-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Τα Αναψυκτικά Με Γεύση Cola Γεύση
Τα αναψυκτικά με γεύση Cola γεύση είναι τα πιο δημοφιλή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως φαίνεται από τον τεράστιο όγκο τους που καταναλώνεται. Ακόμη και μικρές μειώσεις στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε αυτά θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στα ελεύθερα σάκχαρα και στην πρόσληψη θερμίδων του πληθυσμού Ελπίζουμε οι παρασκευαστές των αναψυκτικών να μειώσουν το επίπεδο ζάχαρης στα προϊόντα τους άμεσα και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2 και της τερηδόνας.» Τα ανθρακούχα ήταν η μεγαλύτερη ενιαία κατηγορία μαλακών ποτών το 2013 με μερίδιο 44,8 τοις εκατό του όγκου της αγοράς. Τα αναψυκτικά είναι ο κυριότερος πάροχος πρόσληψης ελεύθερων σακχάρων σε παιδιά και εφήβους, και ο δεύτερο κύριος φορέας σε ενήλικες. Τα «ελεύθερα σάκχαρα» περιλαμβάνουν μονοσακχαρίτες (κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη) και δισακχαρίτες (κυρίως ζάχαρη και μαλτόζη) που προστίθενται στις τροφές καθώς και τα σάκχαρα που περιέχονται φυσικά σε κάποια τρόφιμα. Επί του παρόντος, στο Ηνωμένο Βασίλειο προτείνεται μια κλιμακωτή επιβάρυνση για τα αναψυκτικά (υψηλή, χαμηλή και καμία για τα αναψυκτικά που περιέχουν περισσότερο από 8 g, 5g έως 8g, και λιγότερο από 5g ζάχαρης ανά 100 ml, αντίστοιχα), το οποίο ενθαρρύνει τις εταιρείες να μειώσουν το ποσό της ζάχαρης στα προϊόντα τους, αν θέλουν να αποφύγουν την εισφορά. Οι συγγραφείς της μελέτης ζητούν τώρα για όλα τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη αυτή να μειωθεί κάτω από 5g ανά 100ml, καθώς και άλλα μέτρα όπως η υποχρεωτική επισήμανση στη συσκευασία των ελεύθερων σακχάρων. Κοινοποίηση: on Twitter on Facebook on Google+...
Πηγή life2day.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Ψήσιμο Στα Κάρβουνα Κρέατα
Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων των Ελλήνων. Είτε στο σπίτι, είστε σε κάποια ταβέρνα, λατρεύουμε την γεύση από το κρέας ή τα θαλασσινά ή ακόμα και τα λαχανικά που έχουν ψηθεί στα κάρβουνα. Και με την Τσικνοπέμπτη να πλησιάζει, το σίγουρο είναι ότι οι ψησταριές σε όλην τη χώρα θα πάρουν φωτιά (κυριολεκτικά!) με τόνους κρεάτων να πέφτουν στα κάρβουνα. Υπάρχει όμως ένας απρόσμενος και πολύ σοβαρός κίνδυνος όσον αφορά το ψήσιμο στα κάρβουνα, τον οποίο ελάχιστοι άνθρωποι αναλογίζονται πριν βάλουν φωτιά στην σχάρα. Σύμφωνα με το δρ David Grand από την Ιατρική Σχολή Warren Alpert του πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουν πολλοί άνθρωποι την ...
Πηγή press-news.gr >>>
Τι Είναι Τα Πράσινα Φυλλώδη Λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μία καλή πηγή, για αυτό καθημερινά, ένα γεύμα σας καλό είναι να περιλαμβάνει και μία τέτοια σαλάτα.Βιταμίνη D Η βιταμίνη D βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο που έχει προστατευτικό ρόλο όχι μόνο στην υγεία των οστών αλλά και ενάντια στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο. Επιπλέον, η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη σωστή ρύθμιση των ορμονών (έλλειψη Βιταμίνης D σε μελέτες έχει συνδεθεί και με χαμηλή AMH και μειωμένο απόθεμα ωοθηκών), εξισορροπώντας τον κύκλο και να βοηθήσει τους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι επηρεάζουν τη διάθεσή σας, να λειτουργήσουν κανονικά. Σε έλεγχο στο ιατρείο μας, πάντα ελέγχουμε τα επίπεδα αυτής της σημαντικής βιταμίνης( 25-OH VitD3), ώστε να διορθώσουμε εγκαίρως τυχόν ανεπάρκειες.Για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τα δυνητικά οφέλη της βιταμίνης D, να τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, γιαούρτι και τυρί, καθώς λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός. Και μη ξεχνάτε την καθημερινή σας έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που τείνουμε να το αμελούμε.Μαγνήσιο Ο καλύτερος φυσικός σύμμαχος για τις δυσάρεστες κράμπες της περιόδου, που σύμφωνα όμως με ανώτατες αρχές υγείας πολλές γυναίκες έχουν έλλειψη ή βρίσκονται οριακά στις χαμηλές φυσιολογικές τιμές. Στην περίπτωση έντονης δυσμηνόρροιας απαιτείται επιπλέον χορήγηση σε μορφή συμπληρώματος, πάντα όμως με την καθοδήγηση του ιατρού και τουλάχιστον κάποιες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου. Αυτό που προτείνω να κάνετε είναι στον ετήσιο έλεγχο σας να συζητήσετε με το γιατρό σας πιθανά συμπτώματα ή προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε στη διάρκεια της περιόδου ή του κύκλου σας, να ελέγξετε τα επίπεδα των βασικών και πολύτιμων βιταμινών και να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής και πιθανών συμπληρωμάτων, σύμφωνα με τις αληθινές ανάγκες σας. Να είστε καλά, ΧαρούλαΑπό τη Μοριακή Βιολόγο BSc ...
