Ποιά Είναι Τα Ψάρια Με Χαμηλή Περιεκτικότητα Σε Υδράργυρο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ποιά Είναι Τα Ψάρια Με Χαμηλή Περιεκτικότητα Σε Υδράργυρο
Τα ψάρια με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο είναι κυρίως τα μικρά ψάρια όπως οι αθερίνες, ο γαύρος, οι σαρδέλες, οι μαρίδες αλλά και ο σολομός και ο μπακαλιάρος. Μάλιστα τα μικρά ψάρια που τα τρώμε με τα κόκκαλα, μας προσφέρουν εκτός των άλλων και πολύτιμη ποσότητα ασβεστίου. Τα πιο επικίνδυνα είναι τα μεγάλα ψάρια όπως ο ξιφίας, ο καρχαρίας, το βασιλικό σκουμπρί, ο τόνος, η παλαμίδα και ο μεγάλος κολιός. Συνεπώς, είναι καλό είτε να τα αποφεύγουμε είτε να περιορίσουμε την ποσότητα τους. Γενικότερα, είναι καλό να επιλέγουμε καταστήματα που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε για να αγοράζουμε ψάρια και θαλασσινά και να τα καταναλώνουμε την ίδια ή το αργότερο την επομένη ημέρα της αγοράς τους. Από τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή είναι καλό να τα περιορίσουμε σε ένα γεύμα την εβδομάδα (μόνο εαν είναι μαγερειμένα, διαφορετικά απαγορεύονται) και να αποφεύγουμε τελείως τα στρείδια, τα ωμά και καπνιστά θαλασσινά, όπως το σούσι. Ο κύριος λόγος είναι πως υπάρχει πιθανότητα να περιέχουν λιστέρια που είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο. Τέλος, ας δώσουμε και μια απάντηση στο ερώτημα κατεψυγμένα ή φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Φρέσκα μόνο εαν είμαστε σίγουρες ότι είναι όντως φρέσκα και κατεψυγμένα μόνο εαν έχουν καταψυχθεί με σωστές συνθήκες. Θα ήταν καλό, εαν επιλέξουμε κατεψυγμένα ψάρια να προτιμήσουμε επώνυμες μάρκες από αξιόπιστες εταιρίες. Καλή όρεξη!...
Πηγή entertv.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Ο Χυμός Λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως από την αρχαιότητα για την επιτέλεση ενός απλού θαύματος: τη λεύκανση του δέρματος. Χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού μπορείτε να μειώσετε τις κηλίδες στα χέρια σας λίγο-λίγο. Όμως είναι σημαντικό αυτό να γίνεται τη νύχτα. Αν ο ήλιος έρθει σε επαφή με το δέρμα σας όταν έχετε βάλει λεμόνι, μπορεί να το βλάψει πολύ. Να λοιπόν πώς χρησιμοποιείται: βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι σε δύο φέτες αγγούρι. Έπειτα τοποθετήστε τις μουσκεμένες με το λεμόνι φέτες του αγγουριού πάνω στα χέρια σας, αφήνοντάς τις να δράσουν για είκοσι λεπτά. Μετά πλύντε τα χέρια σας κανονικά. 3. Μηλόξυδο Ορίστε ακόμα μία συμβουλή που είναι και θαυμάσια και αποτελεσματική. Πιθανώς έχετε ήδη μηλόξυδο στο σπίτι σας και γνωρίζετε επίσης για τις εξαιρετικές φυσικές του ωφέλειες για την υγεία. Αυτή τη φορά λοιπόν θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις κηλίδες στα χέρια σας. Και τι πρέπει να κάνετε; Είναι πολύ απλό. Πάρτε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και αναμείξτε το με μία κουταλιά της σούπας ενυδατική κρέμα, αυτή που συνήθως χρησιμοποιείτε για τα χέρια σας. Κάντε μασάζ στα χέρια σας για δέκα ως δεκαπέντε λεπτά και αφήστε την κρέμα να δράσει όλη τη νύχτα. Είναι πολύ ωφέλιμη για τη μείωση των κηλίδων στα χέρια σας. 4. Οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου) Πρέπει να είστε προσεκτικοί στην εφαρμογή αυτής της θεραπείας. Μερικοί άνθρωποι δεν αντιδρούν καλά στο οξυζενέ, τους προκαλεί φαγούρα και ερεθισμό. Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή όχι. Ο τρόπος χρήσης του είναι πολύ απλός: το βράδυ πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι μουσκεμένο με οξυζενέ και τοποθετήστε το στα χέρια σας αφήνοντας το δέρμα να το απορροφήσει. Μην το ξεπλύνετε, αλλά αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Όπως βλέπετε, οι περισσότερες από τις θεραπείες αυτές εφαρμόζονται τη νύχτα, προστατεύοντας έτσι τα χέρια σας από τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου. ...
