Τι Είναι Ο Στιγμιαίος Καφές : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Ο Στιγμιαίος Καφές
Ο στιγμιαίος καφές είναι μια καθημερινή αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων και έχοντας τέτοια ιστορία, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν σχηματιστεί και κάποιοι μύθοι γύρω από το όνομά του. Πώς αντιδρά το στομάχι στη κατανάλωση καφέ; Το στομάχι με το που αντιλαμβάνεται ότι θα εισέλθει τροφή σε αυτό, εκκρίνει υδροχλωρικό οξύ. Είναι μία απολύτως φυσιολογική διαδικασία που συμβαίνει είτε με τρόφιμο είτε με ρόφημα. Θυμηθείτε , την επόμενη φορά με το που μυρίσετε τροφή ενώ είστε πεινασμένοι (για παράδειγμα το πρωί που είστε λογικά νηστικοί για 6-8 ώρες)- θα παρατηρήσετε το στομάχι ...
Πηγή https: >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Ισορροπημένη Διατροφή Για Γερό Μυαλό
Η ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας – Μια διατροφή πλούσια σε υγιή πρωτεΐνες, πχ παράγωγα από βιολογική σόγια, με άφθονα φρούτα και λαχανικά, ενισχύει την ψυχική μας δύναμη. Καλό επίσης είναι να διατηρείτε και ένα πρόγραμμα διατροφής με πέντε μικρά γεύματα χωρίς αταξίες ανάμεσά τους! Μην αποφεύγετε τελείως το λίπος! Τα καλά λιπαρά είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα ψάρια. Η σωστή διατροφή βελτιώνει τον τρόπο σκέψης και διατηρεί την φυσική κατάσταση του μυαλού σε υψηλά επίπεδα. 3. Η δύναμη των αντιοξειδωτικών – Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του οργανισμού. Υπάρχουν πολλά αγιουρβεδικά σκευάσματα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προτείνω να απευθυνθείτε στον αγιουρβεδικό σας ιατρό για να συστήσει κάποιο συμπλήρωμα. Παρακάτω σας δίνω μία λίστα με τροφές όπου μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα, οι οποίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες: Αχλάδι, Μπανάνα, Ροδάκινο, Μήλο, Μελιτζάνα, Κρεμμύδι, Βρασμένο Κουνουπίδι, Βρασμένα Φασόλια, Ακτινίδιο, Πιπεριά, Αβοκάντο, Ψητή Πατάτα, Δαμάσκηνα, Χυμός από φυσικό γκρέιπφρουτ, Βατόμουρα, Βρασμένα Παντζάρια, Βρασμένο Σπανάκι, Βρασμένο Πράσινο Λάχανο, Μύρτιλλο , Μαύρο Σταφύλι. 4. Καλός ύπνος – Πολλές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι η στέρηση ύπνου οδηγεί σε μειωμένη πνευματική απόδοση. Η Αγιουρβέδα θεωρεί ότι ο ύπνος είναι βασικό δομικό στοιχείο για την καλή υγεία του μυαλού και του σώματος. 5.Διαχείριση άγχους – Υψηλά επίπεδα στρες επηρεάζουν αρνητικά τόσο το μυαλό όσο και το σώμα. Ένας περίπατος στη φύση ή στη θάλασσα, η γιόγκα, ο διαλογισμός ή ότι άλλο σας χαλαρώνει καλό είναι να περιλαμβάνεται στο καθημερινό σας πρόγραμμα. 6.Εργασία και Χαρά – Όπως διατηρείτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ...
