-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Ποιό Είναι Το Μεγάλο Πλεονέκτημα Της Σταφίδας
Το μεγάλο πλεονέκτημα της σταφίδας είναι ότι καταναλώνεται μαζί με τον φλοιό της. Ο φλοιός της είναι πλήρης ανθοκυανινών που είναι οι χρωστικές που δίνουν το σκούρο κόκκινο χρώμα στις σταφίδες και άλλων πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών. (φλαβονοειδή, προανθοκυανιδίνες, προκυανιδίνες, ρεσβερατρόλη) των οποίων η δράση συνοψίζεται σε: Αντιοξειδωτική δράση (προστασία της LDL, της κακή χοληστερόλης δηλαδή, από οξείδωση που την κάνει ακόμα πιο βλαβερή μιας και αυξάνει την ικανότητά της να αποτίθεται στα τοιχώματα των αγγείων ― ελάττωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς ― μείωση αθηρωματικής πλάκας ― μείωση κινδύνου καρδιοπαθειών Αντιμικροβιακή δράση. Αγγειοδιασταλτική δράση δια μέσου της παραγωγής ενδοκυτταρικού ΝΟ (Το νιτρικό οξείδιο είναι ένα αέριο που μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ των κυττάρων. Από τις βασικές λειτουργίες του είναι να στέλνει το μήνυμα στα λεία μυϊκά κύτταρα των αρτηριών να χαλαρώσουν. Το ΝΟ ελευθερώνεται από το ενδοθήλιο και κατευθύνεται στο εσωτερικό της αρτηρίας προκαλώντας χαλάρωση. Έτσι οι αρτηρίες διαστέλλονται και ρυθμίζεται η πίεση του αίματος). Αντιαλλεργικές ιδιότητες. Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος. Προστασία του DNA από ενδοκυτταρικές προσβολές. Άλλα κλινικά αποτελέσματα δείχνουν ότι, η κατανάλωση της σταφίδας βοηθά στη ρύθμιση (σημαντική ελάττωση) της διαστολικής πίεσης. Ημερήσια Καθημερινή Εφημερίδα της Ηλείας Η ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2002 και εδρεύει στον Πύργο Ηλείας. Από το 2002 μέχρι σήμερα κυκλοφορεί αδιάλειπτα έχοντας συμπληρώσει 14 χρόνια ενεργούς και δυναμικής παρουσίας στον Περιφερειακό τύπο....
Πηγή protinews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το δενδρολίβανο: είναι πολυετής θάμνος. Συλλέγονται τα άνθη και τα φύλλα του. Βρίσκεται σε πλήρη απόδοση κατά τον τρίτο χρόνο. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική αλλά και την παραγωγή σαπώνων και σαν συντηρητικό σε ποτά και τροφές. Εχει περιεκτικότητας αιθέριο έλαιο 1,5-3%. Η ξηρή δρόγη από τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα σε διάφορα φαγητά. Ο κρόκος: αποτελεί το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν με ποσοστό 51% επί του συνόλου της αξίας των εξαγώγιμων προϊόντων. Από αυτόν παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά στον κόσμο. Συγκομίζεται ο ύπερος του άνθους του. Δίνει παραγωγή 0,8-1 κιλό το στρέμμα και ακαθάριστη πρόσοδο 1500-1800€ το στρέμμα. Στην Ελλάδα καλλιεργείται αποκλειστικά στην Κοζάνη. Το τσάι του βουνού: είναι πολύ αρωματική πολυετής πόα. Αποδίδει περίπου 150 κιλά αποξηραμένης δρόγης. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,05-1%. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Η μέντα: είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοκομικό. Το υπέργειο τμήμα της περιέχει αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη σαπωνοποιία, στην ποτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Η περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια είναι περίπου 3,5-4%. Το γλυκάνισο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Αποδίδει 100-150 κιλά καρπού το στρέμμα. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ούζου, τσίπουρου αλλά και σαν άρτυμα σε τρόφιμα. Παράγεται αιθέριο έλαιο, που είναι κατάλληλο στην ποτοποιία. Το δίκταμο: είναι ποώδες πολυετές φυτό. Συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με 3-5 κοπές τον χρόνο. Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αλλά και ποτοποιία και στην παραγωγή του βερμούτ. Ο δυόσμος: είναι πολυετής πόα. Για ξηρή δρόγη συγκομίζεται λίγο πριν από την άνθηση, ενώ για αιθέριο έλαιο συλλέγεται σε πλήρη άνθηση. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο ανέρχεται σε 0,8-2% και σε ξηρή δρόγη αποδίδει 150-200 κιλά το στρέμμα. Χρησιμοποιείται σαν άρτυμα σε φαγητά, αλλά και σαν αφέψημα. Το φασκόμηλο: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Συλλέγονται οι βλαστοί με τα άνθη και τα φύλλα του. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1,0% στα άνθη και 1,9% στα φύλλα. Ο βασιλικός: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακολογία και την παραγωγή σαπώνων. Περιέχει 0,5-1,2% αιθέριο έλαιο. Το κύμινο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό του οποίου οι αποξηραμένοι καρποί χρησιμοποιούνται σε σκόνη στη μαγειρική για το άρωμά τους. Επίσης οι σπόροι του περιέχουν αιθέριο έλαιο με μια περιεκτικότητα 2-3%. Ο κορίανδρος: είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιούνται οι ξηροί σπόροι του σαν αφέψημα για λόγους φαρμακευτικούς. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή σαπουνιών κ.λπ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέρια έλαια ανέρχεται από 0,03%- 2%. Η λεβάντα: είναι ένας χαμηλός πολυετής θάμνος. Συλλέγεται την περίοδο της πλήρους άνθησης. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία, φαρμακευτική. Η περιεκτικότητά του ...