Πηγή press-news.gr >>>
Το γάλα κεφίρ είναι πλούσιο σε πολύτιμα ένζυμα, πρωτεϊνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τροφοδοτεί το σώμα μας με δισεκατομμύρια υγιή βακτήρια και στελέχη ζύμης. Μερικά τρόφιμα όπως το γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό και περιέχει μόνο βακτήρια και όχι τις ευεργετικές ζύμες. Μέσα στο σώμα μας υπάρχουν ήδη δισεκατομμύρια βακτήρια και ζυμομύκητες. Η εσωτερική μικροχλωρίδα υποστηρίζει τη σωστή πέψη, τη σύνθεση των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών και το ανοσοποιητικό σύστημα απομακρύνει ξένα και επιβλαβή βακτήρια, ζύμες και ιούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα κεφίρ είναι αντιμεταλλαξιγόνο και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των ελεύθερων ριζών στο σώμα λόγω του φολικού οξέους και της βιταμίνης Β τα οποία αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του κεφίρ. Το γάλα κεφίρ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ιδιαίτερα ωφέλιμο το χειμώνα καθώς είναι μια δυνατή ασπίδα προστασίας κατά του κρυολογήματος και της γρίπης και μας δίνει ενέργεια. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών που συσχετίζονται με τους πνεύμονες όπως της βρογχίτιδας, της φυματίωσης και του άσθματος. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών που συσχετίζονται με το στομάχι και το έντερο. Βοηθάει σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του πεπτικού και του εντερικού συστήματος όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, φούσκωμα κ.ο.κ. Αποκαθιστά την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, του οξύ του στομάχου, του δωδεκαδάκτυλου και βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών του παχέως εντέρου και του έλκους. Στην περίπτωση του έλκους συνιστάται να επουλωθεί το έλκος και μετά να καταναλωθεί το γάλα κεφίρ λόγω της όξινης φύσης του. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών φλεγμονών. – Παράγει αντικαρκινικές ενώσεις και αποτρέπει την μετάσταση. – Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση αλλεργιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ημικρανιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων και όλων των μορφών εκζεμάτων. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει τον προστάτη. – Έχει θετική επίδραση στη χοληστερόλη, οστεοπόρωση και ρευματισμούς – Ρυθμίζει τον μεταβολισμό, την πέψη και αυξάνει την ενέργεια. – Βοηθάει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη Τα βακτήρια και οι μύκητες που περιέχονται στους κόκκους κεφίρ παράγουν το έζυμο λακτάση. Εξαιτίας της λακτάσης μεγάλο μέρος της λακτόζης στο γάλα μετατρέπεται σε εύπεπτες μορφές ζάχαρης σε γλυκόζη και γαλακτόζη. Μαζί με τα επιπλέον ένζυμα λακτάσης που δρουν ως καταλύτης για την πέψη κανούν το γάλα κεφίρ μια εύπεπτη τροφή. Μπορούμε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητα σε λακτόζη αν αφήσουμε το στραγγιστό γάλα κεφίρ για 24 ώρες επιπλέον πριν το καταναλώσουμε. Αφού στραγγίσουμε τους κόκκους κεφίρ αποθηκεύουμε το γάλα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν το καταναλώσουμε. Προβιοτικά και Κεφίρ Τα γαλακτομικά προϊόντα ζύμωσης όπως το κεφίρ θεωρούνται λειτουργικά τρόφιμα επειδή προσφέρουν ένζυμα. θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στη πέψη, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, και