Τι Είναι Οι Δίαιτες Χαμηλές Σε Λιπαρά : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Οι Δίαιτες Χαμηλές Σε Λιπαρά
Οι δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά τείνουν να είναι πλούσιες σε σάκχαρα και επεξεργασμένους υδατάνθρακες –γεγονός- που δεν ευνοεί την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εμποδίσουν την μείωση του σωματικού βάρους . Χρειάζεται το λίπος στην διατροφή ώστε ο οργανισμός να παράγει ορμόνες οι οποίες είναι απαραίτητες στην διατήρηση της ρευστότητας της κυτταρικής μεμβράνης και για την ομαλή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Επιπλέον, κάποια μικροθρεπτικά συστατικά απαιτούν το λίπος για να απορροφηθούν από τον οργανισμό . Η απορρόφηση του αντιοξειδωτικού β-καροτίνη αυξάνεται με την παρουσία λίπους στην διατροφή, οπότε μην αποκλείετε και το ελαιόλαδο από την διατροφή σας. Αναπροσαρμόστε την διατροφή σας προσθέτοντας υγιή λίπη όπως είναι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί. Μεταβάλλοντας τις αναλογίες ω-6 και ω-3 λιπαρών μπορείτε να ρυθμίσετε τις φλεγμονές. Ω-6 λιπαρά έχουν τα φυτικά έλαια, τα σπορέλαια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ ω-3 λιπαρά περιέχονται στα λιπαρά ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στον λιναρόσπορο. The post Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για την σωστή –αθλητική- διατροφή. (Μέρος Γ’) appeared first on Sela .
Πηγή: sela.gr –...
Πηγή bikerace.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το ενταμάμε είναι επίσης πλούσια πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υδατανθράκων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μαγειρεύεται βραστό ή στον ατμό και τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου με μπόλικο αλάτι. 2. Πεπόνι Τα πεπόνια, ανεξαρτήτως ποικιλίας, είναι καλοκαιρινά φρούτα πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, φυτικές ίνες και νερό. Έτσι, η κατανάλωση πεπονιού ενυδατώνει τον οργανισμό. Επίσης, τα πεπόνια περιέχουν το αμινοξύ κιτρουλίνη που μετατρέπεται σε αργινίνη όταν απορροφάται από τον οργανισμό. Η αργινίνη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος 3. Ψάρια Τα ψάρια περιέχουν υγιεινά Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού μειώνοντας τις κυτταρικές φλεγμονές. Διαλέξτε μικρά λιπαρά, ψάρια που βρίσκονται στη βάση της τροφικής αλυσίδας όπως είναι οι ρέγγες, οι γαύροι και οι σαρδέλες. Εναλλακτικά μπορείτε να καταναλώσετε ως συμπλήρωμα ιχθυέλαιο υψηλής ποιότητας όπως το καλό μουρουνέλαιο. 4. Ξηροί καρποί Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι στο ενεργειακά επωφελές μαγνήσιο. Το μαγνήσιο διασπά τη γλυκόζη σε ενέργεια. Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιες πηγές φυτικής πρωτεΐνης γι΄αυτό τους προτιμάμε για ένα μεσημεριανό σνακ. Προσέχουμε τα καρύδια διότι περιέχουν μελατονίνη η οποία προκαλεί ελαφρά υπνηλία. 5. Κινόα Πλουσιότερη σε πρωτεΐνη από κάθε άλλο δημητριακό, η κινόα περιέχει όλο το εύρος των υδατανθράκων και των αμινοξέων με αποτέλεσμα να προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας και τόνωσης. Επίσης η κινόα δεν περιέχει γλουτένη. Φτιάχνουμε ένα μπωλ κινόα με λαχανικά και βινεγκρέτ, την τρώμε ως συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια με σάλτσα και την απολαμβάνουμε ως σνακ ανακατεμένη με σταφίδες, αμύγδαλα και κανέλα. 6. Μαύρη σοκολάτα Μπορούμε να προσλάβουμε την δόση καφεΐνης που μας λείπει νωρίς το απόγευμα καταναλώνοντας μαύρη σοκολάτα αντί για καφέ. Η μαύρη ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Ο Γνωστός Πτωχός Πασατέμπος
Ο γνωστός «πτωχός» πασατέμπος είναι μια υπερτροφή πλούσια σε βιταμίνες E, C, Κ, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α. Εκτός του ότι βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων ζακχάρου στο αίμα, είναι και ένα απολαυστικό σνακ με ηρεμιστικές ιδιότητες. Αυγά Είναι πηγή βιταμίνης Β12 που αποτρέπει τις «ψυχολογικές» μεταπτώσεις, επίσης περιέχουν χολίνη, που ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως είναι το σελήνιο. Φράουλες Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C που εκτός από τα γνωστά ...
