Τι Είναι Το Βεργάδι Ή Δευτερομίλιορο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Βεργάδι Ή Δευτερομίλιορο
Το βεργάδι ή δευτερομίλιορο είναι κατσίκι μεγαλύτερο των 2 ετών. Και με τα δύο πάντως κάνεις το γνωστό πιάτο κατσικάκι με χυλοπίτες. Το μαγείρεμά τους δεν έχει κάποιο μυστικό. Οταν σχεδόν γίνει το κρέας το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στη σάλτσα θα προσθέσουμε λίγο νερό. Εκεί θα βράσουν οι χυλοπίτες και στο τέλος θα επαναφέρουμε το κρέας και αδελφωμένα θα πάνε μαζί ως το τραπέζι. Αθερινόπιτα Εδώ το όνομα δεν κρύβει πολλά, όμως πώς φτιάχνεται κάτι τέτοιο; Στη Σύμη τουλάχιστον, που τα νερά της θρέφουν ακόμη ψάρια, φτιάχνουν έναν χυλό από αλεύρι, αβγό και κρεμμύδι. Ρίχνουν την αθερίνα μέσα να κολυμπήσει και μετά στο τηγάνι δίνουν ένα σχήμα τηγανίτας με τα ψαράκια να είναι κολλημένα μεταξύ τους χάρη στον χυλό. Τρώγεται προτού προλάβει να κρυώσει. Γιαλίτικο Αν δεν το ξέρεις, δεν το μαντεύεις. Πρόκειται για παστουρμά κατσικίσιο σε αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό. Στην Κάρπαθο και στην Αμοργό γνωρίζουν καλά να το φτιάχνουν με τη βοήθεια μπόλικου αλατιού και με την επίδραση του θαλασσινού αέρα που θα στεγνώσει το κρέας μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα. Το όνομα προέρχεται μάλλον από την Αιγιάλη>Γιάλη, το όμορφο αμοργιανό λιμάνι. Λαδένια Τι έχει μέσα η λαδένια, με ρώτησαν φίλοι από το εξωτερικό καθώς διαβάζαμε τον κατάλογο σε εστιατόριο ξενοδοχείου κάτω από την Ακρόπολη που έχει εντάξει στα προσφερόμενα φαγητά και μερικά από την παραδοσιακή νησιώτικη κουζίνα. Ξεροκατάπια, αλλά όσο και αν προσπάθησα να θυμηθώ δεν μπόρεσα να τους φωτίσω εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς το έκανε η κυρία που ήρθε για την παραγγελία. ...
Πηγή tovima.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Λεκιθίνη Της Σόγιας
Η λεκιθίνη της σόγιας είναι γνωστή για τη λιποδιαλυτική της δράση. Εδώ και λίγο καιρό έχει αποκτήσει μία ακόμη χρήση. Η φωσφατιδυλοχολίνη, το ένζυμο που περιέχεται στη λεκιθίνη της σόγιας, επιτίθεται στα τοιχώματα των λιποκυττάρων, τα καταστρέφει και απελευθερώνει το λίπος. Στη συνέχεια, μετατρέπει τα μόριά του σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, ώστε να μεταβολιστούν από τον οργανισμό και να καούν. Πρώτη η βραζιλιάνα δερματολόγος κ. Πατρίτσια Ρίτες ανακάλυψε ότι κάνοντας ενέσεις με αυτό το ένζυμο μπορεί να διαλύσει τοπικά το λίπος. «Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά 4 εβδομάδες μετά την πρώτη έγχυση», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος. «Η ουσία θεωρείται ακίνδυνη στις κατάλληλες δοσολογίες και δεν προκαλούνται παρενέργειες όταν εφαρμόζεται για αισθητικούς