δισεκατομμύρια προβιοτικά. Τα προβιοτικά που βρίσκονται στο εμπόριο με τη μορφή χαπιού περιέχουν μόνο μια ή μια επιλεγμένη ποικιλία βακτηρίων. Είναι προτιμότερο να καταναλώσουμε μια τροφή που περιέχει δισεκατομμύρια προβιοτικά παρά τη λήψη ενός χαπιού. Αλκοόλ Το κεφίρ περιέχει 0,08% αλκοόλ σε μια 24ωρη ζύμωση. Εγκυμοσύνη Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας των γυναικών συνιστούν οι έγκυες γυναίκες να πίνουν συχνά κεφίρ. Η γιατρός Alyson Lippman, ειδική στην υγεία του κόλπου εργάζεται στο Νοσοκομείο Prentice Γυναικών στο Northwestern Memorial Hospital του Σικάγου. Σύμφωνα με την γιατρό οι έγκυες γυναίκες μπορούν να πίνουν κεφίρ για να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση ενός βακτηρίου που ονομάζεται Ομάδα Β Beta Strep. Το βακτήρίδιο Ομάδα Β Beta Strep ζει στον κόλπο και το ορθό έντερο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού. «Υπάρχουν δυνατότητες για τη διέλευση (Strep) στο μωρό σας, όπου μπορεί να είναι επιβλαβή και να προκαλέσουν λοίμωξη. Το κεφίρ είναι καλύτερο επειδή περιέχει περισσότερα προβιοτικά.”», δήλωσε η Lippman. Εκτός από το βακτήριο Strep, η μόλυνση ζύμης είναι επίσης μια ανησυχία των έγκυων γυναικών. Αυτή η μόλυνση μπορεί να αρχίσει στο στήθος και μπορεί να περάσει εύκολα στο παιδί όταν η μητέρα θηλάζει το νεογέννητο της. “Αν λαμβάνεται συχνά προβιοτικά, ο κίνδυνος μόλυνσης θα μειωθεί” δήλωσε η Lippman. Πριν από την κατανάλωση οποιοδήποτε ροφήματος ρωτήστε τον γυναικολόγο σας. Παιδιά Το γάλα κεφίρ συνιστάται σε παιδιά ηλικίας από ενός έτους. Για την επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση ενημερωθείτε από τον παιδίατρο σας. Δεν συνιστάται Στα άτομα με νόσο Niemann-Pick (τύποι Α και Β), η οποία είναι μια σπάνια γενετικά κληρονομική ασθένεια που προκαλείται από μια ανεπάρκεια στο ένζυμο σφιγγομυελινάσης. Άλλες χρήσεις Κήπος Το γάλα κεφίρ λόγω των βακτηρίων και της όξινης φύσης τούς είναι ένα ευεργετικό ποτό για τα φυτά μας. Επίσης, μπορούμε να εμπλουτίσουμε την κομποστοποίηση μας με γάλα κεφίρ και να το χρησιμοποιήσουμε σε εδάφη με υψηλό ph καθώς μειώνει το ph του. Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική Το γάλα κεφίρ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική μας στη θέση του γάλατος. Έχουμε φτιάξει κέικ με γάλα κεφίρ και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ γευστικό και πολύ αφράτο κέικ. Γίνεται υπέροχο τυρί το οποίο δεν διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ροφήματα με φρούτα (Smoothie) είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το καταναλώνουμε καθημερινά ειδικά αν δεν μας αρέσει η όξινη γεύση του αλλά θέλουμε να παίρνουμε όλα τα προβιοτικά και τις βιταμίνες του που είναι οφέλιμα για την υγεία μας. Μαλλιά – Δέρμα Το γάλα κεφίρ δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων. Λόγω των ωφέλιμων μικροοργανισμών (προβιοτικά) βοηθάει στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών στο δέρμων, μειώνει τις ρυτίδες, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και απαλύνει τους χρωματισμούς στο δέρμα που οφείλονται στην ηλικία και τις φακίδες. Από που θα προμηθευτούμε κόκκους κεφίρ Mπορείτε να βρείτε δωρεάν κόκκους κεφίρ στις εξής ιστοσελίδες: Milk-Kefir.blogspot Xariseto.gr Οι κόκκοι κεφίρ είναι πολύ ανθεκτικοί και με καλή φροντίδα και γάλα το κεφίρ μας θα ζήσει για πάντα!
