Τι Είναι Το Γαϊδουράγκαθο Ή Σίλυβο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Γαϊδουράγκαθο Ή Σίλυβο
Το γαϊδουράγκαθο ή σίλυβο είναι αυτοφυές κυρίως στη λεκάνη της Μεσογείου, ενώ καλλιεργείται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στη Νότια Αμερική. Θεραπευτικές Ιδιότητες: Βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του συκωτιού και υποστηρίζεται η δράση του ενάντια στη χρόνια κίρρωση του ήπατος. Είναι ιδανικό στη διάρκεια αποτοξίνωσης και ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις υπερκατανάλωσης αλκοόλ καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα εξαιρετικό προαγωγό της έκκρισης γάλακτος και είναι απόλυτα ασφαλές για χρησιμοποίηση από τις μητέρες που θηλάζουν. Χρησιμοποιείται επίσης για να αυξήσει την έκκριση και τη ροή της χολής από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη και επομένως μπορεί να χορηγηθεί σε όλα τα προβλήματα που συνδέονται με τη χοληδόχο κύστη. Χρησιμοποιείται επίσης ως μαλακτικό και εφιδρωτικό, κατά των κολικών και της δυσεντερίας, των δηλητηριάσεων(κυρίως από μανιτάρια), κατά των αιμοπτύσεων αλλά και ως αντικαταθλιπτικό. Χρήση: Η ρίζα και τα φρέσκα φύλλα του τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα αφού αφαιρεθούν οι αιχμηρές άκρες τους. Χρησιμοποιείται κυρίως το ...
Πηγή iator.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Τα Χόρτα Που Στο Μαγείρεμα
Τα χόρτα που είναι καλλιέργειας ή μαζεμένα από κάμπο βράζουν πιο γρήγορα από τα άγρια ορεινά. Προσαρμόζουμε το χρόνο μαγειρέματος ανάλογα με το πόσο τραγανά μάς αρέσουν. 2ος Τρόπος - σε ελάχιστο νερό: Βάζουμε τα χόρτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 φλιτζ. καφέ νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά. Ετσι διατηρούν πιο συμπυκνωμένη τη γεύση τους, καθώς στην ουσία βράζουν μέσα στο ζουμί τους. Με αυτόν τον τρόπο τα χόρτα θα βγουν σκουροπράσινα. Πώς τα βραστά χόρτα θα μείνουν πράσινα; Οι επαγγελματίες κάνουν ένα κόλπο για να διατηρήσουν το χρώμα των χορταρικών ζωντανό. Λίγο πριν γίνουν τα χόρτα, γεμίζουμε ένα πολύ μεγάλο μπολ με κρύο νερό και μπόλικα παγάκια. Μόλις γίνουν, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά. Εναλλακτικά, τα μεταφέρουμε, μόλις γίνουν, σε μπολ που έχουμε στερεώσει σε ένα μεγαλύτερο με νερό και παγάκια (για να μη χρειαστεί να τα στραγγίξουμε). Ετσι, σταματά ο βρασμός και διατηρούν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Πόσο νερό να βάλουμε στο μαγείρεμα; Ενας γενικός κανόνας λέει πως τα χορτομαγειρέματα δεν χρειάζονται πολύ νερό, καθώς τα χορταράκια θα βγάλουν και τα δικά τους ζουμιά κατά το μαγείρεμα. Συνήθως δεν χρειάζεται παρά να προσθέσουμε ελάχιστο υγρό. Αν βάλουμε περισσότερο και δούμε πως το υγρό δεν απορροφάται, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το ρυθμίσουμε: Μετά το τέλος του μαγειρέματος βάζουμε στην κατσαρόλα ένα μεγάλο παξιμάδι, που θα τραβήξει τα παραπανίσια υγρά. Βγάζουμε το ζουμί με μια βαθιά κουτάλα από την κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια πιο δεμένη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι. Συμπυκνώνουμε το ζωμό βράζοντάς τον και, αν θέλουμε, προσθέτουμε 1/2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, που έχουμε αραιώσει σε ένα φλιτζανάκι κρύο νερό. Μόλις δέσει, επαναφέρουμε το ζωμό στην κατσαρόλα. Αν το φαγητό έχει μέσα κι άλλα λαχανικά, π.χ. καρότο, πατάτες, μπορούμε να βάλουμε στο μπλέντερ μερικά από αυτά τα λαχανικά μαζί με 1 - 2 κουτάλες από το υγρό και να τα πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, σείουμε και αποσύρουμε. Πώς δεν θα βγάλουν νερά στις πίτες ή στις ομελέτες; Αφού τα πλύνουμε και τα αφήσουμε να στραγγίξουν λίγο, τα τρίβουμε με μια γενναία ποσότητα αλατιού, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για περίπου 20 λεπτά και να μαραθούν. Μετά τα πιέζουμε με τα χέρια μας, για να βγάλουν περισσότερα ζουμιά. Αλλος τρόπος είναι να τα σοτάρουμε, σε δόσεις, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε πολύ δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα περισσότερα υγρά τους. Τι κάνουμε τις ρίζες; Οι σεφ μάς εξηγούν ότι στις ρίζες κρύβεται μεγάλο μέρος της νοστιμιάς του χόρτου, γι’ αυτό δεν τις πετάμε. Αφού κόψουμε το κάτω μέρος από τη ρίζα, κρατάμε τα υπόλοιπα κομμάτια, τα πλένουμε καλά και τα χρησιμοποιούμε ...