Πηγή econews.gr >>>
Η ξυλιτόλη είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε οδοντόκρεμες, γλυκά και μερικά φαγητά διαίτης. Αν την καταναλώσουν σκυλιά, θα τους ρίξει κατακόρυφα το σάκχαρο και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Τα πρώτα συμπτώματα είναι ο εμετός, η κόπωση και οι αποσυντονισμένες κινήσεις. Αβοκάντο Το αβοκάντο περιέχει μια ουσία, την περσίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τους σκύλους. Αλκοόλ Το αλκοόλ έχει ακριβώς την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο και το συκώτι των σκυλιών με τους ανθρώπουςμε τη διαφορά ότι ο σκύλος σας θα αντιμετωπίσει προβλήματα με πολύ μικρότερες ποσότητες, από εμετό και διάρροια, μέχρι και θάνατο. Κρεμμύδι και σκόρδο Σε οποιαδήποτε μορφή (φρέσκο, σε σκόνη, μαγειρεμένο), αυτά τα δύο φαγητά σκοτώνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων, προκαλώντας αναιμία. Καφεΐνη Η καφεΐνη είναι θανατηφόρα για τους σκύλους. Αυτό σημαίνει πως καφές, τσάι και σοκολάτα είναι απαγορευτικά. Γάλα και γαλακτοκομικά Μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως και να πυροδοτήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Λίπος και κόκαλα Όταν μαγειρεύετε κρέας, μην δίνετε το περιττό λίπος στον σκύλο σας, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα στο πάγκρεας. Επίσης, αποφεύγετε να τους δίνετε να μασουλάνε τα κόκαλα, καθώς μπορεί ...
Πηγή iatronet.gr >>>
Τι Είναι Το Τηγάνισμα Φαγητού Με Παρθένο Ελαιόλαδο
Το τηγάνισμα φαγητού με παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα μεγάλο λάθος. Ξεκινά και βγάζει καπνό σε μεγάλες θερμοκρασίες, χαλώντας την γεύση του φαγητού και κάνοντας το λιγότερο υγιεινό. 3. Δοκίμασε να ρίξεις με προσοχή ένα αυγό σε ένα βαθύ μπολ κρύου νερού. Ένα φρέσκο αυγό θα βυθιστεί στον πάτο του μπολ και «ξαπλώσει». Αν το αυγό ισορροπήσει μέσα στο νερό, είναι 2-3 εβδομάδων και είναι ακόμα καλό. Αν το αυγό επιπλεύσει στην επιφάνεια, έχει χαλάσει και δεν πρέπει να το φας. 4. Το να σερβίρεις φρεσκοψημένο κρέας είναι λάθος. Αν αφήσεις το κρέας να «ξεκουραστεί» μετά το μαγείρεμα, θα πετύχεις πολύ καλύτερη υφή και γεύση. 6. Μια στρώση απο φέτες λεμονιού ανάμεσα στο ψάρι και το γκριλ όχι μόνο εμποδίζει το ψάρι απο το να κολλήσει στη σχάρα αλλα προσθέτει και ιδιαίτερη γεύση. 7. Πασπάλισε τα πράσινα λαχανικά με λίγο αλάτι για να αποφύγεις το να κολλάνε στο μαχαίρι σου. 8. Αν θες να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα χωρίς να λιώσει, χρησιμοποιήσε αυτό το τρικ: Βάλε ένα ποτηρι νερό στον φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε το λίγο. Έπειτα, αφαίρεσε το νερό και τοποθέτησε το ποτήρι πάνω απο το κομμάτι βούτυρο. Το βούτυρο κάτω απο το ποτήρι θα αρχίσει να μαλακώνει και θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις. 9. Το κρασί μπορεί να παραμείνει φρέσκο για μερικές μέρες αφού το ανοίξεις. 10. Το να βάζεις υπερβολικά πολύ φαγητό στο τηγάνι είναι πιθανότατα ένα απο τα συχνότερα μαγειρικά λάθη. Αν θες να έχεις μαλακό, ζουμερό κρέας αντ για σκληρό και στεγνό κρέας, άσε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. 11. Όταν ψήνεις ...
Πηγή neolaia.gr >>>