Πηγή infokids.gr >>>
Τι Είναι Η Κινεζική Ποικιλία Φράπα
Η κινεζική ποικιλία είναι μεγάλη και χοντρόφλουδη και ο καρπός χωρίζεται σε 18 τεμάχια έναντι 12 του γκρέιπφρουτ. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ-φρουτ προέρχεται από μετάλλαξη της φράπας. Οι φράπες μοιάζουν με τα γκρέιπφρουτ μόνο που είναι τεράστια (εξ ου και ο χαρακτηρισμός ενός εύσωμου ανθρώπου ως «φράπα»). Οι στυμμένες φράπες δίνουν έναν ωραίο ξινό χυμό σαν του γκρέιπφρουτ, ενώ η φλούδα τους γίνεται ένα νόστιμο αποξηραμένο ζαχαρωτό. 3. Κουμκουάτ Το κουμκουάτ ανήκει στο γένος Φορτουνέλλα και στην οικογένεια ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)) και περιλαμβάνει πέντε είδη αειθαλών θάμνων ή δέντρων. Η καταγωγή της είναι από τη Κίνα όπου το καλλιεργούσαν από το 12ο αιώνα, έφτασε δε να καλλιεργείται στην Ευρώπη στα μέσα του 19ου αιώνα ως καλλωπιστικό φυτό. Η ονομασία κουμκουάτ σημαίνει στα Κινέζικα χρυσό πορτοκάλι. Πώς τρώγεται ένα κουμκουάτ; Απομακρύνουμε το κοτσάνι και το τρώμε δίχως να το έχουμε ξεφλουδίσει. Η φλούδα τους θυμίζει πολύ αρωματικό πορτοκάλι και η σάρκα είναι ιδιαιτέρως στυφή, αλλά με έναν ωραίο τρόπο. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά το είδος μαργαρίτα. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, γίνεται γλυκό του κουταλιού και θαυμάσιο λικέρ. Ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και ο πολλαπλασιασμός αλλά και η καλλιέργειά του είναι ίδια όπως τα άλλα εσπεριδοειδή. 4. Μοσχολέμονα της αυστραλασίας (Finger limes) Τα Αυστραλιανά μοσχολέμονα ή Αυστραλιανά λάιμ (Australian limes) είναι είδη του γένους των φυτών εσπεριδοειδών (Citrus), που είναι ιθαγενή στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτά τα είδη που περιλαμβάνονταν στα γένη Microcitrus και Eremocitrus. Έχουν χρησιμοποιηθεί ως πηγή τροφής από τους αυτόχθονες Αυστραλούς, καθώς και τους πρώτους αποίκους, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη Αυστραλιανή κουζίνα, σε προϊόντα όπως μαρμελάδες και σάλτσες. Τα λάιμ που μοιάζουν με δάχτυλα έχουν μήκος που φτάνει τα 7,5 εκατοστά και το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τους είναι οι κυψελίδες που περιέχουν τον όξινο και αρωματικό χυμό τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γαρνίρισμα σε ψάρι, σε ποτά, ως αρωματική προσθήκη σε φρουτοσαλάτες και σε γλυκά. Η φλούδα τους γίνεται ζαχαρωτό και μπαίνει σε μαρμελάδες. 5. Μανταρίνια σατσούμα Τα σατσούμα είναι μεγάλα μανταρίνια από την Ιαπωνία που έχουν χαλαρή φλούδα και ξινή αλλά δροσιστική σάρκα. Επίσης, έχουν πολύ λίγα κουκούτσια. Είναι πλούσια πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση. Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου ...
Πηγή econews.gr >>>