-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα και φυτοχημικές ουσίες με αντικαρκινική δράση. Δεν πρέπει να καταναλώνουμε το σπόρο ολόκληρο, καθώς έτσι ο οργανισμός δεν μπορεί να τον μεταβολίσει και να επωφεληθεί από τα θρεπτικά του συστατικά. Καλό είναι λοιπόν να τρίβουμε τους σπόρους και να τους προσθέτουμε σε smoothies, σαλάτες ή στο γιαούρτι.3. ΦράουλεςΠεριέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουμε να κόβουμε τις φράουλες, καθώς τα θρεπτικά τους συστατικά –και ιδιαίτερα η βιταμίνη C– είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο.4. ΤομάτεςΗ τομάτα περιέχει λυκοπένιο -τη φυτοχημική ουσία που προστατεύει από καρδιακά και καρκίνο – το οποίο για να απορροφήσει ο οργανισμός πρέπει η τομάτα να μαγειρεύεται. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι ενισχύεται και η αντιοξειδωτική δράση της τομάτας, όταν μαγειρεύεται σε μέτριες θερμοκρασίες.5. ...
Πηγή mylady.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το φρικασέ είναι η ενδιάμεση κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει κομμάτια κρέατος να σωτάρονται για λίγο στην αρχή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και στη συνέχεια να προστίθεται κάποιο υγρό, μέσα στο οποίο θα σιγοβράσει το κρέας μέχρι να είναι έτοιμο. Σύμφωνα με την παράδοση, το φρικασέ αφορούσε λευκά κρέατα, κυρίως κοτόπουλο αλλά και λαγό, τα οποία σερβίρονταν με τη δική τους σάλτσα. Η σάλτσα ήταν εξ' ορισμού λευκή, αφού η επιλογή των υγρών γινόταν ανάμεσα σε βούτυρο, κρέμα, γάλα ή και όλα αυτά μαζί. Και αφού τελειώσαμε το μάθημα γαστρονομίας ήρθε επιτέλους η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φρικασέ! Υλικά 1 κοτόπουλο 1 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου 2 κρόκους αυγών 125 ml γάλα 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ από 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και μυρώνια ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρετε το κοτόπουλο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τον πολτό σκόρδου, τα ...
Πηγή infokids.gr >>>
Τι Είναι Το Οξύμελι Ξιδόμελο
Το οξύμελι (ξιδόμελο) είναι από τα κύρια ροφήματα που η Ιατρική του Ιπποκράτη επιτρέπει και συνιστά να δίνεται σε άτομα με οξέα νοσήματα. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, επιτρέπει και τη χορήγηση κρασιού, αραιωμένου με νερό. Είναι αποχρεμπτικό και διευκολύνει την αναπνοή. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις που αντί να ανεβάζει τα πτύελα ώστε να αποβληθούν, τα κάνει γλοιώδη και δυσκολεύει την κατάσταση. Οξύμελι Όταν πρέπει να πάρετε ένα βότανο με πολύ έντονη γεύση, όπως το σκόρδο, μπορείτε να καλύψετε τη γεύση με ένα οξύμελι, δηλαδή ένα μείγμα που παρασκευάζεται με πέντε μέρη μελιού και ένα μέρος ξυδιού. Για να φτιάξετε την απαραίτητη βάση, ρίξτε σε μια κατσαρόλα μισό λίτρο ξύδι και ένα κιλό μέλι και βράστε το μέχρι που το μείγμα να πάρει την πυκνότητα σιροπιού. Στην συνέχεια μπορούμε να φτιάξουμε την συνταγή της αρεσκείας μας, χρησιμοποιώντας τα βότανα και τους σπόρους που θέλουμε. Για ένα οξύμελι με σκόρδο: βάλτε σε ένα σκεύος 250γρ. ξύδι, 7 γρ. σπόρους από Μάραθο, και βράστε το μείγμα, προσθέστε 40 γραμμάρια φρέσκο σκόρδο κομμένο φέτες και μετά πιέστε για να φύγει το υγρό και προσθέστε 300 γραμμάρια μέλι. Βράστε το μέχρι να πάρει την πυκνότητα σιροπιού. Τρόπος Παρασκευής Οξύμελου: για αρωματικά βότανα (δεν περιλαμβάνει βρασμό) Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά βότανα (αυτά της οικογένειας της μέντας για παράδειγμα) μπορείτε