Πηγή athensvoice.gr >>>
Το σούσι δεν είναι τίποτε άλλο από ωμό ψάρι, ωστόσο η τέχνη και η ιεροτελεστία που βρίσκονται πίσω από αυτό, το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο. Υγιεινό, θρεπτικό, εύγευστο και εμποτισμένο με τους… μύθους που διέπουν την ιαπωνική μακροζωία το σούσι μέρα με τη μέρα κατακτά όλο τον κόσμο! The place to eat στην Αθήνα – Απόλλωνος 40 (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη, τηλ. 210 960510 4.Κρέπες, Γαλλία Η κρέπα είναι μία πολύ λεπτή τηγανίτα που συνήθως γίνεται από αλεύρι σίτου. Η κατανάλωσή της είναι τόσο διαδεδομένη στη Γαλλία που θεωρείται εθνικό πιάτο, ενώ οι κρεπερί ανοίγουν η μία μετά την άλλη σε κάθε χώρα του κόσμου λόγω της μεγάλης τους ζήτησης. Οι κρέπες μπορούν να σερβιριστούν με ποικίλες γαρνιτούρες, είτε γλυκές με διάφορα ζαχαρώδη είτε αλμυρές. Ο τρόπος σερβιρίσματος εξαρτάται από την διατροφική φιλοσοφία κάθε περιοχής. The place to eat στην Αθήνα – Ανδρέα Παπανδρέου 4, Γλυφάδα, τηλ. 210 894 0445 5. Ντονέρ κεμπάπ, Τουρκία Ένα παραδοσιακό πιάτο πρόχειρου φαγητού που προέρχεται από τη γειτονική Τουρκία και σημαίνει «σούβλα που γυρίζει». Το ντονέρ κεμπάπ, είναι ένα πιάτο με κρέας, συνήθως αρνί ή μοσχάρι και σπανιότερα κοτόπουλο σε ψωμί ή πίτα, με ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί, τσίλι και αποτελεί έναν όχι και τόσο μακρινό συγγενή του δικού μας «πίτα γύρο απ’ όλα». Είναι από τα πιο αγαπημένα έτοιμα φαγητά στον κόσμο. The place to eat στην Αθήνα – Συναγματάρχη Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 982 2320 6. Παέγια θαλασσινών, Ισπανία Ένα αγαπημένο και πολύ δημοφιλές ισπανικό φαγητό, διάσημο σε όλον τον κόσμο. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι (Ανάμικτη Παέγια). Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. The place to eat στην Αθήνα – Χάρητος 45, Κολωνάκι, τηλ. 210 7210155 7. Φαχίτας, Μεξικό Αν και η αρκετά πικάντικη -για τα ελληνικά δεδομένα- μεξικανική κουζίνα δεν είναι τόσο συμπαθής συνήθως στο «άμαθο» στομάχι μας, οι φαχίτας έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Tα φαχίτας είναι ζεστή τορτίγια με γέμιση με κρέας, κρεμμύδι, γουακαμόλε, ξινόκρεμα και σάλτσα. Κι όσο κι αν υπόσχεστε στον εαυτό σας «άλλο ένα και τέλος», ξέρετε ότι ο δρόμος των φαχίτας, δεν έχει γυρισμό! The place to eat στην Αθήνα -Ευδήλου 15, Γουδή, τηλ. 210 ...
Πηγή eleftherostypos.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017