Ποιά Είναι Τα Ψάρια Με Χαμηλή Περιεκτικότητα Σε Υδράργυρο: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Ποιά Είναι Τα Ψάρια Με Χαμηλή Περιεκτικότητα Σε Υδράργυρο

Τα ψάρια με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο είναι κυρίως τα μικρά ψάρια όπως οι αθερίνες, ο γαύρος, οι σαρδέλες, οι μαρίδες αλλά και ο σολομός και ο μπακαλιάρος. Μάλιστα τα μικρά ψάρια που τα τρώμε με τα κόκκαλα, μας προσφέρουν εκτός των άλλων και πολύτιμη ποσότητα ασβεστίου. Τα πιο επικίνδυνα είναι τα μεγάλα ψάρια όπως ο ξιφίας, ο καρχαρίας, το βασιλικό σκουμπρί, ο τόνος, η παλαμίδα και ο μεγάλος κολιός. Συνεπώς, είναι καλό είτε να τα αποφεύγουμε είτε να περιορίσουμε την ποσότητα τους. Γενικότερα, είναι καλό να επιλέγουμε καταστήματα που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε για να αγοράζουμε ψάρια και θαλασσινά και να τα καταναλώνουμε την ίδια ή το αργότερο την επομένη ημέρα της αγοράς τους. Από τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή είναι καλό να τα περιορίσουμε σε ένα γεύμα την εβδομάδα (μόνο εαν είναι μαγερειμένα, διαφορετικά απαγορεύονται) και να αποφεύγουμε τελείως τα στρείδια, τα ωμά και καπνιστά θαλασσινά, όπως το σούσι. Ο κύριος λόγος είναι πως υπάρχει πιθανότητα να περιέχουν λιστέρια που είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο. Τέλος, ας δώσουμε και μια απάντηση στο ερώτημα κατεψυγμένα ή φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Φρέσκα μόνο εαν είμαστε σίγουρες ότι είναι όντως φρέσκα και κατεψυγμένα μόνο εαν έχουν καταψυχθεί με σωστές συνθήκες. Θα ήταν καλό, εαν επιλέξουμε κατεψυγμένα ψάρια να προτιμήσουμε επώνυμες μάρκες από αξιόπιστες εταιρίες. Καλή όρεξη!...

Πηγή entertv.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017