απλά να συνδυάσετε έγχυμα βοτάνου σε ξύδι με ένα έγχυμα βοτάνου σε μέλι. Προτείνω την αναλογία ένα μέρος ξύδι με τρία μέρη μέλι. Μπορείτε να καθορίσετε την αναλογία μελιού ξυδιού που να ταιριάζει με τα γούστα σας. Βότανα κατάλληλα για οξύμελα Γλυκάνισος Anise hyssop (Agastache foeniculum) Δεντρολίβανο Rosemary (Rosmarinus officinalis) Δυόσμος Spearmint (Mentha spicata) ~ Μέντα Peppermint (Mentha pipperita) Θυμάρι Thyme (Thymus vulgaris) Ινούλα Elecampane (Inula helenium) Ρίζα Μαραθόσπορος Fennel seeds (Foeniculum vulgare) Μελισσόχορτο Lemon Balm (Melissa off.) Πευκοβελόνες (Pine neadles) Πιπερόριζα Ginger root (Zingiber officinalis) Ρίγανη Oregano (Origanum vulgare) Σκόρδο Garlic (Allium sativum) Φασκόμηλο Sage (Salvia officinalis) Χρένο Horseradish (Armoracia rusticana) Παρασκευή ελιών με οξύμελι Διαλέγουμε ελιές μικρούλες, τις καλλίτερες, δηλαδή μαύρες και εντελώς απείραχτες μαζί με το κλαδί τους, τις πλένουμε με κρύο νερό και τις στεγνώνουμε επάνω σε καλαμωτή. Έπειτα τις βάνουμε σε σκαφίδι και χύνουμε επάνω λάδι και αλάτι, 320 δραμ. στις 7 οκάδες ελιές, και τις ανακατεύουμε σιγά με το χέρι για να μη σπάσουν. Κατόπιν τις βάνουμε σε αγγεία και χύνουμε μέσα οξύμελι τόσο που να βγαίνει επάνω από τις ελιές. Το αγγείο το βουλώνομαι με κλαδιά από μάραθο. Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα μέχρι την εποχή του Ομήρου Κανέλλος Ρηγόπουλος Ρήγας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Οι γνώσεις μας για την διατροφή μέχρι την εποχή του Όμηρου ποικίλουν. Εμείς για αυτή την έρευνα χρησιμοποιήσαμε αναφορές από ευρύματα σε παλαιολιθικές και νεολιθικές θέσεις, μελέτες αρχαιολόγων και ευρευνητών, μελέτες πανεπιστημίων καθώς και τα έργα του Ομήρου. Όσον αφορά τον Όμηρο και τα έργα του θα πάρουμε σαν δεδομένα τα εξής: Ο Όμηρος έζησε περί το 900 π.Χ. Έγραψε για τον Τρωϊκό πόλεμο που έγινε περίπου 400 χρόνια πριν από την εποχή του. Συνδύασε τη διατροφή της εποχής που έζησε, με τις ραψωδίες που άκουσε και έμαθε όταν ήταν νεότερος. Άρα πιστεύω πως όταν αναφέρετε στη διατροφή κατά των Τρωϊκό πόλεμο υπάρχουν και πολλά στοιχεία της εποχής που έζησε. Τα παλαιότερα ευρήματα που έχουμε για τον ελλαδικό χώρο είναι σπόροι που χρονολογούνται μεταξύ 11.000 π.Χ και 7.300 π.Χ και μας δείχνουν μία χρήση άγριων τότε φυτών όπως κριθάρι, βρώμη, φακή και μπιζέλια ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσαν και είδη άγριων ζώων όπως κατσίκια, βοοειδή, λαγούς κ.α. Ενδείξεις γεωργικής δραστηριότητας στην Ελλάδα ανάγονται στην περίοδο 6.200-5.300 πΧ όπου πλέον καλλιεργούν συστηματικά κριθάρι, κεχρί, βρώμη, σιτάρι, φακές, μπιζέλια και βελανίδια. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν και πολλά άγρια φυτά όπως ελιά, ...
Πηγή neapierias.gr >>>
Τι Είναι Το Ψιλοκομμένο Ωμό Ψάρι
Το ψιλοκομμένο ωμό ψάρι είναι τόσο δημοφιλές στο Περού, που υπάρχει και ημέρα αφιερωμένη σε αυτό. Το σεβίτσε πρέπει να μαριναριστεί τουλάχιστον τρεις ώρες σε όξινο υγρό, π.χ. χυμό λεμονιού. Το πιο πιθανό είναι το όνομά του να οφείλεται στη λέξη «siwichi» της τοπικής διαλέκτου των Κέτσουα ή στην ισπανική «escabeche», η οποία αναφέρεται σε φαγητό με κρέας σε ξίδι. Συνοδεύεται από τις «αχί αμαρίγιος», καυτερές κόκκινες πιπεριές, χαρακτηριστικές της περουβιανής κουζίνας. Τσία Σπόρος-υπερτροφή που μοιάζει με τον παπαρουνόσπορο. Στην ιθαγενή γλώσσα του Μεξικού σημαίνει «ελαιώδης» (ίσως λόγω της περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά), ενώ είναι γνωστός και ως Salvia hispanica (...
Πηγή tovima.gr >>>