Πηγή vlahasnews.gr >>>
Τι Είναι Το Μαρούλι Στον Ιπποκράτη
Το μαρούλι είναι δροσιστικό, αλλά προκαλεί αδυναμία στο σώμα. Το σέλινο είναι διουρητικό. Η φρέσκια αντράκλα (γλιστρίδα) δροσίζει και ως τουρσί θερμαίνει. Η τσουκνίδα έχει καθαρτική δράση. Το βλίτο διευκολύνει τις κενώσεις. Η ρίγανη θερμαίνει και βοηθά τη λειτουργία της χολής. Το θυμάρι είναι θερμαντικό, υπακτικό και διουρητικό. Ο Γαληνός αναφέρει ότι το ρύζι σταματάει τη διάρροια και οι φακές διευκολύνουν τις κενώσεις. Αν βραστούν δεύτερη φορά, ξηραίνουν τα ρεύματα της κοιλιάς. Το σουσάμι χορταίνει γρήγορα, η πέψη γίνεται αργά και η τροφή που δίνει στο σώμα είναι λιπαρή. Το πεπόνι είναι διουρητικό και υπακτικό και καθαρίζει το δέρμα. Τα αγγούρια είναι διουρητικά, ενώ τα σύκα έχουν αξιόλογη καθαρτήρια ιδιότητα. «Περί διαίτης» Τι πρέπει να τρώνε οι παχύσαρκοι Ειδική δίαιτα για τους παχύσαρκους είχε περιλάβει ο Ιπποκράτης στο «Περί διαίτης υγιεινής» έργο του. Για τους παχύσαρκους, ο πατέρας της Ιατρικής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει δε, οι μεν παχύσαρκοι να βαδίζουν ταχύτερα, οι δε λεπτοί ησυχότερα». Για την εργασία και τη διατροφή γράφει: «Οι παχείς και όσοι θέλουν να γίνουν λεπτοί, πρέπει όλες τις ταλαιπωρίες (εργασία, οδοιπορία) να τις κάνουν όσο είναι νηστικοί. Να τρώνε ενώ ακόμη είναι λαχανιασμένοι από τον κόπο και χωρίς να δροσιστούν πρώτα και αφού προηγουμένως έχουν πιει νερωμένο κρασί και όχι πολύ δροσερό. Καρυκεύματα Τα φαγητά να τα παρασκευάζουν με σουσάμια ή με καρυκεύματα και με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα κι ας είναι πιο λιπαρά, διότι έτσι θα χορτάσουν με λιγότερο φαγητό! Και να τρώνε μία φορά την ημέρα και να μην κάνουν λουτρό, να κοιμούνται σε σκληρό κρεβάτι και να περπατούν ελαφρά ντυμένοι, όσο πιο πολύ γίνεται». Ο Ιπποκράτης έδινε έμφαση και στις καθάρσεις, οι οποίες είχαν τη θεωρητική τους στήριξη στη χυμοπαθολογία, δηλαδή την πύκνωση και αραίωση τεσσάρων χυμών του ανθρώπου (αίμα, φλέγμα, κίτρινη χολή και μαύρη χολή). ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ Πηγή:...
Πηγή https: >>>
Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017