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Ο Χυμός Λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως από την αρχαιότητα για την επιτέλεση ενός απλού θαύματος: τη λεύκανση του δέρματος. Χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού μπορείτε να μειώσετε τις κηλίδες στα χέρια σας λίγο-λίγο. Όμως είναι σημαντικό αυτό να γίνεται τη νύχτα. Αν ο ήλιος έρθει σε επαφή με το δέρμα σας όταν έχετε βάλει λεμόνι, μπορεί να το βλάψει πολύ. Να λοιπόν πώς χρησιμοποιείται: βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι σε δύο φέτες αγγούρι. Έπειτα τοποθετήστε τις μουσκεμένες με το λεμόνι φέτες του αγγουριού πάνω στα χέρια σας, αφήνοντάς τις να δράσουν για είκοσι λεπτά. Μετά πλύντε τα χέρια σας κανονικά. 3. Μηλόξυδο Ορίστε ακόμα μία συμβουλή που είναι και θαυμάσια και αποτελεσματική. Πιθανώς έχετε ήδη μηλόξυδο στο σπίτι σας και γνωρίζετε επίσης για τις εξαιρετικές φυσικές του ωφέλειες για την υγεία. Αυτή τη φορά λοιπόν θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις κηλίδες στα χέρια σας. Και τι πρέπει να κάνετε; Είναι πολύ απλό. Πάρτε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και αναμείξτε το με μία κουταλιά της σούπας ενυδατική κρέμα, αυτή που συνήθως χρησιμοποιείτε για τα χέρια σας. Κάντε μασάζ στα χέρια σας για δέκα ως δεκαπέντε λεπτά και αφήστε την κρέμα να δράσει όλη τη νύχτα. Είναι πολύ ωφέλιμη για τη μείωση των κηλίδων στα χέρια σας. 4. Οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου) Πρέπει να είστε προσεκτικοί στην εφαρμογή αυτής της θεραπείας. Μερικοί άνθρωποι δεν αντιδρούν καλά στο οξυζενέ, τους προκαλεί φαγούρα και ερεθισμό. Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή όχι. Ο τρόπος χρήσης του είναι πολύ απλός: το βράδυ πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι μουσκεμένο με οξυζενέ και τοποθετήστε το στα χέρια σας αφήνοντας το δέρμα να το απορροφήσει. Μην το ξεπλύνετε, αλλά αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Όπως βλέπετε, οι περισσότερες από τις θεραπείες αυτές εφαρμόζονται τη νύχτα, προστατεύοντας έτσι τα χέρια σας από τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου. ...
Πηγή press-news.gr >>>
Η ενδυνάμωση είναι μια πρακτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πολλά χρόνια πίσω με σκοπό τη σταθεροποίηση και την παράταση της ζωής του κρασιού και γίνεται με την προσθήκη αλκοόλης. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, για διαφορετικούς όμως οινολογικούς σκοπούς. Ετσι, για την παραγωγή του Sherry Fino γίνεται προσθήκη αλκοόλης (μέγιστο 15,5%) όταν τελειώσει η αλκοολική ζύμωση. Ακολουθεί μεταφορά σε ξύλινα βαρέλια (500-600 λίτρων) αφήνοντας έναν κενό χώρο κοντά στα 100 λίτρα. Στην επιφάνεια του κρασιού αναπτύσσεται ο ανθεκτικός στην αλκοόλη μύκητας φλορ που δημιουργεί ένα πέπλο το οποίο με τη σειρά του προστατεύει το κρασί από το οξυγόνο. Η βιολογική ωρίμανση που συντελείται με αυτόν τον τρόπο διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια και εξελίσσεται με τη διαδικασία της ανάμειξης των κρασιών με την τεχνική της Σολέρα. Αν η παραγωγή του κρασιού γίνει στην περιοχή Σανλούκαρ ντε Μπαραμέδα, τότε το Sherry λέγεται Manzanilla. Oταν το κρασί υποστεί πρώτα βιολογική ωρίμανση υπό το πέπλο του μύκητα και στη συνέχεια οξειδωτική παλαίωση χωρίς αυτό, ονομάζεται Amontillado. Ωριμάζοντας στον αέρα Το Sherry που θα επιλεγεί να ωριμάσει με οξειδωτικό τρόπο, μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, ενισχύεται με αλκοόλη ως τους 17,5 αλκοολικούς βαθμούς ώστε να μην αναπτυχθεί ο μύκητας φλορ και αφήνεται σε επαφή με τον αέρα για να εξελιχτεί. Λέγεται Οloroso, είναι σκουρόχρωμο, με χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ, διαφορετικό από αυτό της φρέσκιας μαγιάς που έχει το Fino και επιδέχεται πολλές δεκαετίες παλαίωσης. Για την παρασκευή των γλυκών κρασιών Pedro Ximenez και Mοscatel (τα ονόματα από τις αντίστοιχες ποικιλίες) γίνεται αρχικά αποξήρανση των σταφυλιών στον ήλιο. Στη συνέχεια ο πλούσιος σε σάκχαρα χυμός ζυμώνεται εν μέρει, ενώ η τελική προσθήκη αλκοόλης αναστέλλει την αλκοολική ζύμωση. Η οξειδωτική ωρίμανση που ακολουθεί επιφέρει μια μοναδική συμπύκνωση στο κρασί (συμπύκνωση και των χρωστικών) που ενισχύει το πληθωρικό αρωματικό προφίλ του. Στα γλυκά Sherry ανήκει και το Cream που προκύπτει από την ανάμειξη κρασιών Oloroso με γλυκά κρασιά Perdro Ximenez. Επίσης το Pale είναι κρασί-λικέρ που φτιάχνεται στη βάση του Sherry Fino. Τέλος, υπάρχουν ακόμη τρεις επιπλέον κατηγορίες ανάλογα με την παλαίωσή τους: όσα έχουν ηλικία 20-30 χρόνια, αυτά από 12-15 και τέλος τα Sherry μιας συγκεκριμένης χρονιάς.
Πηγή tovima.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017