σκοπούς. Ωστόσο, μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθούν τοπικά οιδήματα και εκχυμώσεις», εξηγεί. Η εφαρμογή Η λιποδιάλυση γίνεται με ενέσεις στο ιατρείο, χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο. Συνήθως, 2 έως 4 θεραπείες, με ενδιάμεσα διαστήματα 6 έως 8 εβδομάδων, είναι αρκετές για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου. Προτού ξεκινήσει η θεραπεία, η γιατρός παίρνει αναλυτικό ιστορικό της υγείας της ασθενούς και, στη συνέχεια, συστήνει εξετάσεις αίματος, ώστε να ελεγχθούν διάφορες λειτουργίες, όπως η ηπατική. Καθώς το ήπαρ είναι το όργανο που θα μεταβολίσει το απελευθερωμένο λίπος, είναι σημαντικό να ελεγχθεί η κατάστασή του. Έπειτα, προχωρά στην πρώτη συνεδρία λιποδιάλυσης με ενέσεις. Μετά από 1 μήνα συστήνει και πάλι εξετάσεις αίματος, ώστε να διαπιστωθούν η λειτουργία του ήπατος και ο επιτυχημένος μεταβολισμός του λίπους. Αν όλα εξελίσσονται κανονικά, τότε η θεραπεία συνεχίζεται. Τα αποτελέσματα θεωρούνται μόνιμα, καθώς τα λιποκύτταρα που έχουν καταστραφεί δεν μπορούν να δημιουργηθούν ξανά. Το κόστος Μία επίσκεψη στοιχίζει περίπου 300€. Καφές Η καφεΐνη, η ενεργός ουσία που περιέχεται στους κόκκους του καφέ, καταπολεμά το λίπος και την κατακράτηση υγρών. «Η λιποδιαλυτική της δράση αναπτύσσεται καθώς βοηθά το λίπος που είναι παγιδευμένο μέσα στα τοιχώματα των λιποκυττάρων να γίνει πιο λεπτόρρευστο», εξηγεί η δερματολόγος κ. Πηνελόπη Τυμπανίδου, και συνεχίζει: «Έτσι, το διευκολύνει να διαπηδήσει και να προωθηθεί προς το ήπαρ για να μεταβολιστεί. Αν και δεν καταστρέφει τη μεμβράνη των λιποκυττάρων, ενισχύει τη δυνατότητα του οργανισμού να κάνει καύσεις. Συγχρόνως, έχει και διουρητική δράση, αφού, όταν εφαρμόζεται τοπικά, απομακρύνει τα περιττά υγρά. Με αυτό τον τρόπο, αντιμετωπίζει το πρήξιμο και ενεργοποιεί το λιπώδη ιστό ώστε να αποσυμφορηθεί». Η εφαρμογή Με ενέσεις στη μεσαία στιβάδα του δέρματος, αυτήν που έδωσε και το όνομά της στη μέθοδο (μεσοθεραπεία), μεταφέρουν την καφεΐνη ακριβώς στο σημείο που την έχει ανάγκη. «Η τεχνική αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να την προσαρμόζουμε απόλυτα στις ανάγκες της ασθενούς. Σε ένα σοβαρό πρόβλημα, για παράδειγμα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με μία θεραπεία εφόδου, έτσι ώστε να το καταπολεμήσουμε δυναμικά εξαρχής. Συνεχίζουμε με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, και ολοκληρώνουμε με τη φάση της συντήρησης». Συνήθως χρειάζονται 8 έως 12 συνεδρίες, με απόσταση 1 εβδομάδας μεταξύ τους. Η βελτίωση της κυτταρίτιδας είναι εμφανής 1,5 μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας.Το κόστος Ξεκινά από 150€ για κάθε συνεδρία. Αγκινάρα Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τη ...
