculum) Δεντρολίβανο Rosemary (Rosmarinus officinalis) Δυόσμος Spearmint (Mentha spicata) ~ Μέντα Peppermint (Mentha pipperita) Θυμάρι Thyme (Thymus vulgaris) Ινούλα Elecampane (Inula helenium) Ρίζα Μαραθόσπορος Fennel seeds (Foeniculum vulgare) Μελισσόχορτο Lemon Balm (Melissa off.) Πευκοβελόνες (Pine neadles) Πιπερόριζα Ginger root (Zingiber officinalis) Ρίγανη Oregano (Origanum vulgare) Σκόρδο Garlic (Allium sativum) Φασκόμηλο Sage (Salvia officinalis) Χρένο Horseradish (Armoracia rusticana) Παρασκευή ελιών με οξύμελι Διαλέγουμε ελιές μικρούλες, τις καλλίτερες, δηλαδή μαύρες και εντελώς απείραχτες μαζί με το κλαδί τους, τις πλένουμε με κρύο νερό και τις στεγνώνουμε επάνω σε καλαμωτή. Έπειτα τις βάνουμε σε σκαφίδι και χύνουμε επάνω λάδι και αλάτι, 320 δραμ. στις 7 οκάδες ελιές, και τις ανακατεύουμε σιγά με το χέρι για να μη σπάσουν. Κατόπιν τις βάνουμε σε αγγεία και χύνουμε μέσα οξύμελι τόσο που να βγαίνει επάνω από τις ελιές. Το αγγείο το βουλώνομαι με κλαδιά από μάραθο. Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα μέχρι την εποχή του Ομήρου Κανέλλος Ρηγόπουλος Ρήγας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Οι γνώσεις μας για την διατροφή μέχρι την εποχή του Όμηρου ποικίλουν. Εμείς για αυτή την έρευνα χρησιμοποιήσαμε αναφορές από ευρύματα σε παλαιολιθικές και νεολιθικές θέσεις, μελέτες αρχαιολόγων και ευρευνητών, μελέτες πανεπιστημίων καθώς και τα έργα του Ομήρου. Όσον αφορά τον Όμηρο και τα έργα του θα πάρουμε σαν δεδομένα τα εξής: Ο Όμηρος έζησε περί το 900 π.Χ. Έγραψε για τον Τρωϊκό πόλεμο που έγινε περίπου 400 χρόνια πριν από την εποχή του. Συνδύασε τη διατροφή της εποχής που έζησε, με τις ραψωδίες που άκουσε και έμαθε όταν ήταν νεότερος. Άρα πιστεύω πως όταν αναφέρετε στη διατροφή κατά των Τρωϊκό πόλεμο υπάρχουν και πολλά στοιχεία της εποχής που έζησε. Τα παλαιότερα ευρήματα που έχουμε για τον ελλαδικό χώρο είναι σπόροι που χρονολογούνται μεταξύ 11.000 π.Χ και 7.300 π.Χ και μας δείχνουν μία χρήση άγριων τότε φυτών όπως κριθάρι, βρώμη, φακή και μπιζέλια ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσαν και είδη άγριων ζώων όπως κατσίκια, βοοειδή, λαγούς κ.α. Ενδείξεις γεωργικής δραστηριότητας στην Ελλάδα ανάγονται στην περίοδο 6.200-5.300 πΧ όπου πλέον καλλιεργούν συστηματικά κριθάρι, κεχρί, βρώμη, σιτάρι, φακές, μπιζέλια και βελανίδια. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν και πολλά άγρια φυτά όπως ελιά, ...
Πηγή neapierias.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017