-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Ποιά Είναι Η Σιφνέικη Ρεβιθάδα Στο Τσικάλι
Η σιφνέικη ρεβιθάδα είναι το ένα από τα δύο διάσημα φαγητά του κυκλαδίτικου νησιού –το άλλο είναι το μαστέλο. Η ρεβιθάδα υπήρξε η ανάπαυλα της νοικοκυράς και μαγείρισσας· το φαγητό έμπαινε από το Σαββατόβραδο στο φούρνο και ήταν έτοιμο για να έρθει στο τραπέζι, μετά την εκκλησία της Κυριακής (κρίνοντας μάλιστα, από τον αριθμό των λευκών μοναστηριών και των γαλαζότρουλων εκκλησιών -237 διάβασα-, η θρησκευτική παράδοση θησαυρίζεται στη Σίφνο). Τα ρεβίθια ψήνονταν για ώρες στον ξυλόφουρνο, σιγόβραζαν στο κλειστό σκεύος και μέλωναν στο περίσσιο ελαιόλαδο, αγκαλιασμένα με τα κρεμμύδια και τη δάφνη ή τη ρίγανη. Ακόμη και σήμερα, το παραδοσιακό τους μαγείρεμα στη Σίφνο δεν έχει αλλάξει. Στα χωριά της Μεροπίας (ένα από τα πολλά αρχαία ονόματα του νησιού), ο φούρναρης παραλαμβάνει τα καπνισμένα τσουκάλια των νοικοκυριών το βράδυ, για να τα παραδώσει μετά το δι’ ευχών. Η αυθεντική ρεβιθάδα Σίφνου γίνεται στην ‘σκεπασταριά’, πήλινο όρθιο σκεύος (τσουκάλι ή τσικάλι) με καμπύλες, λαβές εκατέρωθεν (για τον χειρισμό του) ...
Πηγή econews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Κατεχίνες Που Περιέχει Το Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη μακροζωία και συμβάλουν σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Αν προσθέσετε ένα λεμόνι, η βιταμίνη C θα αυξήσει την επίδραση του τσαγιού αρκετές φορές. Ντομάτες και ελαιόλαδο Όπως γνωρίζουν πολλοί, αυτός είναι ένας πολύ γευστικός συνδυασμός. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας σπάνια υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λυκοπένιο, που περιέχεται στις ντομάτες, βελτιώνει τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά. Επιπλέον, αποτρέπει την αθηροσκλήρωση και το σχηματισμό κακοήθων όγκων. Όταν καταναλώνεται μαζί με λάδι, το λυκοπένιο έχει μια καλύτερη πιθανότητα να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Κρέας και δεντρολίβανο Το κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι θα πρέπει να παρασκευάζεται σωστά. Οι διατροφολόγοι είναι κατηγορηματικοί: θα πρέπει να επιμείνουμε σε ελαφρύ ψήσιμο ή βράσιμο. Το ψήσιμο ή το τηγάνισμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων ενώσεων. Ωστόσο, αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να αποφευχθεί με αποξείδωση του κρέατος με προσθήκη δενδρολίβανου πριν το μαγείρεμα. Το δενδρολίβανο είναι καλό από μόνο του και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού των επιβλαβών ουσιών που αναπτύσσει το κρέας καθώς μαγειρεύεται....
Πηγή https: >>>
Το ροσμπίφ είναι ιδανικό για τραπέζι με αρκετά άτομα. Αλλά μην το φοβάστε, ψήστε το και φάτε το σε κρύες φέτες επί πολλές μέρες, είναι νοστιμότατο. Υλικά 1,5 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο τυλιχτό σε δίχτυ 4 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι ξερό 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι 4 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να βάλει το κρέας ροσμπίφ σε δίχτυ Κόψτε τα 2 σκόρδα σε λωρίδες -Ανοίξτε το κρέας με μαχαίρι και χώστε το σκόρδο σε διάφορα μέρη Τα υπόλοιπα 2 σκόρδα λιώστε τα σε γουδί -Προσθέστε τα μυρωδικά, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ Ανακατέψτε καλά όλα αυτά τα υλικά με ένα πηρούνι και περιχύστε όσο καλύτερα μπορείτε το ροσμπίφ Βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Ψήστε το ροσμπίφ σε ταψάκι, μαζί ...
Πηγή iefimerida.gr >>>
Τι Είναι Οι Φακές Σε Κονσέρβα
Οι φακές σε κονσέρβα είναι μια από τις εναλλακτικές. Συνήθως συνοδεύεται από τοστ ολικής άλεσης και ένα φρούτο. Τα αυγά τύπου σκράμπλ χρειάζονται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και είναι νόστιμα και θρεπτικά. Συνοδεύεται από λαχανικά ατμού και πατάτα ψημένη στο φούρνο μικροκυμάτων. Αν έχεις όρεξη για γλυκό το βράδυ – και ταυτόχρονα πεινάς – τότε μπορείς να επιλέξεις ένα παρφέ με γιαούρτι, φρούτα και μούσλι. Η πίτσα αν και παρεξηγημένη, ανήκει στον κατάλογο με τα γρήγορα γεύματα που κάθε διαιτολόγος θα επέλεγε για βραδινό, υπό δυο όρους: να είναι πίτσα μαργαρίτα ή πίτσα με σπανάκι και να συνοδεύεται από μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά και ελαιόλαδο. Tip: Μην ξεχνάς ότι η ποσότητα μετράει, για αυτό φάε μόνο δυο κομμάτια. Τα κόκκινα φασόλια κονσέρβας είναι άλλη μια λύση της στιγμής. Χρειάζονται απλά λίγο ζέσταμα και μπορούν να συνδυαστούν με σπιτική σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά. Συνοδεύεται από τορτίγια ολικής άλεσης. Κλασικό βραδινό που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο στην προετοιμασία είναι και η σαλάτα, μόνο που ο διατροφολόγος θα την κάνει ακόμα πιο πλούσια γευστικά και θρεπτικά, προσθέτοντας εκτός από το μαρούλι, αβοκάντο, ανάλατους ξηρούς καρπούς, φασόλια, μικρή ποσότητα τυριού με χαμηλά λιπαρά και ελαιόλαδο....
Πηγή bovary.gr >>>