Τι Είναι Η Διατροφή Μας : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η διατροφή μας είναι η υγεία μας και μέσω της αποτοξίνωσης και τρώγοντας «καθαρές» τροφές, μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες”, συμπλήρωσε. Η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, ακολούθησε συζήτηση και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν εδέσματα που ετοιμάστηκαν σύμφωνα με κάποιες συνταγές του βιβλίου....
Πηγή pliroforiodotis.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Πιτυρούχο Ψωμί Με Κοσκινισμένο Αλεύρι Στον Ιπποκράτη
Το πιτυρούχο ψωμί με κοσκινισμένο αλεύρι είναι πιο θρεπτικό, αλλά λιγότερο υπακτικό». Το μελίκρητον (νερόμελο) είναι λιγότερο κατάλληλο για εκείνους στους οποίους επικρατεί η πικρή (κίτρινη) χολή και για εκείνους που εμφανίζουν διόγκωση των σπλάχνων. Μαλακώνει τους πνεύμονες, διευκολύνει την απόχρεμψη και περιορίζει τον βήχα. Εχει διουρητικές ιδιότητες και μάλιστα σημαντικές. Το οξύμελι (ξιδόμελο) είναι από τα κύρια ροφήματα που η Ιατρική του Ιπποκράτη επιτρέπει και συνιστά να δίνεται σε άτομα με οξέα νοσήματα. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, επιτρέπει και τη χορήγηση κρασιού, αραιωμένου με νερό. Είναι αποχρεμπτικό και διευκολύνει την αναπνοή. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις που αντί να ανεβάζει τα πτύελα ώστε να αποβληθούν, τα κάνει γλοιώδη και δυσκολεύει την κατάσταση. Πρόληψη Ασπίδα η διατροφή για σοβαρές ασθένειες Το κόκκινο κρέας συμβάλλει στα καρδιαγγειακά και στον καρκίνο. Το κρεμμύδι κάνει καλό στα μάτια. Το πράσο είναι θερμαντικό. Η ρίγανη βοηθά τη λειτουργία της χολής. Αρχαία και σύγχρονη Ιατρική συμπίπτουν στις παρατηρήσεις για τη σχέση τροφών με την υγεία. Ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός περιγράφουν λεπτομερώς τη δράση τους στην υγεία, ενώ και οι σύγχρονοι γιατροί συνδέουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών με πρόληψη σοβαρών ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος. Η σύγχρονη Ιατρική αναδεικνύει τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη: Το κόκκινο κρέας συμβάλλει στα καρδιαγγειακά και στον καρκίνο, ενώ αυξάνει και τη χοληστερόλη, η οποία οδηγεί σε νεφρική βλάβη. Σνακ, γλυκά, ζάχαρη και λιπαρά απορρυθμίζουν το σάκχαρο, οδηγώντας σε καρδιαγγειακά, νεφρική νόσο και αρτηριοσκλήρυνση. Αν σε αυτά προστεθεί η κατανάλωση λιπαρών και αλατιού, οδηγούμαστε στο μεταβολικό σύνδρομο. Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης προστατεύουν από τα παραπάνω, καθώς και από την αύξηση της ομοκυστεΐνης, η οποία αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Το αλκοόλ είναι η δεύτερη καρκινογόνος ουσία μετά τον καπνό. Τα κουκκιά – σημειώνει – ο Ιπποκράτης είναι θρεπτικά, αλλά προκαλούν δυσκοιλιότητα. Τα μπιζέλια είναι περισσότερο υπακτικά, όπως επίσης τα λαθούρια και τα φασόλια. Τα άσπρα ρεβίθια είναι υπακτικά, διουρητικά και θρεπτικά. Το σκόρδο είναι θερμαντικό, υπακτικό και διουρητικό. Ωφελεί το σώμα, βλάπτει τα μάτια και η δράση του εξασθενίζει με το βράσιμο. Το κρεμμύδι κάνει καλό στα μάτια, αλλά βλάπτει το σώμα, το οποίο θερμαίνει και ξηραίνει. Το πράσο είναι θερμαντικό, υπακτικό και διουρητικό. Υγραίνει, σταματά τις ξινίλες και είναι καλό να τρώγεται προς το τέλος του γεύματος. Το