-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Ψήσιμο Στα Κάρβουνα Κρέατα
Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων των Ελλήνων. Είτε στο σπίτι, είστε σε κάποια ταβέρνα, λατρεύουμε την γεύση από το κρέας ή τα θαλασσινά ή ακόμα και τα λαχανικά που έχουν ψηθεί στα κάρβουνα. Και με την Τσικνοπέμπτη να πλησιάζει, το σίγουρο είναι ότι οι ψησταριές σε όλην τη χώρα θα πάρουν φωτιά (κυριολεκτικά!) με τόνους κρεάτων να πέφτουν στα κάρβουνα. Υπάρχει όμως ένας απρόσμενος και πολύ σοβαρός κίνδυνος όσον αφορά το ψήσιμο στα κάρβουνα, τον οποίο ελάχιστοι άνθρωποι αναλογίζονται πριν βάλουν φωτιά στην σχάρα. Σύμφωνα με το δρ David Grand από την Ιατρική Σχολή Warren Alpert του πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουν πολλοί άνθρωποι την ...
Πηγή press-news.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η καρυδιά είναι αυτοφυές φυτό σε περιοχές με θερμό και υγρό κλίμα. Στην ελληνική επαρχία τη συναντάμε πολύ συχνά σε αυλές και κήπους ή ακόμα και σε περιοχές χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Πολλοί ονομάζουν την καρυδιά “θαύμα της φύσης” γιατί δίνει στον άνθρωπο πολλά περισσότερα από τους γνωστούς σε όλους μας καρπούς της. Εκτός από τα καρύδια που διατίθενται για κατανάλωση, τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αφεψήματα, τα οποία βοηθούν αρκετά σε τροφικές δηλητηριάσεις και προβλήματα διάρροιας, ενώ το ξύλο της χρησιμοποιείται για την παραγωγή επίπλων. Πηγή Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Οι Ημερομηνίες Λήξης
Οι ημερομηνίες λήξης είναι απλώς “ενδεικτικές” και ένα προϊόν μπορεί να καταστεί μη ασφαλές πολύ πριν από την ημερομηνία λήξης του, αν δεν έχει διατηρηθεί σωστά. Προϊόντα που διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να παραμείνουν κατάλληλα ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης». Γιατί να επιλέξεις «φυσικά» προϊόντα περιποίησης; Αυτό που μένει να κρατήσεις είναι ότι τα καλλυντικά –φυσικά, βιολογικά ή πλήρως χημικά– είναι ασφαλή, αρκεί να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου. Αν λατρεύεις την αίσθηση που σου προσφέρει ένα χιλιοστόγραμμο σιλικόνης που υπάρχει στην ενυδατική κρέμα νύχτας, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Αν όμως προτιμάς φυσικά έλαια, τότε ένα βιολογικό καλλυντικό σου ταιριάζει καλύτερα....
Πηγή shape.gr >>>
Το φρικασέ είναι η ενδιάμεση κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει κομμάτια κρέατος να σωτάρονται για λίγο στην αρχή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και στη συνέχεια να προστίθεται κάποιο υγρό, μέσα στο οποίο θα σιγοβράσει το κρέας μέχρι να είναι έτοιμο. Σύμφωνα με την παράδοση, το φρικασέ αφορούσε λευκά κρέατα, κυρίως κοτόπουλο αλλά και λαγό, τα οποία σερβίρονταν με τη δική τους σάλτσα. Η σάλτσα ήταν εξ' ορισμού λευκή, αφού η επιλογή των υγρών γινόταν ανάμεσα σε βούτυρο, κρέμα, γάλα ή και όλα αυτά μαζί. Και αφού τελειώσαμε το μάθημα γαστρονομίας ήρθε επιτέλους η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φρικασέ! Υλικά 1 κοτόπουλο 1 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου 2 κρόκους αυγών 125 ml γάλα 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ από 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και μυρώνια ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρετε το κοτόπουλο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τον πολτό σκόρδου, τα ...
Πηγή infokids.gr >>>