Τι Είναι Τα Ρεβίθια Διατροφικά : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Τα Ρεβίθια Διατροφικά
Τα ρεβίθια είναι από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης, αλλά περιέχουν και πολύ μεγάλη ποσότητα φυτικών ινώνκαι αυτό τα καθιστά απόλυτα χορταστικά. Μαγειρέψτε τα, και έπειτα μπορείτε να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ για μία σούπα βελουτέ, χωρίς να χρειάζεστε κρέμα. Προσθέστε και λίγο σκόρδο και είστε έτοιμοι. Σούπα με ντομάτες και μελιτζάνα Οι μελιτζάνες περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, είναι καλές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β, που προωθούν την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας. Μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με σκόρδο, πιπεριές και έναν ζωμό με βάση την ντομάτα. Προτού προσθέσετε την μελιτζάνα στη σούπα, ψήστε την, για να αποκτήσει πιο ιδιαίτερη γεύση....
Πηγή iatronet.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η βρόμη είναι υποαλλεργική και περιέχει αμινοξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση και την άμυνα του δέρματος. Τέλος, το γιαούρτι, χάρη στο γαλακτικό οξύ και το α-υδροξύ, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, χωρίς όμως να διαταράσσει το pH του δέρματος. Τι χρειάζεστε: 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι 2 κουταλιές βρόμη 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα Προετοιμασία και εφαρμογή Αν έχετε τάσεις ευαισθησίας, αποφύγετε το τρίψιμο, για να μην προκαλέσετε κάποιον ερεθισμό. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να φτιάξετε αυτήν την ανακουφιστική μάσκα ανανέωσης, η οποία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο χωρίς τριβή: Αρχικά, βάλτε το χαμομήλι και τη βρόμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα και έπειτα ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε τη μάσκα για 5΄ στο πρόσωπό σας και αφού στεγνώσει, αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό και ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα. Θα παρασύρει μαζί της νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα και το πρόσωπό σας θα λάμπει από υγεία χωρίς ίχνος κοκκινίλας. Κατά της κυτταρίτιδας: ...
Πηγή vita.gr >>>
Τι Είναι Ο Ελληνικός Καφές
Ο ελληνικός καφές είναι ταυτισμένος με την παράδοση και με την κουλτούρα μας. Πέρα, όμως, από τη συναισθηματική σύνδεση, φαίνεται ότι κάνει καλό και στην υγεία μας. Αποτελεί αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, λόγω της παρουσίας σε αυτόν ουσιών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, τα λεγόμενα χλωρογενικά οξέα. Τα ισχυρά αυτά αντιοξειδωτικά συστατικά σχετίζονται με σημαντικά οφέλη, όπως καλή λειτουργία των αγγείων, προστασία από το διαβήτη τύπου ΙΙ και πολλά άλλα. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ορισμένα συστατικά του ελληνικού καφέ, όπως τα αντιοξειδωτικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, πιθανώς να βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία, αυξάνοντας την ικανότητα του οργανισμού να προσλαμβάνει μονοξείδιο του αζώτου, που είναι μειωμένη στους ασθενείς με υπέρταση. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην πίεση. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο ελληνικός καφές, με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του, φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη για την καλή μας υγεία....
Πηγή crazynews.gr >>>
Τι Είναι Η Ρίγανη Γενικές Πληροφορίες
Η ρίγανη: είναι πολυετής θάμνος. Συλλέγεται όταν είναι σε πλήρη άνθηση με αποκοπή. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική και η ξηρή δρόγη σαν άρτυμα σε φαγητά. Εχει περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο 3,15%. Εχει μία απόδοση 150 κιλά το στρέμμα και δίνει ακαθάριστη πρόσοδο 400- 600 ευρώ το στρέμμα. Η ρίγανη βρίσκεται στη δεύτερη θέση των εξαγωγών της χώρας μας σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά μετά τον κρόκο. Το 62,5% της αξίας τους προωθείται σε τρίτες χώρες, με σημαντικότερη τις ΗΠΑ που απορροφά το 55,3%. Το δενδρολίβανο: είναι πολυετής θάμνος. Συλλέγονται τα άνθη και τα φύλλα του. Βρίσκεται σε πλήρη απόδοση κατά τον τρίτο χρόνο. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική αλλά και την παραγωγή σαπώνων και σαν συντηρητικό σε ποτά και τροφές. Εχει περιεκτικότητας αιθέριο έλαιο 1,5-3%. Η ξηρή δρόγη από τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα σε διάφορα φαγητά. Ο κρόκος: αποτελεί το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν με ποσοστό 51% επί του συνόλου της αξίας των εξαγώγιμων προϊόντων. Από αυτόν παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά στον κόσμο. Συγκομίζεται ο ύπερος του άνθους του. Δίνει παραγωγή 0,8-1 κιλό το στρέμμα και ακαθάριστη πρόσοδο 1500-1800€ το στρέμμα. Στην Ελλάδα καλλιεργείται αποκλειστικά στην Κοζάνη. Το τσάι του βουνού: είναι πολύ αρωματική πολυετής πόα. Αποδίδει περίπου 150 κιλά αποξηραμένης δρόγης. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,05-1%. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Η μέντα: είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοκομικό. Το υπέργειο τμήμα της περιέχει αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη σαπωνοποιία, στην ποτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Η περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια είναι περίπου 3,5-4%. Το γλυκάνισο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Αποδίδει 100-150 κιλά καρπού το στρέμμα. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ούζου, τσίπουρου αλλά και σαν άρτυμα σε τρόφιμα. Παράγεται αιθέριο έλαιο, που είναι κατάλληλο στην ποτοποιία. Το δίκταμο: είναι ποώδες πολυετές φυτό. Συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με 3-5 κοπές τον χρόνο. Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αλλά και ποτοποιία και στην παραγωγή του βερμούτ. Ο δυόσμος: είναι πολυετής πόα. Για ξηρή δρόγη συγκομίζεται λίγο πριν από την άνθηση, ενώ για αιθέριο έλαιο συλλέγεται σε πλήρη άνθηση. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο ανέρχεται σε 0,8-2% και σε ξηρή δρόγη αποδίδει 150-200 κιλά το στρέμμα. Χρησιμοποιείται σαν άρτυμα σε ...
Πηγή econews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017