Τι Είναι Η Κουρκούμη : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η κουρκούμη είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και έχει επίσης μεγάλες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Είναι επίσης γνωστή για τις αντι-ιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές του. Συστατικά: 1 λίτρο νερό 400 γραμμάρια κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας βιολογική κουρκούμη σε σκόνη 400 γραμμάρια βιολογική ακατέργαστη ζάχαρη (ή μέλι) 1 βιολογική ρίζα τζίντζερ (στο μεγέθος του αντίχειρά σας) Προετοιμασία: Πρώτα, ανακατέψτε το νερό και τη ζάχαρη και βάλτε το μείγμα να ζεσταθεί. Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κόβουμε το τζίντζερ και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει. Όταν το μείγμα έχει βράσει καλά, προσθέστε την κουρκούμη και να μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό. Αφήστε το να βράσει μέχρι να μείνει μόνο το μισό της αρχικής ποσότητας. Σουρώστε το μείγμα που παρέμεινε και τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο δοχείο. Αφού κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Καταναλώστε αυτό το ρόφημα σε καθημερινή βάση, δύο κουταλιές πρωί και βράδυ, δύο ώρες μετά από κάθε γεύμα.
Πηγή neapierias.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα φραγκόσυκα που είναι γνωστά και ως «ινδιάνικα σύκα» είναι φρούτα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες που ίσως δεν γνωρίζετε. Μπορεί η συγκομιδή τους και το καθάρισμά τους να απαιτεί αρκετό χρόνο λόγω των λεπτών αγκαθιών που περιβάλλουν τη φλούδα τους, όμως η γεύση και η θρεπτική αξία τους θα σας αποζημιώσουν. Η φραγκοσυκιά, που κατάγεται από το Μεξικό, είναι από τα πρώτα αμερικανικά φυτά που ήρθαν στην Ευρώπη από την Αμερική. Μάλιστα, το οικόσημο του Μεξικού απεικονίζει ένα μεξικάνικο χρυσό αετό, πάνω σε φραγκοσυκιά, κρατώντας ένα κροταλία. Το φραγκόσυκο πρώτα εισήχθη ...
Πηγή itrofi.gr >>>
Τι Είναι Η Μαγειρική Σκέψη
Η μαγειρική σκέψη είναι μοναχική. Η μαγειρική όμως είναι ομαδική. Πώς αλλιώς άλλωστε! Η μαγειρική είναι εκλεκτές σκέψεις που συνδυάζονται με εκλεκτά υλικά και εκλεκτούς ανθρώπους. Είναι μια συνεύρεση. Αφιερώνεις ώρες. Άμα αυτό γίνεται με βούληση …αυτό που προσφέρεις θα έχει άποψη. Όταν ένιωσα ότι η μαγειρική με κάνει και βρίσκω τον εαυτό μου στο χώρο και στο χρόνο αφοσιώθηκα σε αυτήν με μεγαλύτερο ζήλο και ειλικρίνεια. Μάγειροι που επηρέασαν τη μαγειρική σου: Ένα ολόφρεσκο φουντούκι στο Σαν Σεμπάστιαν, μια ταλιατέλα φρέσκιας σουπιάς με το μελάνι στην Ragusa της Σικελίας, ο Pino στην Ligata (ένα μεγάλο χωριό έξω από το Agrigento), το τελευταίο φαγητό που θυμάμαι από την γιαγιά μου, την Αντωνία, πατάτες μπλουμ… μελωμένες…με χοιρινό. Η νονά μου με το χειμωνιάτικο παγωτό της και την κασσερόπιτά της. Εικόνες ή γεγονότα που σε ενέπνευσαν: Τα φλούδια-σκουπίδια της κουζίνας! Το φως πάνω στα λαχανικά. Ένα τσαμπί τέλειο σταφύλι. Μια κολοκύθα βενετική. Οι σημειώσεις μου όταν τις ξαναδιαβάζω. Πού εργάστηκες : Στο . Πιο παλιά σε ένα φωτογραφείο, και στο καφέ του Άρη που είχε μακαρονάδες, μεζέδες, χυμούς, κρέπες, σοκολάτες βιενουά και τρία μπαλκονάκια στον παλιό δρόμο της Παναγίας. Υλικά που αγαπάς: Την φρέσκια μαντζουράνα να την τρίβω στα χέρια μου και να την μυρίζω. Την μπάμια να την μαγειρεύω γιαχνί και να την στολίζω πανυγηριώτικα.Το κρεμμύδι να το βλέπω και να το φωτογραφίζω.Το καρότο να το φυτεύω. Τα ασπράδια να τα κάνω μαρέγκες… ίσως γιατί ήταν από τα πρώτα γλυκά που κατάφερα να τιθασεύσω στο Θαλασσάκι. Το μελάνι γιατί γράφει «αλμυρά». Φιλοσοφία της κουζίνας σου: Να σκέφτεσαι όταν μαγειρεύεις ότι μοιράζεις..και μοιράζεσαι αυτό που προσφέρεις. Εμένα αυτό μου το έμαθε η μαγειρική. Δεν το είχα… δεν το ήξερα. Είμαι κερδισμένη. Να σας εκμυστηρευτώ πως παίζω πολύ με τα χρώματα. Αυτό με βοηθά για πού να σταματήσω για να μην υπερφορτώσω την γεύση. Σιγά-σιγά κι εγώ αφαιρώ. Πιάτα που δημιούργησες, αγάπησες και άφησαν ίχνη: Το λουκούμι με το παγωτό μαστίχα, η λεμονόπηττα με ήττα, το χταπόδι ψημένο στο πετιμέζι, η ταραμοσαλάτα με το μελάνι, τα ψητά κρεμμύδια με μαρμελάδα λεμόνι, ο μπακαλιάρος ο βραστός, η κορομηλάδα με άγριο τηνιακό κορόμηλο, η ξερολιθιά με νονά την Τάνια, η ρεγγοσαλάτα....
Πηγή greekgastronomyguide.gr >>>
Ο κιμάς είναι μια απο τις καλύτερες μορφές που μπορεί να πάρει το κρέας. Η αγάπη χωρίς αναστολές που έχουμε προς τον κιμά μπορεί να πάρει πολλές μορφές, καυτε(ρε)ς ή και όχι! Ο κιμάς είναι «καλόβολο» φαγητό, μπορεί να μπει σε πολλά πιάτα και να τα απογειώσει. Ένα απο αυτά, όπως σίγουρα έχεις σκεφτεί, είναι τα μακαρόνια με κιμά. Ωστόσο, θα προχωρήσουμε σε κάτι πιο σέξι.. 1. Λαζάνια με κιμά και μανιτάρια 2. Χοτ ντόγκ με κιμά απο πάνω 3. Μουσακάς 4. Τσίλι κον Κάρνε (έξτρα καυτερό) 5. Μπιφτέκια ή Κεμπάπ 6. Κρεατοπιτάκια 7. Μπέργκερ 8. Λαχανοντολμάδες 9. Παστίτσιο 10. Πίτσα με κιμά (σκληρό αλλά γίνεται) Δες όλα τα σχόλια url_encoded http%3A%2F%2Fwww.neolaia.gr%2F2016%2F09%2F29%...
Πηγή neolaia.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016