ράπανο διαλύει το φλέγμα με την καυστικότητά του, είναι θερμαντικό, αλλά και δύσπεπτο. Το μαρούλι είναι δροσιστικό, αλλά προκαλεί αδυναμία στο σώμα. Το σέλινο είναι διουρητικό. Η φρέσκια αντράκλα (γλιστρίδα) δροσίζει και ως τουρσί θερμαίνει. Η τσουκνίδα έχει καθαρτική δράση. Το βλίτο διευκολύνει τις κενώσεις. Η ρίγανη θερμαίνει και βοηθά τη λειτουργία της χολής. Το θυμάρι είναι θερμαντικό, υπακτικό και διουρητικό. Ο Γαληνός αναφέρει ότι το ρύζι σταματάει τη διάρροια και οι φακές διευκολύνουν τις κενώσεις. Αν βραστούν δεύτερη φορά, ξηραίνουν τα ρεύματα της κοιλιάς. Το σουσάμι χορταίνει γρήγορα, η πέψη γίνεται αργά και η τροφή που δίνει στο σώμα είναι λιπαρή. Το πεπόνι είναι διουρητικό και υπακτικό και καθαρίζει το δέρμα. Τα αγγούρια είναι διουρητικά, ενώ τα σύκα έχουν αξιόλογη καθαρτήρια ιδιότητα. «Περί διαίτης» Τι πρέπει να τρώνε οι παχύσαρκοι Ειδική δίαιτα για τους παχύσαρκους είχε περιλάβει ο Ιπποκράτης στο «Περί ...
Πηγή https: >>>
Τι Είναι Ο Χλωμός Κίτρινος Σε Χρώμα Κρόκος
Ο χλωμός κίτρινος σε χρώμα κρόκος είναι ένα σημάδι ότι το κοτόπουλο έζησε σε κακές συνθήκες και ήταν άρρωστο. Αυτό το αυγό περιέχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από το υγιείς αυγό. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο θαμπός κρόκος μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν σοβαρή λοίμωξη του στομάχου. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, μπορείτε να επιλέξετε τα καλύτερα προϊόντα για την οικογένειά σας ! Απλά πρέπει να αγοράζετε φρέσκα αυγά σε διάφορα σημεία και να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά τους. Είμαι βέβαιος ότι θα εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλη διαφορά έχουν … Διαφημιστείτε εδώ 1.7kSHARES ⇧⇧ Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση! :) 2016-03-17 Εδώ σχολιάζεις ...
Πηγή press-news.gr >>>
Τι Είναι Ο Ασεποπ Βελβεντού
Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού είναι ένας συνεταιρισµός που ιδρύθηκε το 1917 και αποτελείται από 400 µέλη µε κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διαχείριση νωπών φρούτων. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε χώρο µε έκταση περίπου 35 στρεµµάτων, που στεγάζει γραφεία διοίκησης, 13 ψυκτικούς θαλάµους ελεγχόµενης ατµόσφαιρας, αποθήκη γεωργικών φαρµάκων, όπου ο παραγωγός προµηθεύεται γεωργικά εφόδια σε τιµές κόστους µε δυνατότητα πίστωσης, αποθηκευτικούς χώρους, διαλογητήρια. Επίσης, διαθέτει κατάστηµα στην κεντρική αγορά Αθηνών στο Ρέντη. Απασχολεί µόνιµα 10 υπαλλήλους, ενώ κατά τη θερινή περίοδο αιχµής φτάνει να απασχολεί µέχρι και 80 άτοµα, ως εποχικό προσωπικό. Μελλοντικές κινήσεις Όσον αφορά στα άµεσα σχέδιά του, ο συνεταιρισµός, έχει ετοιµάσει µελέτη και προτίθεται να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του, δηµιουργώντας επιπλέον 10 ψυκτικούς θαλάµους, αυξάνοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης προϊόντων κατά 2.000 τόνους. Ανάµεσα στους στόχους του, είναι και η αύξηση των εξαγωγών που βελτιώνονται χρόνο µε το χρόνο, καθώς έχει καταφέρει να χτίσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο όνοµα στις διεθνείς αγορές. Κείμενο από το περιοδικό Fresher, μηνός Απριλίου ...
Πηγή agronews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 12/01/2017