Πηγή mylady.gr >>>
Τι Είναι Οι Κόκκινες Πιπεριές Τσίλι Ή Αλλιώς Καγιέν
Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι ή αλλιώς καγιέν είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο επίσης. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ισπανική, Μεξικάνικη και Ινδική κουζίνα και δίνει μία ζεστή και πικάντικη γεύση. 8. Φύλλα δάφνης : Tα φύλλα δάφνης προσθέτουν γεύση στα όσπρια αλλά και στα φαγητά με βάση το κρέας. Είναι ένα συστατικό που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη γεύση των τροφίμων. Αρκεί μόνο να σκεφθείτε τι γεύση θα είχαν παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας όπως οι φακές και το κοκκινιστό χωρίς την προσθήκη δαφνόφυλλων. 9. Θυμάρι : To θυμάρι ή αλλιώς θρούμπι είναι το φυτό των μεσογειακών χωρών που μπαίνει σε διάφορα φαγητά και ως αρωματικό αλλά και λόγω των αντιτοξικών ιδιοτήτων που έχει. Προσοχή Όλες οι παραπάνω επιλογές μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σερ καλύτερη υγεία . Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή καθώς η συνεχής και αλόγιστη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους ανθρώπους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε αλλαγή στη φαρμακευτική σας αγωγή. ΠΗΓΗ: invitromagazine....
Πηγή healthynews.gr >>>
Τι Είναι Η Κατανάλωση Κολατσιού
Η κατανάλωση κολατσιού μπορεί να είναι μια πολύ υγιής και ισορροπημένη διατροφική συνήθεια, για παράδειγμα πριν ή μετά την άσκηση ή αν τα κύρια γεύματα απέχουν χρονικά μεταξύ τους. Γιατί πρέπει να τρώμε κολατσιό Για καλύτερη συγκέντρωση Για καλύτερη διάθεση Για περισσότερη ενέργεια Για μεγαλύτερη απόδοση στις δραστηριότητες (π.χ μελέτη, αθλητισμός κτλ) Τι να επιλέγουμε; Το κολατσιό που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι φτωχό σε αλάτι, μέτριο σε λίπος, πλούσιο σε υδατάνθρακες (και κυρίως σύνθετους), να περιέχει επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνες και ασβέστιο. Η κατανάλωση κολατσιού βοηθάει στην καλύτερη κατανομή της ποσότητας των θερμίδων σε περισσότερα των δύο ή τριών κυρίων γευμάτων την ημέρα, η οποία φαίνεται ότι συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση μεταβολικών παραμέτρων του οργανισμού (γλυκόζη αίματος, χοληστερόλη, τριγλυκερίδια) και πιθανόν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους. Μερικές προτάσεις για ένα έξυπνο κολατσιό: Κουλούρι σουσαμένιο ή με σταφίδες Σταφιδόψωμο Ρυζογκοφρέτες, κράκερς και κριτσίνια Μπάρες δημητριακών Μπισκότα τύπου digestive Σπιτική τυρόπιτα ή χορτόπιτα Σπιτικό κέικ Φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα Φυσικός χυμός εμπλουτισμένος με σίδηρο ή / και ασβέστιο Γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς ή φρούτα Ξηροί καρποί Λαχανικά (καρότο, αγγουράκι) σε λωρίδες με ντιπ γιαουρτιού Ζελέ με φρέσκα φρούτα Μικρό σάντουιτς με τυρί ή κοτόπουλο ή άπαχο ζαμπόν ή μαρμελάδα κτλ Ψωμί με ταχίνι και μέλι Συνηθισμένες λανθασμένες επιλογές κολατσιού Αντίθετα από τις παραπάνω προτεινόμενες επιλογές κολατσιού, υπάρχουν και εκείνες που συνιστάται να αποφεύγονται για τακτική κατανάλωση. Τέτοιες αποτελούν όσες είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (τα οποία ανεβάζουν τα επίπεδα της ολικής και της ‘κακής’ χοληστερόλης και trans λιπαρά, μια άλλη κατηγορία λιπαρών ακόμη πιο επιβλαβή (τα οποία παράλληλα με τις δράσεις των κορεσμένων, μειώνουν και τα ...
Πηγή kids.in.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/01/2017