Πηγή Ingossip.gr >>>
Τι Είναι Το Απλό Γιαούρτι
Το απλό γιαούρτι είναι φτωχό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Προτιμήστε το πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά αλλά όχι το 0%, το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι δεν χορταίνει και μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφών. Μηλόξυδο Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή σε ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τις λιγούρες. Λεμόνια Με μηδέν θερμίδες, ο χυμός λεμόνι είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το ψάρι ή τα βραστά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια φέτα λεμόνι στο νερό για να κόψετε την όρεξή σας και να μειώσετε τις λιγούρες. Παγωμένη μπανάνα Βάλτε τις μπανάνες στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν φτιάξτε ένα θρεπτικό κρεμώδες επιδόρπιο. Μπορείτε επίσης να την χτυπήσετε με λίγο γάλα και να φτιάξετε ένα smoothie με λίγες θερμίδες. Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κάλιο και φυτικές ίνες. Αλεύρι αμυγδάλου Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλεύρι χωρίς γλουτένη στις συνταγές σας. Έχει τετραπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προκαλεί διπλάσιο αίσθημα κορεσμού. Άγλυκο κακάο σε σκόνη Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κακάο στα smoothies και το γιαούρτι και θα νιώσετε ότι τρώτε κάτι γλυκό με μόλις 12 επιπλέον θερμίδες. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε συχνά κακάο τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ. Σολομός σε κονσέρβα Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους....
Πηγή gimnastirio.gr >>>
Τι Είναι Τα Βασικά Λαχανικά Για Τον Εγκέφαλο
Τα βασικά λαχανικά που είναι καλά για τον εγκέφαλο είναι το λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, και το σπανάκι. Φυσικά η λίστα είναι τεράστια αλλά ο κόσμος συνήθως αποφεύγει τα παραπάνω για διάφορους λόγους, όπως τη μυρωδιά. Τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη Ξεχνάτε πολύ τελευταία; Αυτό πιθανόν να οφείλεται σε έλλειψη ύπνου και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής σας, η φυσική δραστηριότητα και ορισμένες φορές, και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Υπάρχουν όμως τρόφιμα που παίζουν σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για την υγεία του εγκεφάλου και τη μνήμη. Οι καλύτερες δυναμικές τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη και τη δύναμη του εγκεφάλου έχουν ως εξής: Σολομός: είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθά στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του εγκεφάλου. Όσπρια και Φασόλια: αυτά τα τρόφιμα είναι μεγάλες πηγές σύνθετων υδατανθράκων που σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δίνει στον εγκέφαλο σταθερή παροχή γλυκόζης. Αυτά όχι μόνο βελτιώνουν τη μνήμη, αλλά και τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου. Μπρόκολο: μία δυναμική τροφή όχι μόνο για τον εγκέφαλο, αλλά και για όλο το σώμα. Είναι φορτωμένο με βιταμίνη Β, C, β-καροτένιο, ασβέστιο, βιταμίνη Κ, σίδηρο και φυτικές ίνες. Αυτά είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που εξαλείφουν τις και τα βαρέα μέταλλα που βλάπτουν τον εγκέφαλο. Οι παραπάνω τροφές ενθαρρύνουν επίσης τη σωστή ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Προσθέστε τις απαραίτητες βιταμίνες για τον εγκέφαλο Απαραίτητες Βιταμίνες Β όπως Β12, Β6 και φολικό οξύ έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το ποσοστό της ένωσης γνωστή ως . Το υψηλό επίπεδο αυτής της ένωσης μπορεί να οδηγήσει σε νοητικές βλάβες και εγκεφαλικό επεισόδιο. Μελέτες αποκάλυψαν ότι η ιδανική λήψη δόσης των βιταμινών αυτών μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά τη συρρίκνωση του εγκεφάλου. Για όλες τις χρήσιμες Βιταμίνες Β ! Προσθέστε αυτά τα τρόφιμα και βιταμίνες στην καθημερινή διατροφή σας και θα αυξήσετε σίγουρα την πιθανότητα να διατηρήσετε ένα υγιές εγκέφαλο για την υπόλοιπη ζωή σας!...
Πηγή akamptos.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 23/01/2017